Culinar

Pesto de busuioc. La ce mâncăruri se folosește acest sos aromat

Publicat: 10 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pesto de busuioc. La ce mâncăruri se folosește acest sos aromat
Pesto de busuioc va oferi preparatelor culinare mai multă savoare.

Dacă vrem să oferim unor preparate culinare o savoare deosebită, putem face un pesto de busuioc. Acest sos rafinat și parfumat se face foarte ușor acasă, însă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată la ce mâncăruri se folosește acest sos aromat.

Pesto de busuioc

Când vine vorba de sosurile aromate, care să completeze gustul preparatelor culinare, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Unul dintre cele mai aromate sosuri este pesto de busuioc. Pentru acest deliciu culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Pesto de busuioc se folosește la prepararea pastelor, la bruschete, la salatele de cartofi, la o pizza de casă pufoasă și gustoasă sau la o rețetă de mâncare cu legume la cuptor.

Pe lângă acest pesto aromat și parfumat, putem face și niște sosuri dulci, picante sau acrișoare, ideale pentru o friptură de porc sau de pui făcută la cuptor. Pe lista celor mai gustoaase sosuri se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale.

Rețetele de sosuri sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pesto de busuioc are o savoare deosebită și este ideal la paste, salate și la friptură. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, vom obține la final un adevărat deliciu. Sosul pesto de busuioc se face rapid, cu doar câteva ingredinte. Important este să folosim busuioc proaspăt și să mixăm ingredientele foarte bine pentru a obține un sos fin și cremos.

Cum să pregătești acasă un sos aromat pentru mâncăruri delicioase

Pentru deliciosul pesto de busuioc vom avea nevoie de 50 g de frunze de busuioc proaspăt, 20 g de semințe de pin prăjite, 1 cățel de usturoi, 30 g de parmezan, 120 ml de ulei de măsline, 2 lingurițe de zeamă de lămâie și sare.

Mai întâi trebuie să pregătim o pastă din usturoi, sare și semințe de pin prăjite. Se dau acestea prin blender până obținem o pastă fină. După aceea se adaugă frunzele de busuioc proaspăt și parmezanul apoi se mixează din nou.

Când este gata se pune sucul de lămâie și uleiul de măsline apoi se amestecă din nou pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Deliciosul pesto de busuioc se pune într-un borcan și se păstrează la frigider.

Acest pesto aromat este ideal pentru o friptură fragedă și gustoasă făcută la cuptor, pentru niște paste, pentru o pizza savuroasă, dar poate fi folosit și la o salată de cartofi. Dacă vrem să pregătim o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea fripturii de porc, vită sau de pasăre. Pesto de busuioc va oferi preparatelor culinare mai multă savoare. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un sos perfect. La fel de bine putem folosi și busuioc uscat pentru aromatizarea sosurilor, a supelor sau a pastelor cu carne. Pentru sosul pesto este bine să folosim frunze de busuioc proaspăt.

Adauga un comentariu