National

Peste 100 de poliţişti protestează în fața Guvernului! Acuză că Florin Cîțu răspândește informații false

Publicat: 12 mart. 2021
Polițiștii protestează în fața Guvernului nemultumiți de minciunile llui Florin Cîțu
Polițiștii protestează în fața Guvernului împotriva neaplicării unei prevederi legale dar si împotriva lui Florin Cîțu pe care îl acuză de minciună

Noi proteste în fața Guvernului susţinute de poliţiştii din România. Peste 100 de oameni ai legii protestează împotriva mai multor afirmaţii făcute de premierul Florin Cîțu. Pe lângă doleanțele oamenilor legii, aceștia spun că sunt revoltaţi pentru că Florin Cîțu ar răspândi informaţii false.

Poliţiştii spun că motivul protestelor nu are legătură cu mărirea de salarii ci aceştia solicită respectarea unei prevederi legale din 2017.

Poliţiştii protestează şi îl acuză pe premierul Florin Cîțu de minciună

În aceste momente, poliţiştii protestează în fata sediului M.A.I. Aceştia îl acuză pe premierul Florin Cîțu că prezintă distorsionat protestele oamenilor legii:

‘Organizaţiile sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN, UNIPOL, SPD), continuă acţiunile de protest cu privire la nemulţumirile referitor la măsurile de îngheţare stabilite de actualul Guvern.

”În primul rând suntem extrem de revoltaţi şi indignaţi de faptul că ministrul Cîţu induce în eroare întreaga opinie publică, inducând ideea că poliţiştii vor salarii mărite, ceea ce este fals, fals, fals.

Nu dorim drepturi suplimentare în ceea ce priveşte salarizarea, ci doar solicităm să se respecte prevederile legii 153 pe 2017. Suntem categoria bugetară cea mai defavorizată, iar ministrul Cîţu nu a reuşit decât să aducă o vrajbă între categoriile sociale, să ne învrăjbească pe unii împotriva celorlalţi, pe principiul divide et impera. Este mult mai uşor să conducă o ţară întreagă fiind dezbinaţi, iar acesta este rezultatul ”muncii” al ministrului Cîţu.

Noi am înaintat adresat şi către Minsterul Afacerilor Interne şi către Guvernul României prin care solicităm să fim chemaţi la negoicieri. Este primul Guvern care nu ne bagă în seamă de două luni. Pur şi simplu refuză să asculte adevăratele probleme cu care se confruntă Poliţia Română”, a spus Bogdan Bănică, lider sindical DECUS, la Antena 3.

Nu este prima acţiune de protest făcută de oamenii legii

Oamenii legii nu sunt la prima acţiune de protest din Guvernul României. De exemplu, în urmă cu câteva săptămâni aceştia au mai protestat tot în faţa Guvernului. La acea dată jandarmii au aplicat mai multe amenzi contravenţionale, lucru care a stârnit o indignare generală în rândul poliţiştilor.

Protestele poliţiştilor se întind pe mai multe zile. De exemplu, în cursul zilei de ieri, 23 februarie 2021, în faţa Guvernului s-au strâns sute de oameni ai legii care doresc să vorbească cu Executivul condus de Florin Cîțu. Se pare că doleanțele acestora nu au fost incă ascultate.

„De aproximativ două luni de zile, sindicatul nostru este sesizat zilnic cu privire la faptul că un conducător auto conduce pe șoselele României o mașină care are numărul București 2021 GUV. Această mașină a fost depistată astăzi conducând haotic pe străzile Bucureștiului și am constatat că la volan este un domn Cîțu, care habar nu are să conducă această mașină care se numește Guvernul României. Drept urmare, am luat decizia să sancționăm acest Guvern și să aplicăm sancțiunea suspendării sale pe timp nelimitat! Ne-am săturat de minciunile lor! Să plece acasă și să lase pe alții competenți să conducă”, a declarat unul dintre liderii polițiștilor.

Adauga un comentariu