Actualitate

Pescarii nu vor mai fi obligaţi să poarte măşti! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat eliminarea mai multor restricţii

Publicat: 05 iun. 2020
Pescarii nu vor mai fi obligaţi să poarte măşti

Pescarii din România au parte de veşti bune. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anunţ eliminarea a mai multor restricţii legate de COVID-19 şi perscuit.

Joi, 5 iunie 2020, ministrul Agriculturii a anunţat eliminearea unor restricţii pentru pescari. Una dintre cele mai importante restricţii ridicate se numără şi permiterea, în perimetrului pescarului, prezenţa vizitatorilor.

Pescarii nu vor mai fi obligaţi să poarte măşti. Vizitatorii vor fi permişi în perimetrul pescarilor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat faptul că pescarii nu vor mai fi obligaţi să mai poarte măşti la pescuit, iar administratorii vor putea permite vizitatorilor să intre în perimetrul locului de pescuit. Deciziile enumerate mai sus fac parte dintr-un ordin emis de Ministerul Agriculturii şi al Ministerului Sănătăţii. În document se prevede eliminarea a mai multor restricţii care fusese anterior luate din cauza epidemiei de COVID-19.

„Pentru că știu că dumneavoastră, dar și cei care ne privesc, aveți cunoștințe despre vechea formă a ordinului, vă spun: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării; administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit; s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari și purtarea măștii până în perimetrul de pescuit; s-a eliminat păstrarea distanței de 1,5 metri între pescarii recreativi; s-a eliminat eliminarea oricărei forme de socializare cu ceilalți pescari”, a spus Oros, într-o conferință de presă.

Pescarii trebuie să menţină curat perimetrul în care îşi desfăşoară activitatea

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat faptul că deşi s-au relaxat anumite condiţii de pescuit, pescarii trebuie să păstreze curat perimetrul în care îşi desfăşoară activitatea şi trebuie să respecte cu stricteţe regulamentul amenajării piscicole:

„A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Adauga un comentariu