Prima pagină » National » Pandemia nu a afectat afaceriştii de pe litoral. Preţul unui loc de parcare în Mamaia este echivalentul unei nopţi de cazare
Pandemia nu a afectat afaceriştii de pe litoral. Preţul unui loc de parcare în Mamaia este echivalentul unei nopţi de cazare

Pandemia nu a afectat afaceriştii de pe litoral. Preţul unui loc de parcare în Mamaia este echivalentul unei nopţi de cazare

25 iun. 2021, 16:23,
Alexandru Ifrim în National

Hotelierii din România au suferit luni bune din cauza pandemiei de Covid-19, aceştia plângându-se în nenumărate rânduri de restricţiile impuse care îi duceau la sapă de lemn. Însă cu toate că hotelierii au avut parte de foarte puţini turişti acestora nu le-a dispărut tupeul cu care au obişnuit oamenii în ultimii ani. Prețurile în stațiunile românești rivalizează cu cele din locații de lux, cu diferența că pe alte melegeaguri nu domnesc mizeria și neamul prost.

Pe lângă preţurile mari care sunt în staţiunea Mamaia, turiştii au ajuns să plătească pentru un loc de parcare cât ar plăti o noapte de cazare.Municipalitatea a introdus taxe pentru fiecare loc de parcare din stațiune. Prin lege, hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt obligați să asigure parcare pentru turiști, însă cei care nu beneficiază de astfel de facilități vor plăti bani grei pentru o zi de parcare.

Turiştii care vin cu maşina pe litoralul Marii Negre vor trebui să plătească 2 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, 10 lei pentru trei ore, apoi câte 4 lei fiecare oră în plus. Asta înseamnă, că pentru o zi şi o noapte, şoferii vor achita 94 de lei, incluzând aici şi o jumătate de oră gratuită. Plata se face prin SMS, printr-o aplicaţie, sau cu ajutorul unor tichete de parcare.

La începutul lunii iunie s-au început lucrările la Marea Neagră

Ministrul Mediului a declarat că autorităţile îşi doresc ca litoralul să fie unul modern din punct de vedere turistic, care va putea oferi posibilitatea de a organiza activităţi economice în condiţii de secolul XXI.

„Este un proiect extrem de important, ce face parte dintr-un proiect complex, este lotul cinci, vor mai urma alte şase contracte care se vor semna, sunt în faza de licitaţie. Cel mai important pentru Ministerul Mediului este să ştim de unde am plecat, ce facem şi unde vrem să ajungem. Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct aşa cum trebuie, avem lucrări terminate, în curs de desfăşurare şi lucrări care vor urma, la sfârşit vor fi zece contracte care se vor semna pe întregul litoral românesc. Unde vrem să ajungem? Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic, un litoral care oferă posibilitatea desfăşurării unor activităţi economice în condiţii de secolul XXI, dar, în paralel, lucrul extrem de important pentru Ministerul Mediului este să protejăm biodiversitatea”, a declarat Tanczos Bârnă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, lucrările de lărgire a plajelor litoralului românesc, unele dintre ele finalizate, vor duce şi la crearea a zeci de hectare de biodiversitate.

„Este, probabil, cel mai interesant lot din toate cele care au fost terminate, sunt în curs de desfăşurare sau vor urma, pentru că, dincolo de cele 50 de hectare de plajă care se vor crea, vom avea 29 de hectare de biodiversitate, 29 de hectare unde specii protejate vor avea posibilitatea relansării acestei biodiversităţi extrem de valoroase pentru Marea Neagră, pentru România şi pentru Europa”, a afirmat ministrul Mediului.

S-au reluat lucrările de refacere a plajelor de la Marea Neagră

Ministrul Mediului, Bârna Tanczos, a anunţat, vineri, la Tulcea, că au reînceput activităţile de nisipare pe litoralul Mării Negre, după ce lucrările au fost întrerupte în urmă cu două săptămâni. Litoralul Românesc va fi lărgit cu cu 53 de hectare în urma lucrărilor.

„Astăzi au fost reîncepute activităţile de nisipare pe plaja Mării Negre. (…) Salut profesionalismul şi promptitudinea cu care organele de cercetare penală au abordat această problemă extrem de complexă şi salut decizia dânşilor de a permite continuarea activităţii. Continuă cercetarea penală în rem începută în urma descoperirii unor monede”, a mai spus ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024