Local

Patru suspecți de furturi, duși în cătușe în fața judecătorilor! Procurorii au propus arestarea preventivă a tinerilor!

Publicat: 16 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru suspecți de furturi duși în cătușe în fața judecătorilor Procurorii au propus arestarea preventivă a tinerilor

Patru indivizi bănuiți de comiterea unor furturi au fost duși în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Zilele trecute, polițiștii ieșeni au desfășurat patru percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru furt calificat în formă continuată. În urma perchezițiilor, cei patru tineri au fost reținuți pentru 24 de ore

Patru indivizi care au fost încătușați recent pentru furturi au fost duși ieri după-amiază în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.
Pe data de 14 mai 2020, agenții din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Secției II de Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat patru percheziții domiciliare, pe raza comunelor Mogoșești și Miroslava, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

„Din investigațiile efectuate a rezultat că, în perioada februarie – aprilie 2020, patru bărbați cu vârste între 23 și 46 de ani ar fi pătruns pe timp de noapte, prin efracție sau escaladare, în imobile cu destinație de locuințe sau aflate în construcție, precum și într-un depozit cu materiale de construcții, de unde ar fi furat mai multe bunuri (scule electrice, materiale de construcții, centrale termice, obiecte sanitare etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 de lei”, a declarat ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Încătușați în urma unor spargeri

Reprezentanții IPJ Iași au mai afirmat că, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar cei patru bărbați au fost duși la audieri.

„Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați cercetați pentru comiterea faptelor amintite au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în arest. Aceștia au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și Brigăzii de Operațiuni Speciale, iar la acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași. Cercetările continuă”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acum, urmează ca instanța de judecată să ia o decizie cu privire la cei patru tineri suspectați de comiterea unor furturi.

Adauga un comentariu