Eveniment-Social

Peste 1.700 de candidați vor participa la simularea concursului de admitere la UMF Iași. Cei mai mulți s-au înscris la specializarea Medicină – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 1.700 de candidați vor participa la simularea concursului de admitere la UMF Iași. Cei mai mulți s-au înscris la specializarea Medicină - FOTO
Duminică, are loc o nouă sesiune a simulării concursului de admitere la UMF Iași

O nouă sesiune a simulării concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași va avea loc duminică, 12 mai 2024. S-au înscris 1.719 candidați, mai mulți față de prima sesiune, desfășurată în martie, la care au participat 1.408.

Peste 1.700 de candidați vor participa la simularea concursului de admitere la UMF Iași, ce are loc duminică

Duminică, 12 mai 2024, are loc o nouă sesiune a simulării concursului de admitere la UMF Iași, un proiect educațional organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași împreună cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași și Asociația Studenților Bioingineri Iași.

La această sesiune s-au înscris 1.719 candidați, mai mulți față de prima sesiune, desfășurată în martie, la care au participat 1.408. Candidații vor susține un test grilă, cu durata de 3 ore, care se desfășoară precum concursul propriu-zis, care va avea loc pe 21 iulie.

Subiectele sunt redactate de cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

De anul acesta, dispare admiterea pe bază de test grilă la specializările cu durata de trei ani

Ediția de anul acesta a simulării va fi organizată doar pentru specializările Medicină, Asistență Medicală Generală, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie.

Pentru disciplina Biologie (Anatomia și fiziologia omului), candidații vor trebui să studieze întreg manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, 2022.

Cei mai mulți candidați s-au înscris la specializarea Medicină, respectiv 1.425 de persoane. La specializarea Medicină Dentară s-au înscris 180 de persoane, la Asistență Medicală – 55, la Bioinginerie – 42 și la Farmacie – 17.

Amintim faptul că de anul acesta dispare admiterea pe bază de test grilă la specializările cu durata de trei ani, astfel că pentru programele de studiu de 180 de credite, respectiv Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Audiologie și protezare auditivă, Asistență de Farmacie, Radiologie și Imagistică, concursul de admitere se va organiza prin selecție pe bază de dosare.

Criteriile luate în calcul la selecția pe bază de dosare pentru programele de studii cu 180 de credite sunt media notelor de la Bacalaureat și media anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiția minimă obligatorie este promovarea Bacalaureatului.

Candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului concursului de admitere.

Adauga un comentariu