Sport

Ovidiu Mihalache revine după două luni de absență! Poli Iași vrea să dea o nouă lovitură în fața CFR Cluj

Publicat: 04 dec. 2020
Ovidiu Mihalache revine după două luni de absență
Ovidiu Mihalache

La exact o săptămână după succesul obținut în Gruia, în 16-imile Cupei, Poli Iași va da piept din nou cu campioana CFR Cluj, duminică seară, de această dată în Copou, în etapa a 12-a a Ligii I.
Antrenorul Daniel Pancu nu va conta pe mai multe piese de bază în acest meci. Stoperul Cosmin Frăsinescu își va ispăși a doua etapă de suspendare după ce a fost eliminat direct în meciul cu FC Argeș, în timp ce extremele Platini și Vanzo vor sta după ce au încasat, tot în partida cu argeșenii, al patrulea cartonaș galben. Va reveni în schimb la echipa ieșeană experimentatul fundaș central Ovidiu Mihalache, după cele șase etape de suspendare primite ca urmare a faultului care i-a provocat o accidentare gravă lui Elvir Koljic.

Mihalache nu a mai jucat de două luni, mai exact de pe 2 octombrie, de la acel meci nefericit din Bănie pierdut de Poli cu 0-1 și soldat cu accidentarea lui Koljic. De atunci, fundașul central al Iașului a absentat la partidele cu Sepsi (scor 1-4), Astra (0-4), Viitorul (0-3 la masa verde), FC Voluntari (0-4), FC Argeș (1-1) – în campionat și CFR Cluj (1-0) – în Cupa României. Inițial, Mihalache fusese suspendat 8 etape, dar Comisia de Apel a admis recursul jucătorului și i-a redus sancțiunea la 6 meciuri.

Revenirea stoperului de 36 de ani vine cum nu se poate mai bine pentru antrenorul Daniel Pancu, în condițiile în care Cosmin Frăsinescu este suspendat. În plus, noul venit Manuel Angiulli a comis-o în mai multe rânduri în meciul de Cupă cu CFR, intervențiile cel puțin stângace ale belgianului nefiind însă sancționate de arbitri cu penalty.

Ieșenii țintesc o nouă victorie

Victoria de pe terenul campioanei le-a refăcut moralul alb-albaștrilor, serios șifonat după cele șase meciuri fără victorie (5 eșecuri consecutive și o remiză), iar elevii lui Daniel Pancu speră să continue pe aceeași linie în acest final de an. Ieșenii au prins curaj și se gândesc la un nou rezultat bun în compania CFR-ului, mai cu seamă că vor evolua în Copou.

„Ne dorim să arătăm că nu a fost întâmplătoare victoria din cupă împotriva campioanei. Am jucători de caracter, suntem un grup frumos care muncim bine și care credem cu toții într-un proiect de viitor. Și chiar dacă suferim acum, am toată încrederea că printre fulgii de nea va apărea și soarele în dealul Copoului”, a declarat președintele executiv al Iașului, Ciprian Paraschiv.

Adauga un comentariu