Titlurile zilei

O sută de familii din Iași tremură de frica unui dezvoltator imobiliar! Blocul în care trăiesc de o viață se poate prăbuși oricând peste oameni! Denis Țuguluschi construiește un imobil cu 8 etaje, pe spațiul verde

Publicat: 30 iul. 2020
Locatarii imobilului A3 din Șoseaua Națională l-au pârât la Primăria Iași pe dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi, de teamă să nu se dărâme blocul peste ei, în urma edificării clădirii de 8 etaje pe spațiul verde
Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi a fost pârât la Primăria Iași pentru blocul din Șoseaua Națională

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi a ajuns în atenția aleșilor din Primăria Iași. Blocul de 8 etaje pe care vrea să-l ridice pe Șoseaua Națională riscă să dărâme imobilele din jur. Locuitorii din zonă au făcut o adresă către Consiliul Local prin care cer ca proiectul să nu fie aprobat. Blocul acestuia poate duce la un adevărat dezastru pe lângă imobilele vechi de cinci decenii de pe Șoseaua Națională

Scandal uriaș în jurul unui proiect ridicat de dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi. Proiectul acestuia pentru un bloc de 8 etaje din Șoseaua Națională a ajuns pe masa aleșilor din Primăria Iași. Dezvoltatorul, administrator al Bauer Solutions SRL, vrea să ridice un bloc înalt de 37 metri pe o porțiune din spațiul verde de 2.179 metri pătrați aflat în vecinătatea unor blocuri cu risc seismic ridicat și unde locuiesc în general pensionari. Recent, locuitorii din Șoseaua Națională 180-182 au făcut o adresă către Consiliul Local prin care cer stoparea acestui proiect imobiliar, riscul de dărâmare a clădirilor din jur fiind unul extrem de mare. Unul dintre ieșenii care locuiesc în blocul A3 de pe Șoseaua Națională a cerut celor din Consiliul Local să nu emită avizul pentru edificarea acestui bloc.

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi vrea bloc de 8 etaje pe un spațiu verde

Unul dintre ieșenii de pe Șoseaua Națională a explicat detaliat cum dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi nu a respectat nimic din documente și că există discrepanțe între autorizația de construire și avizul de mediu.

„Solicit stoparea de urgență a oricărui demers în vederea edificării blocului din Șoseaua Națională 180-182 și anularea autorizației de construcție, a certificatului de urbanism și a autorizației de mediu. Avizul de mediu nu este în concordanță cu autorizația de construcție și nici cu situația reală, efectele edificării acestui imobil nu au fost analizate corect și nu s-au luat în considerare urmările reale ale unui astfel de proiect. Solicit și reanalizarea avizului în strânsă legătură cu situația reală a amplasamentului și analizarea riscului real „, se arată în adresa semnată de Florin Marian, locatar în blocul A3.

Risc de dărâmare a blocului din Șoseaua Națională. Oamenii acuză reaua intenție a dezvoltatorului de 27 de ani

Locatarii cer celor de la Primăria Iași anularea autoriației de construire, mai ales că edificarea blocului poate duce la dărâmarea blocului A3 ridicat din anul 1965. Oamenii explică și cum se poate ajunge ca imobilul să fie afectat, iar aproape 100 de familii să rămână nu doar pe drumuri, ci să-și riște și viețile.

„Atrag atenția asupra faptului că blocul A3 este construit în anul 1965 și se află pe lista blocurilor cu cel mai mare risc de dărâmare în cazul unui cutremur conform expertizei efectuate în anul 1999. Edificarea unui imobil atât de înalt necesită lucrări de la o adâncime foarte mare ce vor avea loc atât de aproape de blocul A3 și prezintă un risc mare de dărâmare a blocului în care locuiesc. În cazul în care blocul nu se va dărâma în momentul lucrărilor, în mod cert vibrațiile puternice, săpăturile la mare adâncime în concurs cu distanța mică, infiltrațiile apei și lăsarea terenului din ultimii ani vor crește riscul de dărâmare, punând în pericol viețile tuturor locatarilor din cele aproape 100 de apartamente din blocul A3”, se mai arată în adresa semnată de Florin Marian.

Dezastru pe terenul din Șoseaua Națională. Mediul poate fi afectat pe termen lung

Tânărul dezvoltator imobiliar Denis Țuguluschi a fost arătat cu degetul de către locatari. Oamenii susțin că firma Bauer Solutions SRL i-a și notificat că va împrejmui terenul.

