Local

Pasiunea pentru sport în familia Lătescu: Sebastian Lătescu, fratele lui Ștefan Lătescu, un handbalist implicat și un antrenor dedicat – GALERIE FOTO

Publicat: 05 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Pasiunea pentru sport în familia Lătescu Sebastian Lătescu fratele lui Ștefan Lătescu un handbalist implicat și un antrenor dedicat  GALERIE FOTO
Fratele cunoscutului luptător este un personal trainer implicat

Toată lumea îl cunoaște pe cunoscutul luptător de K1 Ștefan Lătescu. Acesta are un frate mai mare, pe nume Sebastian Lătescu. Ambii au în comun sportul, indiferent că este vorba despre kickbox sau handbal.

Sebastian Lătescu, în vârstă de 24 de ani, se mâdrește cu reușitele fratelui său. Deși nu a ales calea kickbox-ului, acesta este la fel de pasionat de tot ceea ce înseamnă sport.

„Eu joc handabal la Politehnica Iași. În paralel, sunt personal trainer la sala de fitness Body Line. Am terminat Liceul cu Program Sportiv Iași, am fost plecat trei ani în Danemarca… Apoi, când am revenit, m-am reapucat de sport. Practic, din clasa a V-a fac sport. Nu am fost atras de K1, fratele meu face asta foarte bine. Mi-a plăcut și îmi place handbalul. Pentru amândoi contează foarte mult sportul. Îți schimbă viața, provoacă dependență. Te disciplinează”, a declarat Sebastian Lătescu.

Fratele cunoscutului luptător este un trainer personal implicat

Sebastian Lătescu a oferit reporterilor BZI detalii despre relația dintre el și campionul Ștefan Lătescu. Mai mult, handbalistul a fost angajat imediat la Politehnica Iași.

„Noi suntem foarte ocupați, iar când ne intersectăm nu prea vorbim despre sport, suntem sătui. El se pregătește intens, nu trebuie distras… Eu când sunt cu handbalul, când cu clienții la sală. De un an și ceva sunt angajat la Politehnica. O zi am fost în probe, atât. În momentul de față încerc să fac față cu toate. Să fii personal trainer mi se pare cea mai fumoasă meserie din lume. Eu antrenez oameni care vor să-și schimbe stilul de viață, nu oameni care fac performanță. Ca să fac asta ar trebui să fiu și eu un culturist sau ceva.

Nu pot să învăț pe cineva să facă ceva ce eu nu știu. Este minunat să vezi cum muncesc să arate alfel, cum fete sau băieți care nu au călcat niciodată într-o sală devin mari iubitori de sport, de sănătate. Am avut o clientă, o fată, căreia nu îi plăcea deloc să vină la sala. Când a văzut că are rezultate în mai puțin de două luni și-a schimbat atitudinea. Prin sport te deconectezi de probleme, de tot. Nu există asta că nu e timp. O oră pe zi tot găsești”, a menționat Sebastian Lătescu.

Cât de important este sportul

Sportivul consideră că mișcarea, respectiv orele de muncă în sala de sport, schimbă viața oricui.

„La început este bine ca oamenii să apeleze la un antrenor, să învețe să se miște corect. Oricât de neîndemânatic ai fi, nu ai cum să nu-ți atingi obiectivele. Prin muncă și răbdare, totul este posibil. Am avut și băieți cu multe kilograme în plus, nu știau să calce corect, erau foarte buni la școală, nu aveau alte activități… Ușor, ușor, făcând sport, viața li s-a schimbat. Nu este o rușine să vii la sală, nu contează că alții fac de mult timp și tu nu, important e să ai ambiție să te apuci. Te liniștește sportul, gândești altfel. Eu mă consider un antrenor implicat, fac plan alimentar… Am început cu doi oameni și acum am lunar șaisprezece”, a precizat Sebastian Lătescu, fratele cunoscutului luptător, Ștefan Lătescu.

Comentarii
  • Bai, dar olimipici, inovatori…nu gasiti?Viitori infractori, batausi, si alti degenerati psihici cu steriozi…am evoluat din pestera, sau cei buni lucreaza la alte redactii?

Adauga un comentariu