Cancan

Petre Roman nu a mers la înmormântarea Mioarei Roman. “A spus că preferă…”

Publicat: 27 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petre Roman nu a mers la înmormântarea Mioarei Roman. A spus că preferă...
Cu toate că a fost prezent la priveghi, Petre Roman nu a mers la înmormântarea Mioarei Roman

Petre Roman nu a participat la înmormântarea Mioarei Roman, fosta sa soție timp de 33 de ani și mama Oanei Roman. Decizia lui Petre Roman de a nu fi prezent la ceremonie a stârnit controverse, având în vedere relația de lungă durată cu Mioara Roman.

Cei implicați în organizarea funeraliilor au dezvăluit că Oana Roman a decis ca înmormântarea mamei sale să fie una privată, la care să participe doar familia și prietenii apropiați.

De asemenea, s-a precizat că Petre Roman a mers la priveghiul Mioarei Roman, unde a stat la capătâiul ei și a adus un buchet de flori.

Petre Roman nu a mers la înmormântarea Mioarei Roman

Slujba de înmormântare a Mioarei Roman a avut loc la ora 14:00, fiind o ceremonie restrânsă, la care au participat doar familia și prietenii apropiați.

Gabriela Lucuțar, organizatoarea funeraliilor, a transmis că Petre Roman a anunțat că nu va fi prezent la înmormântare, preferând să păstreze o imagine frumoasă a fostei sale soții în memorie.

„Mi-ar plăcea să vină şi domnul Petre Roman la înmormântare. Ar fi nobil din partea lui. Dânsul a spus că preferă să nu o vadă aşa, ci să îi rămână în amintire cum o ştia, frumoasă…’, a declarat Gabriela Lucuţar pentru Playtech Știri, cu puțin timp înainte de înhumarea Mioarei Roman.

Oana Roman, fiica regretatei Mioara Roman, a fost cea care a selectat îmbrăcămintea mamei sale pentru această zi tragică.

„Este îmbrăcată într-o rochie neagră, elegantă, cu perle la gât. Și coliva are perle. Oana (Roman – n.r.) a cumpărat rochia și pantofii. A fost îmbrăcată elegant, cu haine noi, am machiat-o frumos’, a mai spus Gabriela Lucuţar.

Organizatoarea ceremoniilor funerare a dezvăluit că coliva pregătită pentru regretata Mioara Roman a fost subiectul unei minuni. Foița de aur de deasupra colivei a căpătat forma lacrimilor Oanei Roman, cu care vorbea la telefon în timp ce pregătea preparatul.

„Sufletul Mioarei Roman este lângă Oana. Ele plângeau împreună peste colivă. A fost un moment foarte emoţionant. Nimic nu este întâmplător. Sufletul este lângă trup 40 de zile, dar şi lângă locul în care a stat. Eu sunt prietenă bună pentru Oana. Am încercat să fiu lângă ea moment de moment. Am organizat totul în linişte. Dumnezeu e cu noi când ne încheiem misiunea”, a mai spus organizatoarea funeraliilor.

Mioara și Petre Roman au fost căsătoriți timp de 30 de ani

Petre Roman a participat la înmormântarea fostei sale soții, Mioara Roman, dar nu a stat mai mult de 10 minute. Vizibil afectat de tragedie, a refuzat să declare ceva presei.

Fostul premier i-a adus un buchet de flori albe Mioarei Roman, dar nu a dorit să o vadă în sicriu. Cu toate acestea, a avut doar cuvinte de laudă la adresa femeii cu care a fost căsătorit timp de peste 30 de ani.

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită. Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, a declarat Petre Roman, pentru Fanatik.

Cu toate că a fost prezent la priveghi, Petre Roman nu a mers la înmormântarea Mioarei Roman.

Adauga un comentariu