„Vă rog să analizați și efectele certe pe care edificarea acestei construcții o va avea asupra mediului prin distrugerea/omorârea vegetației (ce s-a reținut în avizul de mediu a fi cu peste 50 la sută mai mică decât realitatea), asupra traficului deja supraaglomerat, ce va contribui la sporirea gradului deja foarte mare de poluare măsurat în zonă, având ca efecte negative asupra mediului și afectând sănătatea și viața locatarilor.

Vă rugăm să examinați și efectele pe care le-ar avea un bloc de 37 metri construit lângă blocul nostru pe fațada de N-NE din punct de vedere al privării dreptului la lumină naturală, cunoscându-se efectele negative asupra vieții și sănătății în aceste condiții. Luați în calcul situația ipotetică, dar foarte posibilă în care instituția dumneavoastră nu ar da curs solicitării mele, blocul A3 s-ar dărâma și sute de persoane ar putea muri sau ar fi grav afectate de această catastrofă”, arată Florin Marian.

Dezvoltatorul susține că vrea o colaborare cu locatarii. Va stabiliza terenul din jurul noii sale construcții

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țuguluschi le-a trimis locatarilor respectivi o adresă prin care susține că va stabiliza terenul din Șoseaua Națională.

„Aduc la cunoștința Asociației de proprietari PT13 A Iași că pe terenul din fața blocului A3 din municipiul Iași, coproprietatea Bauer Solutions SRL, se vor efectua lucrări de construcții ce vor viza mutarea și schimbarea traseului unei conducte, stabilizarea terenului și edificarea clădirii în ultima etapă. Termenul acestor lucrări este unul incert din cauza epidemiei COVID-19, dar odată ce acesta va fi cunoscut, se va afișa public la intrarea în scară, iar comunicarea către asociația de proprietari se va face cu cel puțin 5 zile înainte. Prin lucrările de stabilizare teren ne propunem, pe lângă sprijinirea săpăturii aferente construcției noastre, să stabilizăm și blocurile din spate”, susține Denis Țuguluschi într-o adresă trimisă către locatarii blocului A3.

Comentarii
 • Nu-i problema, asa ca mai votati-l pe Chirica primar, dar nu un mandat, cel putin doua ca sa se pensioneze omul linistit, iar dupa aia sa va plangeti.
  Poate arestandu-l pentru 30 de zile pe Zamosteanu, Chirica isi baga mintile in cap si baga PUz-ul acestui pusti iar pe ordinea de zi si il anuleaza, dar daca si-a luat „cascaval si atentia cuvenita si de aici” cu greu pot sa cred ca o va si face.
  La noi in Tatarasi un tovaras de-al primarului a construit un bloc la o distanta de 6 metri fata de al nostru.
  Ne uitam si noi cat si el din balcon in balcon in fiecare casa. Radem, dar nu este rasul nostru.
  Este o bataie de joc pe tema imobiliarelor in Iasi, iar Chirica nu mai poate de boierie curata.

 • Ne merităm soarta.
  O ţară de hoţi şi de proşti, chiar nimeni nu realizează că acei oameni din blocul cu 4 etaje nu vor mai avea viaţă liniştită.

 • Dezvoltatorii sa construiasca blocuri noi in locul celor foarte vechi cu risc seismic. Locatarilor din blocurile vechi sa li se gaseasca o locuinta temporara pana la constructia blocurilor noi ……. si scapama si de blocurile foarte foarte vechi ….,,,,,,,,,,,,,,,,

 • Oare se va opri vreodata nebunia asta de a se construi pe fiecare bucatica de teren blocuri?Nu au locuri de parcare,dispar aleele pietonale abia te strecori printre masini,pouarea in Iasi bate recordul s.a Ce vrea sa faca acest primar?!!!

 • este groaznic ne sufocam de betoane, nu mai construiti nimic in orasul asta mafiotilor! bine ca intereseaza pe nimeni de situatia blocurilor vechi sa fie expertizate si reabilitate la cutremur mare pica toate blocurile vechi in orasul asta, celor care dau autorizatii de construire ce le pasa isi fac vile din mitele, spagile care le primesc, PRIMARIA SA OPREASAC MAFIA CONSTRUCTIILOR IN IASI!!!! ATI INNEBUNIT SPAGARILOR, NE UCCIDETI, VREM SPATII VERZI, DE ASTA ESTE ATAT DE CALD IN ORASUL ASTA DIN CAUZA BETOANELOR SI DISTRUGERII SPATIILOR VERZI, BINE CA UN ACOPERIS LA BLOCURILE VECHI NU SE POATE CA AFECTEAZA STRUCTURA DE REZISTENTA DAR BINE CA LA 6 M LANGA UN BLOC VECHI SE CONSTRUIESTE UN BLOC NOU CARE LA TREPIDATIILE CA LA CUTREMUR DE LA LUCRARILE DE COMPACTARE SE CRAPA TOT , SE INCLINA, SE DARAMA

