Local

Personalul medical de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi trage un semnal de alarmă, după ce mai mulţi copii au ajuns la urgenţă cu arsuri

Publicat: 05 mart. 2021
Spitalul Sf. Maria din Iași
Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt a Spitalui Sf. Maria din Iaşi, a tras astăzi, 5 martie 2021, un semnal de alarmă. Aceasta a transmis că în ultimul weekend s-au înregistrat patru cazuri de copii care au avut nevoie de internare deoarece prezentan arsuri

Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt a Spitalui Sf. Maria din Iaşi, a tras astăzi, 5 martie 2021, un semnal de alarmă. Aceasta a transmis că în ultimul weekend s-au înregistrat patru cazuri de copii care au avut nevoie de internare deoarece prezentan arsuri. Numărul pacienţilor pediatrici care au arsuri pe suprafeţe cuprintre între 6 şi 40% a crescut. În aceste momente, la spitalul ieşean de copii sunt internaţi 7 pacienţi cu arsuri.

„În ultima săptămână s-a remarcat o incidenţă crescută a cazurilor pediatrice care s-au adresat Spitalului de Copii Sf. Maria cu arsuri. Astfel, avem internaţi 7 copii cu arsuri pe suprafeţe cuprinse între 6 şi 40 la sută. Cele mai grave cazuri sunt doi copii cu vârsta de 2, respectiv 3 ani, una dintre ele este fetiţa cu arsuri de 40 la sută. Starea lor este în continuare gravă, şi necesită Terapie Intensivă maximala în secţia ATI. Ceilalţi 5 copii sunt internaţi pe sectorul de chirururgie plastică şi necesită terapie specifică”, a transmis dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Dr. Lavinia Ionescu: „Părinţii trebuie să conştientizeze gravitatea acestor probleme”

Cadrul medical ieşean a transmis un mesaj destinat părinţilor prin care le recomandă să conştientizeze mult mai mult faptul că aceste probleme sunt grave. Marea parte din cazurile copiilor care prezintă arsuri s-au petrecut acasă.

„În ultimul weekend s-au înregistrat patru cazuri de copii care au necesitat internare cu arsură şi ne dorim să creştem nivelul de conştientizare în rândul părinţilor asupra gravităţii acestor probleme. Majoritatea accidentelor s-au produs în mediul casnic şi au un impact negativ asupra stării de sănătate a copiilor, dar şi emoţional”, a mai spus dr. Lavinia Ionescu.

Starea de sănătate a fetiţei opărite cu ciorba

Medicul a ţinut să adauge că fetiţa opărită cu ciorba rămâne în continuare la Terapie Intensivă şi continuă tratamentul conform planului terapeutic.

„Fetiţa rămâne pentru continuarea terapiei la Iaşi, s-au efectuat toaletele plăgilor standard conform planului terapeutic pe care l-am stabilit”, a conchis dr. Lavinia Ionescu.

Doi copii în stare gravă, transferați la Spitalul Sfanta Maria din Iasi după ce s-au opărit cu ciorbă

În data de 27 februarie 2021, doi copii au ajuns în stare gravă la spital din Huși, sâmbăta, după ce, într-un moment de neatenție, aceștia s-au opărit cu ciorbă. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Copiii au fost transferați de urgenţă la Iași pentru tratament de specialitate. O fetiță în vârstă de doi ani care a suferit arsuri pe peste 80% din suprafață corpului a fost transferată la Spitalul Sf. Maria din Iași cu elicopterul SMURD. Băiețelul care a suferit arsuri doar pe 15% din suprafață corpului a fost adus pe cale terestră.

„Un elicopter va face un transfer de la Spitalul Huși la Spitalul de Pediatrie Iași. Pacienta, o fetiță în vârstă de 12 an cu arsuri de la un lichid fierbinte (borș) pe aproximativ 80% suprafața corpului. (Membre superioare și inferioare bilateral, torace anterior, abdomen). Fetița este stabilă hemodinamic, neintubată la momentul actual. Va fi reevaluata de echipa SMURD Iași”, a declarat atunci prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Adauga un comentariu