Local

Oficial, epidemie de gripă! Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti a făcut anunţul. Câte cazuri s-au înregistrat la Iași

Publicat: 06 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oficial epidemie de gripă Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti a făcut anunţul. Câte cazuri s-au înregistrat la Iași

Ministerul Sănătății a declarat oficial, joi, epidemie de gripă în România, după ce Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de nivelul așteptat. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18.

În ceea ce priveşte situaţia cazurilor de gripă în municipiul Iaşi, luni au fost înregistrate 46 cazuri confirmate cu gripa, iar joi, 6 februrarie sunt 72 de cazuri.

Două decese au fost înregistrate la persoane peste vârsta de 60 de ani.

În cadrul secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt două persoane confirmate la Iaşi, dintre care o gravidă cu o evoluţie favorabilă.

Adauga un comentariu