Actualitate

Persoanele care nu s-au vaccinat pot participa la aceste evenimente! Raed Arafat a făcut anunțul

Publicat: 08 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Persoanele care nu s-au vaccinat pot participa la aceste evenimente Raed Arafat a făcut anunțul
Insoțitorii copiilor care se prezintă la locurile de joacă nu vor mai fi obligați să prezinte o adeverință de vaccinare

În continuarea conferinţei de presă, secretarul de stat din MAI a anunţat faptul că persoanele care nu s-au vaccinat vor putea participa la anumite evenimente. Altfel spus, Raed Arafat susţine că la locurile de joacă, însoţitorilor nu li se va mai cere vaccinare.

Declaraţiile vin în contextul în care, Raed Arafat a anunţat faptul că în documentul prelungirii stării de alertă s-au eliminat mai multe restricţii.

Raed Arafat a stabilit noi reguli pentru participarea la nunţi, botezuri sau alte evenimente

Altfel spus, sunt noi reguli mai permisive pentru persoanele care vor să participe la nunţi, botezuri sau alte evenimente. Raed Arafat a menţionat faptul că însoţitorii care se duc cu copiii la locurile de joacă nu vor mai fi condiţionaţi de vaccinare.

În altă ordine de idei, Arafat a anunţat şi faptul că s-a eliminat obligativitatea de păstrare a unui spaţiu de 4 metri pătraţi intre invitaţii la evenimente. De la 4 metri, autorităţile au scăzut până la 2 metri pătraţi spaţiul minim:

La organizarea institutilor publice sau private de cultură care administrează spaţii speciale în aer liber se permite până la 1000 de persoane pe scaune

La nunţi, botezuri, suprafaţă care trebuie asigurată este de 2 metri nu de 4. Acum o să fie 2 metri pătraţi. La mesele festive vor fi 2 metri.

La locurile de joacă pentru copii nu se vor mai solicita ca insotiorii să fie vaccinaţi. Cam astea sunt modificările principale. a declarat Raed Arafat.

Persoanele care au trecut prin boală vor beneficia de o imunitate mai mare

Persoanele care au trecut prin boală vor beneficia de o imunitate mai mare. Conform certificatului european, persoanele care au trecut prin COVID-19 beneficează de o imunitate de 180 de zile. Totuşi, la nivel de Guvern, imunitatea acestora era de doar 90 de zile:

După cum a anunţat domnul premier, astăzi a fost prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. Au fost realizate unele modificări pe care o să le anunţ acum

Cea mai importantă modificare este pentru cei care au trecut prin boală. Iniţial anunţasem că între 14 şi 90 de zile au imunitate. Acum o să fie modificat între 14 şi 180 de zile. a declarat Raed Arafat.

Tocmai pentru a veni în concordantă cu certificatul european şi legislaţia europeană. În loc de 14 la 90 de zile, o să se prelungească la 180 de zile. În rest, s-au mai făcut mici modificări.

În încheiere, oficialul a menționat faptul că a fost eliminat numărul maxim de persoane care pot sta la un restaurant. Acesta a fost, până în prezent, limitat la maxim 6 persoane.

Adauga un comentariu