Local

Până unde l-a putut duce mintea! Un tâlhar a spus că a fost plătit de un elev din Iași să facă sex pentru a scăpa de pușcărie. Cum s-a ajuns la toată povestea

Publicat: 27 iul. 2021
Un bărbat cu mâinile încătușate la spate și o sală de judecată
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea anchetatorilor și au dispus arestarea preventivă a lui Mihai Florin Costea, cercetat pentru tentativă de omor

Un tânăr de 24 de ani a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a jefuit un elev pe stradă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe George Stoian la 5 ani și 10 luni de pușcărie, pentru tâlhărie. La audieri, individul a susținut că nu a jefuit pe nimeni, ci că elevul ieșean l-ar fi abordat pe o aplicație pentru homosexuali

Un tânăr acuzat că a jefuit un elev ieșean a spus că, de fapt, ar fi prestat servicii sexuale pentru victimă.

„Am fost abordat pe aplicația Grind-Gay Chat!”, a spus individul la audieri.

Totuși, explicația lui nu a fost confirmată, iar, acum, a venit „nota de plată” pentru agresor.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe George Stoian la 5 ani și 10 luni de pușcărie, pentru tâlhărie. Judecătorii ieșeni au luat în calcul și pedepse primite anterior de individul de loc din Râmnicu Sărat.

„Instanța admite acțiunea exercitată de partea civilă A.I.P. Îl obligă pe inculpatul George Stoian să îi plătească acesteia suma de 3.680 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

George Stoian, acuzat că a jefuit pe stradă un elev din Iași

Procesul lui George Stoian a început pe 7 august 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de tâlhărie.

„În ziua de 4 februarie 2020, în jurul orei 13:00, în timp ce inculpatul se afla în apropierea unui liceu din municipiul Iași, a oprit persoana vătămată, pe care a prins-o cu o mână de haină, iar cu cealaltă mână i-a luat din buzunarul stâng al gecii un telefon mobil marca Samsung Galaxy S9, plus suma de 180 de lei, iar, înainte de a pleca, i-a spus persoanei vătămate: «Tu nu știi tu cu ce mafie de țigani te pui!», cauzându-i un prejudiciu total în valoare de 3.680 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

În urma incidentului, victima, un elev de 17 ani, a mers țintă la Poliție, pentru a-și povesti pățania. Elevul a relatat că, în ziua respectivă, se deplasa spre casă, fiind oprit pe trotuar, la un moment dat, de un individ necunoscut, care i-a luat telefonul mobil și banii din buzunar. Adolescentul ieșean a mai povestit că, imediat după incident, agresorul a fugit de la locul faptei. Din cercetări a reieșit că individul a mers direct în Gara Iași, a urcat într-un tren și a plecat către Râmnicu Sărat.

„Pe 9 februarie 2020, inculpatul a vândut telefonul mobil marca Samsung Galaxy S9 Plus în municipiul Ploiești, județul Prahova, unui martor, primind la schimb un telefon mobil marca Samsung Galaxy A10 și suma de 250 de lei”, au adăugat oamenii legii.

„El m-a abordat pe aplicația Grind-Gay Chat!”

Anchetatorii au apelat la furnizorii de rețele publice de comunicații electronice, pentru a-l identifica pe agresor. În acest mod, oamenii legii au ajuns la persoana din Ploiești la care a ajuns telefonul mobil. De asemenea, polițiștii ieșeni i-au prezentat victimei mai multe fotografii, dintre care elevul l-a recunoscut pe agresor. Când a fost adus la audieri, George Stoian a susținut inițial că nu poate spune dacă a fost în Iași în ziua de 4 februarie 2020, însă nu ar fi comis fapta. Ulterior, indvidul a prezentat o variantă diferită. Acesta a menționat că, la începutul lunii ianuarie 2020, și-a făcut un cont pe aplicația Grind-Gay Chat, având postat un anunț potrivit căruia este bisexual și oferă servicii sexuale contra cost.

„Pe 3 februarie 2020, am fost contactat pe contul de pe aplicația Grind-Gay Chat de către elev, stabilind cu acesta să se întâlnească în ziua următoare, pentru a întreține relații sexuale contra cost. A doua zi, am mers în cartierul Alexandru cel Bun, unde era situată garsoniera în care locuia elevul. Acolo, am întreținut un act sexual anal. Pentru că elevul nu a putut achita integral contravaloarea serviciului prestat, el mi-a dat de bunăvoie telefonul mobil, cu tot cu cartele”, a declarat George Stoian în fața magistraților ieșeni.

Totuși, anchetatorii au arătat că probele au contrazis afirmațiile făcute de individ.

Adauga un comentariu