Sanatate

Pastile pentru rinichi. Cum să faci față durerii?

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pastile pentru rinichi. Cum să faci față durerii
grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii de rinichi, sub coaste

În cazul în care suferi de disfuncție renală trebuie să administrezi pastile pentru rinichi. Una dintre cele mai importante manifestări ale problemei de sănătate este durerea. Pentru a face față durerii, trebuie să alegeți cele mai bune pastile pentru durere renală și să le utilizați corect, strict sub supravegherea unui medic.

Principala funcție a rinichilor este eliminarea din organism a excesului de lichid și a produselor solubile ale metabolismului. Rinichii sunt situați în partea superioară a abdomenului, sub coaste, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a corpului. Durerea renală sau durerea de spate poate fi dificil de distins. Implicarea renală este de obicei resimțită mai adânc, sus în spate și sub coaste. Durerea musculară în cazul unei leziuni obișnuite a spatelui tinde să fie mai joasă, iradiind în partea inferioară a spatelui și în sacru.

grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii de rinichi
Durerea renală sau durerea de spate poate fi dificil de distins

Pastile pentru rinichi. Cum să ameliorați disconfortul până la obținerea diagnosticului

Bineînțeles, orice problemă ar trebui să fie consultată de un medic și tratată sub îndrumarea acestuia. Dar, uneori, există situații în care trebuie să vă ameliorați disconfortul așteptând o întâlnire cu un specialist. În acest caz, pastilele pentru dureri de rinichi pot oferi ușurare.

Medicamentul Baralgin este cunoscut de mult timp și a fost folosit pentru a ameliora durerea în diverse situații. Acesta este disponibil sub formă de pastile și soluții injectabile. Acestea din urmă sunt disponibile pe bază de rețetă medicală. Principalul ingredient activ este metamizolul de sodiu, cunoscut în mod obișnuit sub denumirea de analgezice.

persoana care se tine de spate din cauza durerii de rinichi
grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii de rinichi

Medicamentul este utilizat pentru adulți, cu excepția femeilor însărcinate și a mamelor care alăptează. Are un puternic efect analgezic. Efectele antipiretice și antiinflamatorii sunt mai slabe. Se absoarbe rapid în sânge și ajunge la rinichi, efectul apare după aproximativ 15 – 20 de minute și durează până la 4 – 6 ore. Medicamentul este utilizat pentru durere acută și nu mai mult de 3 – 5 zile la rând, altfel poate afecta negativ circulația sângelui și provoacă o serie de alte efecte secundare.

Cele mai eficiente medicamente pentru a scăpa de durerea provocată de afecțiunile renale

Pastilele No-shpa sunt disponibile sub formă de pastile și fiole cu soluție injectabilă. Se vinde fără prescripție medicală în farmacii. Principalul ingredient activ, clorhidratul de drotaverină, aparține categoriei de antispastice miotropice. Medicamentul ameliorează spasmul celulelor musculare netede ale ureterelor și vezicii urinare, îmbunătățește efectul analgezicelor.

grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii de rinichi
Pastilele sunt administrate în timpul spasmelor musculare cauzate de urolitiază

Papaverina este un medicament disponibil sub formă de pastile, supozitoare rectale și soluții injectabile. Acesta este disponibil în farmacii fără prescripție medicală. Ingredientul activ este clorhidratul de papaverină, un medicament antispastic și hipotensiv. Reduce tonusul vascular, relaxează mușchii netezi din tractul genito-urinar. În doze mari, reduce activitatea mușchiului cardiac.

Pastilele sunt administrate în timpul spasmelor musculare cauzate de urolitiază, colici renale, fiind eficient pentru a reduce durerea de pielonefrită și cistită. Medicamentul este contraindicat în caz de alergie la componente, glaucom și blocaj AV, insuficiență hepatică, la copii cu vârsta sub 10 ani și la vârstnici.

Aceste pastile pentru rinichi sunt utilizate cu precauție extremă după leziuni cerebrale traumatice, în probleme hepatice și ale glandelor suprarenale. De asemenea, acest medicament nu trebuie administrat de persoanele care suferă de adenom de prostată și tahicardie.

grafica persoana care se tine de spate din cauza durerii de rinichi
Una dintre cele mai importante manifestări ale problemei de sănătate este durerea
Adauga un comentariu