 • d-le Denis Tuguluschi mai aveti doua posibilitati ca sa scapati de blesteme CUMPARATI TOATE APARTAMENTELE SI PUTETI DARIMA BLOCUL FARA SA OMORITI OAMENI SI A DOUA D NU PRIMAR SA VA DEA IN ALTA PARTE TEREN SA VA CONSTRUITI CE DORITI SI DACA SE POATE CONSTRUITI PINA LA CER SA FITI APROAPE DE RAI SAU IAD EU VA OFER SIMBOLIC TERENUL CARE ERA MOSTENIRE DE LA BUNICI CARE A DISPARUT MAI AM PRIETENI CARE N AU PRIMIT DREPTRILE LOR ASA CA PRIMARIA ARE DE UNSE SA VA DEA NU VA DORIM AICI NU AVEM NEVOIE DE VOI SI NICI DE POMANA VOASTRA aici locuiesc oameni destepti cu demnitate si respect care au muncit si acum nu doresc sa fie batjocoriti de nimeni

 • Basarabeanul este „fratele nostru”. Nu stiti!!!!…..sunt echipe intregi de „muncitori” veniti din Republica Moldova, pentru a pune umarul la Indesirea blocurilor. De fapt, in general, „fratii nostri” vin numai cu afaceri in Romania sau sa plece in alte tari din UE.

 • hehehe.. 😉 smiorcaiti latra si miorlaie.. 😉 jmekeri fac si dreg.. 😉 caini latra ursu trece.. 😉 cum sar zice.. 😉 fortza Denis, Leo, Piratu, Raul si toti jmekeri adevarati ai iasului.. 😉

 • Crina votezi un cacat ca ai sa mori de cancer daca tot dispare spatiul verde.
  Iesenii doresc stoparea construirii acestui bloc si tragerea la raspundere a celor care au aprobat proiectul.
  Boisteanu-le DEMISIA ca te bateai cu pumnul in piept ca dai in judecata pe cei ce te acuza ca nu ai respectat legea dar si itti dai demisioa daca se demonstreaza ca sunt proiecte aprobate fara respectarea legii.
  Iti dau eu 4 proiecte carte nu respecta legea, inclusiv asta unde construiesc un bloc cu 8 nivele in fata unui bloc cu bulina rosie de ca sta sa se darame si trebuie sa fie consolidat.
  Vezi lista blocurilor expertizate si dupa acee dati demisia.
  DEMISIAAAAAAAAA

 • d le denis tuguluschi banii chiar va iau mintile aveti doua posibilitati 1. sa va dea primaria teren in alta parte are de unde eu va ofer simbolic terenul mostenit de la bunici care nici pina azi dosarul n a fost aprobat si mai am multi prieteni in situatia mea 2.darimati blocul si datine bani sa ne luam alte apartamente apoi ramaneti sa distrugeti tot . Noi NU VA DORIM AICI NU AVEM NEVOIE DE POMANA NIMANUI SA DACA NU STITI AICI LOCUIESC OAMENI VERTICALI CORECTI SI MAI ALES DESTEPTI DE CE DISTRUGETI TOATE PARCURILE NOI UNDE SA NE DUCEM? D NLE PRIMAR VA DAU O IDEIE DATI LE TERENUL DE LA COMPLEX SA FACA CE BLOC VREA FARA SA DERANJEZE PE CINEVA AVETI MAI MULT DE 2000 SE METRI. AICI S A MAI LUAT UN TEREN UNDE ERA UN PARC DE COPII SI S A CONSTRUIT O CLADIRE ACUM DISTRUGETI SI PARCUL VA FELICIT .AM CREZUT CA IASUL VA FI FRUMOS DAR NU E ASA SE DISTRUG TOATE SPATIILE VERZI SI E FOARTE TRIST IN AFARA DE BANI NIMIC NU MAI CONTEAZA.

 • NOI VOTAM EI IN FUNCTII SALARII MARI RAD DE NOI NE SIMTIM UMILITI DE OAMENI IN CARE AM AVUT INCREDERE NU MAI CANDIDATI NU MAI VOTAM OAMENI CARE DISTRUG IASUL NU NE MAI PROSTITI CU AFACERILE ALTORA SA VA ADUC AMINTE DE SOS NATIONALA DE CE AM INDURAT NOI 3 ANI DE GALAGIE PRAF SI ACUM E MUZEU PTR CE S AU INVESTIT ATITEA MILIARDE PUNETI TAXA DE INTRARE LA MUZEU SA RECUPERATI BANII POATE FACETI SI CEVA BUN .TOATE PARCURILE NOI FARA UMBRA CU BANCILE LA SOARE CIND SA MERGEM NOAPTEA ASA DUPA ORA 22 PE RACOARE BRAVO SI MULTUMIM

 • cum sa se prabuseasca? omul pune un bloc in fata… nu cred ca il pune pe deasupra la cel vechi. Plus ca daca face asta are toate actele legale, nu? asa ar trebui… ce parere aveti?

