Local

Peste 100 de locuri de muncă vacante la Termo Service SA. Salariile pornesc de la 4.000 de lei – FOTO

Publicat: 30 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Peste 100 de locuri de muncă vacante la Termo Service SA. Salariile pornesc de la 4.000 de lei - FOTO
Cele mai mari probleme ale Termo Service SA sunt cele ce țin de resursa umană. Societatea are peste 550 salariați iar mulți dintre aceștia sunt în pragul pensionării

Termo Service SA va avea peste 100 de locuri de muncă vacante. Mai mulți angajați sunt în pragul pensionării și urmează să părăsească compania. Unii dintre aceștia vor rămâne să profeseze în continuare, deoarece sunt dedicați 100 la sută muncii lor și iubesc meseriile pe care le au în cadrul companiei. Directorul Termo Service SA, Alin Aivănoaei, susține că la Termo Service SA lucrează peste 550 de angajați, iar în pragul pensionării sunt peste 100 dintre aceștia, ceea ce poate reprezenta o problemă în următorii ani

Tot mai multe companii din cadrul municipalității ieșene se confruntă cu lipsa de personal. Angajații companiilor de stat rămân cu posturi neocupate din cauza faptului că școlile nu mai formează persoane calificate pentru a ocupa pozițiile din aceste domenii. Foarte multe școli de arte și meserii au dispărut sau au fost reprofilate, iar tinerii absolvenți au fost nevoiți să se adapteze noilor programe de învățământ.

Peste 100 de locuri de muncă vacante la Termo Service SA

Alin aivanoaiei
Directorul Termo Service SA, Alin Aivănoaiei spune că mulți dintre acești angajați, chiar dacă vor depune dosarele de pensionare, au dat asigurări că vor lucra în cadrul companiei, până ce aceasta va reuși să recruteze și să califice noi angajați

Cele mai mari probleme ale Termo Service SA sunt cele ce țin de resursa umană. Societatea are peste 550 de salariați, iar mulți dintre aceștia sunt în pragul pensionării, ceea ce poate fi considerată o problemă în următorii ani.

„Ne confruntăm, ca și orice alt angajator, cu problemele de personal. În plus, la noi sunt niște domenii de calificare unde personalul este mult mai greu de găsit în piață, dar compania îi califică la locul de muncă”, spune directorul Termo Service SA, Alin Aivănoaei.

Directorul Termo Service SA declară că peste 100 de angajați din cadrul companiei sunt în pragul pensionării, conform unei hotărâri luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Există o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție care le-a recunoscut niște drepturi. Dacă va fi pusă în practică, peste 100 de oameni din cadrul Termo Service SA își pot depune dosarele de pensionare. Asta, dacă se va pune în aplicare și instanțele vor accepta”, declară Alin Aivănoaei.

Mulți angajați vor rămâne să profeseze la Termo Service, chiar dacă își vor depune dosarul de pensionare

Tevi, angajati
Angajații companiilor de stat rămân cu posturi neocupate din cauza faptului că, școlile nu mai formează persoane calificate pentru a ocupa pozițiile din aceste domenii

Reprezentanții Termo Service precizează că mulți dintre angajații care se vor pensiona au dat asigurări că vor lucra în cadrul companiei până ce aceasta va reuși să recruteze și să califice noi angajați. Salariile din cadrul companiei pornesc de la 4.000 lei brut pentru un proaspăt angajat, fără vechime, la care se adaugă sporurile aferente.

„Noi am fost asigurați de toți angajații care vor să se pensioneze că vor rămâne în continuare și își vor încheia contracte de muncă individuale până se va reuși recalificarea noului personal. Sunt oameni care iubesc aceste fabrici și sunt dedicați 100 la sută”, mai precizează Alin Aivănoaei, directorul Termo Service SA.

Lipsa a 100 de oameni calificați poate afecta funcționarea centralei electro-termice CET 2 Holboca, cea care furnizează apă caldă pe perioada iernii.

„Dacă aceștia vor totuși să se pensioneze, există riscul de a fi afectată funcționarea unei centrale electro-termice de la CET 2 Holboca. Soluții referitoare la problema resursei umane căutăm pe toate căile, să angajăm personal calificat sau pe care să îl calificăm la locul de muncă. În paralel avem încheiate protocoale cu instituții de învățământ universitar și preuniversitar, unde asigurăm stagii de practică pentru tineri, în vederea pregătirii lor în preluarea ștafetei de la cei ce se pregătesc de pensionare”, mai spun reprezentanții Termo Service SA.

Așadar, tinerii care doresc să se angajeze sau care doresc să se formeze la locul de muncă au peste 100 de locuri de muncă vacante la Termo Service SA. Compania municipalității ieșene este interesată să angajeze în toate ramurile de activitate pentru a funcționa în parametri normali.

Comentarii
  • aivanoaiei alt gunoi talhar in cardasie cu jita corupta de chirica fura pensionarii din dacia de 7 ani incontinuu ,autoritatile statului dorm…..firma fantoma termos service au cele mai mari taxe,comisione penalizari si servicii de rahat !

Adauga un comentariu