Prima pagină » Local » Patronul firmei de confecții Delta Plan, blocat de Primăria Iași! Voia bloc de locuințe colective cu 7 etaje. A așteptat 2 ani ca să fie respins – FOTO

Patronul firmei de confecții Delta Plan, blocat de Primăria Iași! Voia bloc de locuințe colective cu 7 etaje. A așteptat 2 ani ca să fie respins – FOTO

19 mai 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Local

Mihai Pîrlog, patronul firmei de confecții Delta Plan, cu încasări de 1 milion de euro pe an, a încercat un proiect imobiliar în zona CUG. Primăria Iași i-a respins certificatul de urbanism în 2021, dar și în 2023. „Nu știu ce o să fac”, a spus afaceristul

Un afacerist din Iași este blocat constant de Primăria Iași. Mihai Pîrlog, în vârstă de 49 de ani, patronul fabricii de confecții Delta Plan, intenționa să construiască un bloc de locuințe colective cu 7 etaje pe fundac Oțelăriei, nr. 15, pe ruinele Fortus. În 2019, acesta a cumpărat un teren cu suprafața de 2.369 de metri pătrați. Primele demersuri le-a făcut în 2021, dar în luna mai a aflat că municipalitatea i-a respins cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism.

În acea perioadă, Mihai Pîrlog a declarat pentru BZI că este vorba despre o eroare a funcționarilor din primărie, dar că va relua circuitul de avizare și că va realiza un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). A depus cererea pentru eliberarea noului certificat de urbanism, dar a așteptat răspunsul mult și bine. În același areal, pe strada Hlincea ar urma să fie construite blocuri cu sute de apartamente.

Patronul firmei de confecții Delta Plan a primit răspuns negativ după 2 ani de așteptare

În luna aprilie 2023, după aproape 2 ani de așteptare, Primăria Iași i-a răspuns afaceristului. Cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism a fost respinsă. Contactat telefonic, Mihai Pîrlog a transmis dezamăgit că nu mai vrea să comenteze.

„Nu știu ce o să fac”, a spus afaceristul.

La fel a răspuns și la întrebarea dacă va acționa Primăria Iași în instanță. Conform ultimelor date financiare ale societății Delta Plan SRL, din anul 2021, rezultă o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei, peste 1 milion de euro, profit de 672.808 lei, datorii de 5,7 milioane de lei și 43 de angajați. Societatea a fost înființată în 1993. În firmă mai apare ca asociat și Nicu Pîrlog. Produsele se adresează femeilor (rochii, bluze), bărbaților (tricouri, hanorace, pijamale), zonei medicale (compleuri, halate, bluze, pantaloni) sau HoReCa (pantaloni, șorturi, cămăși). Tot în zona CUG ar urma să fie edificat un bloc pe amplasamentul unui fost loc de joacă pentru copii.

Delta Plan furnizează produse instituțiilor publice

Firma patronată de Mihai Pîrlog apare pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu zeci de contracte încheiate în fiecare an cu instituțiile publice din Iași și din țară.

„Comenzile plasate în zilele de luni-vineri, în intervalul orar: 00:00-14:00, vor fi finalizate până la sfârșitul zilei (dacă sunt în stoc), astfel încât să ajungă la client în următoarele 24 – 48 de ore lucrătoare (timp de livrare prin GLS). Comenzile plasate vineri, în intervalul orar 14:00 – 2:00, vor fi finalizate până la sfârșitul zilei de luni. Comenzile plasate sâmbăta și duminica, precum și în zilele declarate sărbători legale, vor fi procesate și finalizate până la sfârșitul primei zile lucrătoare ce urmează celei nelucrătoare. Produsele Delta Plan vor fi livrate prin curierat rapid în toată țara. Transportul este gratuit în condițiile în care valoarea totală a achiziției depășește suma de 300 de lei”, se arată în descrierea afacerii.

Rămâne de văzut dacă patronul firmei de confecții Delta Plan va mai face o încercare la Primăria Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *