Local

Peste o mie de semnături pentru demiterea primarului USR Ciprian Grosu din comuna Rediu. „Un număr foarte mare de persoane care l-au votat regretă alegerea făcută” – FOTO/VIDEO

Publicat: 19 iul. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Peste o mie de semnături pentru demiterea primarului USR Ciprian Grosu din comuna Rediu. Un număr foarte mare de persoane care l-au votat regretă alegerea făcută - FOTOVIDEO
După episodul în care Ciprian Grosu și-a învinețit colaboratoarea, acesta riscă să fie demis

Primarul Grosu ar putea fi demis după ce a îmbrâncit și învinețit o colaboratoare. Maria Răduc a fost agresată în data de 29 iunie 2023, chiar în incinta instituției

După ce a publicat imaginile de pe camerele de supraveghere din interiorul instituției pe care o conduce, primarul Ciprian Grosu s-a incriminat prin încercarea sa disperată de a se apăra. Deși în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 30 iunie nega cu vehemență aspectele semnalate de Maria Răduc, colaboratoarea sa, în înregistrare se vede clar cum acesta a apucat-o agresiv de mână și a bruscat-o. Între timp, soții Răduc au demarat o strângere de semnături pentru demiterea din funcție a primarului din Rediu, Ciprian Grosu.

Primarul cu atitudine golănească din comuna Rediu ar putea fi demis

Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, ar putea fi demis după ce a agresat o colaboratoare. Maria Răduc a fost prinsă de mână și împinsă de acesta din cauza unor neînțelegeri cu privire la planurile cadastrale. Între timp, soții Răduc au demarat o strângere de semnături pentru ca Ciprian Grosu să fie demis.

„În data de 30.06.2023 am solicitat Autorității Electorale Permanente să-mi comunice numărul exact al persoanelor înscrise în listele electorale pentru fiecare sat în parte. Paradoxal, sunt necesare 1.703 semnături pentru a putea înregistra cererea de organizare a referendumului pentru demiterea unui primar ales cu 1.188 de voturi. Până în prezent, numărul persoanelor care sunt nemulțumite de prestația primarului Grosu de până acum este mai mare decât numărul persoanelor care l-au votat.

Un număr foarte mare de persoane care l-au votat regretă alegerea făcută și sunt dispuse să contribuie la îndreptarea situației, îmbrățișând acest demers democratic. În ultimele două săptămâni, m-au căutat oameni pe care nu i-am cunoscut până acum și care s-au oferit voluntari pentru strângerea de semnături. Le mulțumesc! Am constatat atât eu, dar mi-au semnalat mai mulți cetățeni un lucru perfect normal, dar senzațional pentru Primăria comunei Rediu: începând din 30 iunie, ușa primăriei a rămas deschisă în timpul programului, un extinctor de incendiu fiind amplasat acolo ca nu cumva vântul sau vreun rău intenționat să blocheze accesul cetățenilor!

Consider că multe doamne și domnișoare doresc să afle care este atitudinea pe care o va adopta doamna Cosette Chichirău, privind conduita pe care domnul primar o adoptă în timpul exercitării funcției de demnitate publică”, a transmis Bogdan Răduc, soțul victimei.

Până în prezent, numărul persoanelor semnatare a depășit 1.000. Astfel, probabilitatea unui referendum în comună este pe cale de a fi realizată.

Camerele de supraveghere din incinta Primăriei Rediu au surprins momentul agresiunii

Ciprian Grosu a publicat imaginile de pe camerele de supraveghere în noaptea de 3 iulie 2023, la 4 zile de la incident. Maria Răduc, colaborator al Primăriei Rediu, responsabil cu programul sistematic al comunei, a fost agresată în data de 29 iunie 2023 de primarul Ciprian Grosu. Femeia susține că a intrat în biroul acestuia pentru a clarifica unele aspecte cu privire la un plan de încadrare, moment în care acesta a înjurat-o și a scos-o afară cu forța.

Pe imaginile publicate de Ciprian Grosu se vede clar momentul în care a bruscat-o pe Maria Răduc. Mai mult decât atât, deși a negat situația în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 30 iunie 2023, spunând că nu s-a întâmplat nimic, imaginile publicate chiar de el îl contrazic. Maria Răduc, femeia agresată, așteaptă ca organele de cercetare să își facă treaba și speră ca martorii care au luat parte la incident să povestească cu sinceritate tot ce s-a întâmplat.

Ciprian Grosu a încercat să inducă ideea conform căreia Maria Răduc ar fi făcut poza cu vânătăile de pe mână înainte de incident. Însă afirmațiile primarului au fost demontate de femeie.

Primarul Ciprian Grosu susține în continuare teoria înscenării

Cu privire la demersurile familiei Răduc în ceea ce privește organizarea unui referendum, Ciprian Grosu acuză faptul că totul ar fi o înscenare, iar la mijloc ar fi cu totul și cu totul alte interese atât din partea victimei sale, Maria Răduc, cât și din partea unor consilieri locali din comună.

„Trebuie să recunosc că alte așteptări aveau cetățenii din comuna Rediu de la doamna Răduc. Cetățenii aveau așteptări cu privire la finalizarea lucrărilor de cadastru general de pe raza comunei, conform contractului pe care firma dumneaei l-a semnat cu ANCPI, însă, după cum a confirmat deja, nu doar că nu a reușit să finalizeze niciuna dintre lucrările contractate, dar iată că acum confirmă că interesele private, de grup – și suspectez aici că este vorba despre cele ale unora dintre consilierii locali împreunate cu cele ale unora dintre persoane fizice influente din comună – sunt mai importante decât interesele cetățenilor.

Suspectez că tocmai «deranjarea» acestor interese au dat naștere demersului de strângere de semnături, demers care a început odată cu încercarea de a-mi înscena acea «bătaie» de pe holurile primărie, o înscenare eșuată, așa cum s-a și demonstrat deja. Așa este, ani de zile, Urbanismul și Cadastrul au fost resurse importante de făcut bani ușor la noi în comună, iar faptul că am luat măsuri importante naște revoltă în rândul celor care nu-și mai umplu sacii ușor, prejudiciind – de cele mai multe ori – cetățenii de bună credință din comuna noastră. Îi urez succes doamnei Răduc și îi asigur pe cetățenii noștri că nu voi lăsa garda jos, ba din contra – voi fi ochi și urechi cu privire la a le apăra interesele și bunul mers al lucrurilor.

Într-o zi, nu peste mult timp, cetățenii vor înțelege care sunt adevăratele mize ale acestui demers pe care îl promovează și împreună vom fugări acești «bandiți-binevoitori» din zona administrației publice”, a declarat primarul Ciprian Grosu.

Astfel, după ce primarul Ciprian Grosu a afișat o atitudine golănească față de Maria Răduc, colaboratoarea instituției, acesta ar putea fi demis. Familia victimei a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum.

 

Comentarii
  • Nu e Grosu prea rasarit. Dar asta e o factura pornită de la dezvoltatori care nu au cale liberă să construiasca. Iar Răduc o instigatoare penala.

  • Grosu e un infect, un penal si o latura a acestei societati moderne in care traim. Ajungi tu sa te plimbi prin Palas ca un mare domn si saraca sotie sa care copilul in brate, sa impinga cariciorul si tu sa cauti posibili cunoscuti care sa te salute si tu sa te umfli in pene ca un cocoș cu 3 picioare….mai ‘andicapatule, mai tîmpitu’ satului….

  • Poate reușesc sa l înlăture pe schizofrenic ul asta. Sa speram ca nu durează cu anii.Avem și noi adrese care stau de 2 ani și nu raspunde nimeni.

  • Primarul Grosu e jmeker, are coae si valoare, e inconjurat numai de slugi fidele… Susan a tacut si a facut pîrnaie pentru el. Procesul ei e gata, va primi cu executare. Don Ionut îl sustine puternic, jurista Dianu e amanta perfecta a acestui coate goale…🤫🤫🤫

  • madama asta care s a pus in capul primarului, sigur nu e nici sanatoasa mintal si nici curata din punct de vedere al intentiilor si conduitei penale. si-a propus o familie de „neica Nimeni” sa incerce sa l indeparteze pe primarul care nu le dau voie sa faca alte afaceri si invarteli penale in zona! as verifica veridicitatea si autenticitatea acelor semnaturi adunate pentru demiterea primarului! la cum arata si cum se purta matracuca aia in ziua agresiunii, nu mare ar fi mirarea ca mai bine de trei sferturi dintre semnatari ori sa nu stie ce au semnat , ori sa nu isi recunoasca semnaturile!!!

  • Nu o fi Grosu primar de primar, nu mai spun de plosnita aia de Haidau, dar familia Raduc sunt sagetile dezvoltatorilor imobiliari. Au promise sume foarte frumusele daca fac presiune pe primar si un mare rahat au facut. Prin 2009 2010, sotul doamnei era sa faca puscarie, tot pentru genul asta de fapte. El are tupeu, dar ea este foarte slaa de inger. Ea chiar merita o salata, in tot sensul cuvantului. Cica lucreaza benevol la cadastru la primarie … hai ma lesi … Din meseria asta se castiga milioane si panarama asta munceste gratis ? Mangleala de doi lei.

  • Doamna Răduc este o femeie chisată și foarte insistentă, dar un primar nu se comportă și nu vorbește așa nici în ultima văgăună din Transnistria. Oricum, masculul omega din primărie nu e la prima abatere cu femeile: despre o fată de la achiziții spunea bine că a plecat, că avea prea des scurgeri și dureri de burtă. Pe prima nevastă o articula constant. A doua i-a făcut plângere la poliție pt violență domestică, dar i-a promis că dacă și-o retrage, după campania din 2024 îi acordă divorțul. Cât despre ce a făcut în comună? Ferească Dumnezeu!

Adauga un comentariu