Local

Patru variante de traseu pentru Autostrada A8 ce traversează judeţul Iaşi. Ruta finală va fi stabilită la finalulul lunii august 2021

Publicat: 09 iul. 2021
Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, Marius Sorin Dangă, vicepreședinte al CJ, și Ștefan Andrei Cazacu, administrator public al județului, s-au întâlnit cu reprezentanții Consitrans, firma care se ocupă de realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru A8

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, Marius Sorin Dangă, vicepreședinte al CJ, și Ștefan Andrei Cazacu, administrator public al județului, s-au întâlnit cu reprezentanții Consitrans, firma care se ocupă de realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru A8.

La discuțiile tehnice care au vizat traseul viitoarei autostrăzi dintre Moldova și Ardeal au participat directorul ApaVital, Mihail Doruș, directorul DRDP Iași, Dănuț Pilă, reprezentanți ai Aeroportului Internațional Iași, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară și ai Direcției Silvice Iași, precum și primari din comunele județului prin care urmează să treacă Autostrada Unirii.

Patru variante de traseu pentru tronsoanele din A8 care traversează județul și alte șase pentru zona municipiului Iași.

Specialiștii Consitrans au în lucru patru variante de traseu pentru tronsoanele din A8 care traversează județul și alte șase pentru zona municipiului Iași. Discuțiile tehnice de astăzi au avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru că traseul final să se armonizeze cât mai bine cu planurile de realizare a Spitalului Regional de Urgențe, cu proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași, cu viitoarele Parcuri Industriale din județ, cu zonele rezidențiale, precum și cu rețelele de utilități. În baza analizei multicriteriale, Consitrans urmează să definitiveze traseul Tg. Neamț-Iași- Ungheni din A8 până la sfârșitul lunii august.

“Odată cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor de proiectare a autostrăzii A8, pe tronsonul Ungheni-Iași-Târgu Neamț, am început să lucrăm, cu ajutorul administrațiilor comunelor de pe traseul viitoarei autostrăzi, la actualizarea SF-ului pe baza noilor PUZ-uri și PUG-uri, ceea ce înseamnă o economie de timp de câteva luni pentru proiectant. Am avut astăzi o discuție tehnică în cadrul Grupului de lucru referitoare la cele patru variante de traseu propuse de proiectant, asupra cărora am intervenit cu sugestii, ținând cont atât de nevoia de a conectă cât mai bine comunitățile la viitoarea autostradă, cât și de celelalte proiecte în derulare. Mulțumesc pe această cale proiectantului pentru flexibilitatea de care a dat dovadă în stabilirea traseului, luând în calcul planurile noastre de dezvoltare a parcurilor industriale în județ, la Pașcani, Lețcani, Dumești.

Succesul proiectului A8 depinde și de bună comunicare interinstituțională, iar în ceea ce privește Consiliul Județean Iași vom fi un liant între autoritățile centrale, cele locale și proiectant pentru a ne asigura că nu ne blocăm în probleme birocratice, astfel încât să accelerăm ritmul de implementare și să ne încadrăm în termenii de livrare. Mă bucur că echipa proiectantului s-a arătat optimistă că primele studii geotehnice, de la km 12 până la intersecția cu DJ208, pot fi realizate mai devreme decât era planificat, iar cât de curând vor fi comunicate traseele de către CNAIR, astfel încât să poată fi aleasă cea mai bună variantă pentru Autostrada Unirii”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Comentarii
  • Ăștia fac studii de dimineața pana seara dar nimic concret. Se plătesc bani mulți pentru aceste studii degeaba ca oricum nu se va face nici un km de autostrada in zona In următorii 10 ani. La cât mai multe studii.

  • Aveti corector? Ce draq cauta virgula aia inaintea lui și din a doilea rand? Chiar copiati tot ce scriu tutele alea de la CJ in comunicate? Si multe alte virgule unde nu e cazul.

  • Nu mai prostiți cetățenii
    Nu se va face nici 1 m de autostrada Tg Frumos- Iași nici peste 30 de ani.
    Nu mai spuneți atâtea minciuni.

Adauga un comentariu