 • putzulica asta e fiul unuia din moldova care invarte tot soiul de afaceri . nu va ganditi ca sunt bani lui la 25 de ani , sunt ai lui tasu din afaceri acre de care mai dubioase.

 • Eu am un bloc la maxim 1 metru de balconul meu construit, cand au facut blocul s-a inclinat cativa cm si asa a ramas. Sa zica ei mersi ca le lasa distanta de 4-5 m intre blocuri din ce vad in articol… ce sa mai zici.

 • putzulica asta e fiul unuia din moldova care invarte tot soiul de afaceri . nu va ganditi ca sunt bani lui la 25 de ani , sunt ai lui tasu din afaceri acre de care mai dubioase.
  si vad ac sunt unii care i spun primarului dati i teren nu stiu unde – da ce primaria e cruce rosie sa faca pomana ?
  si mai sunt altii care spun ca sa cumpere ap vechi apoi sa le darame ? da ce asta i prost sa va cumpere voua vechiturile? el vrea profit nu face milostenie. sunteti cu capul . asta e un sarlatan tinerel cu spate din moldova , iar cei din zona niste batranei nervosi ca li se strica comfortul . da cine a votat in draci cu pesedeul ? ca pesedeul l a pus pe chirica .

 • omu sapa o gaura langa cel vechi . la distanta f mica si afecteaza solul fundatiei blocului vechi. si in plus construieste pe spatiu verde. s

 • Blocuri, blocuri, betoane peste tot. Nu tu pomi, spatii verzi parcari, sosea de gentura, nimic. Si ne miram de ce Iasul e cel mai poluat oras desi n-are industrie

 • Arhitectii cei profesionisti de pe timpul lui Ceausescu, care au realizat si aprobat proiectele de urbanism in Iasi, aveau grija ce propuneau si aprobau pentru ca raspundeau cu capul. Pentru ca un cartier de blocuri sa aiba spatii deschise intre acestea, cu spatii verzi, parcuri de joaca, trotuare, cu spatii intre blocuri sa circule aerului, spatii pentru a intra lumina in casele oamenilor. Acum mafia primarului, pentru ca cu acordul dlui se aproba aceste proiecte, blocuri intre blocuri, blocuri pe caile de acces dintre acestea , pe spatiile verzi, sau blocuri intre case, fara respectarea niciunei norme de bun simt, legale in nici un caz. Si apare in fiecare zi la televizor sa spuna cate a facut si va face pentru locuitorii Iasului. A uita ca este un functionar public platit sa lucreze in folosul locuitorilor, iar tot ce se face in orasul acesta, dlui uita sa spuna de fiecare data ca sunt facute cu banii si taxele platite de noi.

 • Moldoveanul e in asociere cu fam. Turcu de la Letcani, Petrica, Bogdan si maica-sa Hanelore Adina. Verificati-i si pe astia sa vedeti ce invarteli fac.

 • foarte corect , MARI . asa este , densitatea mare de blocuri reduc circulatia de aer , reduce lumina , reduce libertatea de miscare , predispune la imbolnaviri .,mucegaiuri egrasii ai alte probleme de care sunt afectate constructiile , + poluare fonica si toateinconvenientele care vin la pachet . ai f mare dreptate

 • Vedeti ca un asa zis dezvoltator Zamostean a fost arestat zilele astea, cred ca le tataie curul si au un morcov de jumatate de metru in cur multi de la PRIMARIE
  Bravo DICOT si cred ca ar trebui sa extindeti cercetarile la toti asa zisii dezvoltatori dar sa intrati si prin PRIMARIE ca prea usor obtin autorizatiile de construire.
  Si poate verificati dece treneaza aprobarea PUG-ului la Iasi de 15 ani.
  Bravo DICOT

 • Prima data cei 100 sa facă o petiție la Parchetul european la Codruta. Și la SRI. Acest tugurlan bogat este cumva de origine kgb,pe filiera mafie rusească ? Câți mai sunt in iasi? A doua oară plângere penală la DIICOT,este acolo un procuror excepțional,demis de fostul ministru TT ( ci știe de pistoletul TT folosit la împușcarea prizonierilor polonezi 21.000 la Katin ?) care procuror știe carte buna și își meseria.nu înghite borfasii de nici un fel.

Adauga un comentariu