Titlurile zilei

O sută de familii din Iași tremură de frica unui dezvoltator imobiliar! Blocul în care trăiesc de o viață se poate prăbuși oricând peste oameni! Denis Țuguluschi construiește un imobil cu 8 etaje, pe spațiul verde

Publicat: 30 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O sută de familii din Iași tremură de frica unui dezvoltator imobiliar Blocul în care trăiesc de o viață se poate prăbuși oricând peste oameni Denis Țuguluschi construiește un imobil cu 8 etaje pe spațiul verde
Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi a fost pârât la Primăria Iași pentru blocul din Șoseaua Națională

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi a ajuns în atenția aleșilor din Primăria Iași. Blocul de 8 etaje pe care vrea să-l ridice pe Șoseaua Națională riscă să dărâme imobilele din jur. Locuitorii din zonă au făcut o adresă către Consiliul Local prin care cer ca proiectul să nu fie aprobat. Blocul acestuia poate duce la un adevărat dezastru pe lângă imobilele vechi de cinci decenii de pe Șoseaua Națională

Scandal uriaș în jurul unui proiect ridicat de dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi. Proiectul acestuia pentru un bloc de 8 etaje din Șoseaua Națională a ajuns pe masa aleșilor din Primăria Iași. Dezvoltatorul, administrator al Bauer Solutions SRL, vrea să ridice un bloc înalt de 37 metri pe o porțiune din spațiul verde de 2.179 metri pătrați aflat în vecinătatea unor blocuri cu risc seismic ridicat și unde locuiesc în general pensionari. Recent, locuitorii din Șoseaua Națională 180-182 au făcut o adresă către Consiliul Local prin care cer stoparea acestui proiect imobiliar, riscul de dărâmare a clădirilor din jur fiind unul extrem de mare. Unul dintre ieșenii care locuiesc în blocul A3 de pe Șoseaua Națională a cerut celor din Consiliul Local să nu emită avizul pentru edificarea acestui bloc.

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi vrea bloc de 8 etaje pe un spațiu verde

Unul dintre ieșenii de pe Șoseaua Națională a explicat detaliat cum dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi nu a respectat nimic din documente și că există discrepanțe între autorizația de construire și avizul de mediu.

„Solicit stoparea de urgență a oricărui demers în vederea edificării blocului din Șoseaua Națională 180-182 și anularea autorizației de construcție, a certificatului de urbanism și a autorizației de mediu. Avizul de mediu nu este în concordanță cu autorizația de construcție și nici cu situația reală, efectele edificării acestui imobil nu au fost analizate corect și nu s-au luat în considerare urmările reale ale unui astfel de proiect. Solicit și reanalizarea avizului în strânsă legătură cu situația reală a amplasamentului și analizarea riscului real „, se arată în adresa semnată de Florin Marian, locatar în blocul A3.

Risc de dărâmare a blocului din Șoseaua Națională. Oamenii acuză reaua intenție a dezvoltatorului de 27 de ani

Locatarii cer celor de la Primăria Iași anularea autoriației de construire, mai ales că edificarea blocului poate duce la dărâmarea blocului A3 ridicat din anul 1965. Oamenii explică și cum se poate ajunge ca imobilul să fie afectat, iar aproape 100 de familii să rămână nu doar pe drumuri, ci să-și riște și viețile.

„Atrag atenția asupra faptului că blocul A3 este construit în anul 1965 și se află pe lista blocurilor cu cel mai mare risc de dărâmare în cazul unui cutremur conform expertizei efectuate în anul 1999. Edificarea unui imobil atât de înalt necesită lucrări de la o adâncime foarte mare ce vor avea loc atât de aproape de blocul A3 și prezintă un risc mare de dărâmare a blocului în care locuiesc. În cazul în care blocul nu se va dărâma în momentul lucrărilor, în mod cert vibrațiile puternice, săpăturile la mare adâncime în concurs cu distanța mică, infiltrațiile apei și lăsarea terenului din ultimii ani vor crește riscul de dărâmare, punând în pericol viețile tuturor locatarilor din cele aproape 100 de apartamente din blocul A3”, se mai arată în adresa semnată de Florin Marian.

Dezastru pe terenul din Șoseaua Națională. Mediul poate fi afectat pe termen lung

Tânărul dezvoltator imobiliar Denis Țuguluschi a fost arătat cu degetul de către locatari. Oamenii susțin că firma Bauer Solutions SRL i-a și notificat că va împrejmui terenul.

„Vă rog să analizați și efectele certe pe care edificarea acestei construcții o va avea asupra mediului prin distrugerea/omorârea vegetației (ce s-a reținut în avizul de mediu a fi cu peste 50 la sută mai mică decât realitatea), asupra traficului deja supraaglomerat, ce va contribui la sporirea gradului deja foarte mare de poluare măsurat în zonă, având ca efecte negative asupra mediului și afectând sănătatea și viața locatarilor.

Vă rugăm să examinați și efectele pe care le-ar avea un bloc de 37 metri construit lângă blocul nostru pe fațada de N-NE din punct de vedere al privării dreptului la lumină naturală, cunoscându-se efectele negative asupra vieții și sănătății în aceste condiții. Luați în calcul situația ipotetică, dar foarte posibilă în care instituția dumneavoastră nu ar da curs solicitării mele, blocul A3 s-ar dărâma și sute de persoane ar putea muri sau ar fi grav afectate de această catastrofă”, arată Florin Marian.

Dezvoltatorul susține că vrea o colaborare cu locatarii. Va stabiliza terenul din jurul noii sale construcții

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi le-a trimis locatarilor respectivi o adresă prin care susține că va stabiliza terenul din Șoseaua Națională.

„Aduc la cunoștința Asociației de proprietari PT13 A Iași că pe terenul din fața blocului A3 din municipiul Iași, coproprietatea Bauer Solutions SRL, se vor efectua lucrări de construcții ce vor viza mutarea și schimbarea traseului unei conducte, stabilizarea terenului și edificarea clădirii în ultima etapă. Termenul acestor lucrări este unul incert din cauza epidemiei COVID-19, dar odată ce acesta va fi cunoscut, se va afișa public la intrarea în scară, iar comunicarea către asociația de proprietari se va face cu cel puțin 5 zile înainte. Prin lucrările de stabilizare teren ne propunem, pe lângă sprijinirea săpăturii aferente construcției noastre, să stabilizăm și blocurile din spate”, susține Denis Țuguluschi într-o adresă trimisă către locatarii blocului A3.

Adauga un comentariu