O petrecere de majorat din Vaslui a fost întreruptă de către polițiști. Oamenii legii au aplicat amenzi usturătoare după ce au descoperit că o familie își sărbătorea copilul, la petrecerea de majorat ce se desfășura într-un restaurant ce trebuia să fie închis din cauza pandemiei de coronavirus. Polițiștii au făcut un apel către români, pentru respectarea normelor impuse în context epidemiologic.
Petrecere de majorat din Vaslui, întreruptă de polițiști
În contextul pandemiei de coronavirus cu care ne confruntăm, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, autoritățile centrale au luat o serie de masuri. Astfel, au fost interzise petrecerile de orice fel, mai ales cele desfășurate în restaurantele care ar trebui să fie…închise. Tocmai de aceea, polițiștii vasluieni au aplicat amenzi usturătoare după ce au descoperit că o familie își sărbătorea copilul, la petrecerea de majorat ce se desfășura într-un restaurant ce trebuia să fie închis.
Polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, respectiv un majorat, ce avea loc într-un local închis, iar majoratul a fost oprit.
Astfel, organizatorul evenimentului, precum și participanții identificați că nu respectau mãsurile individuale de protecție (10 persoane) au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Legii 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Polițiștii fac apel către români, pentru respectarea normelor impuse în context epidemiologic
„Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitătile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu urmãtoarele excepții motivate de :
1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuintă/gospodărie și locul/locurile de desfãsurare a activitătii profesionale și înapoi;
2. b) deplasarea pentru asistentă medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distantă, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
3. c) deplasări în afara localitãtilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectueazã călătorii al cãror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însotirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilitãti ori deces al unui membru de familie.
Pentru verificarea motivului deplasãrii în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autoritătilor abilitate, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasãrii în interes personal, persoanele sunt obligate sã prezinte, la cererea personalului autoritătilor abilitate, o declarație pe propria răspundere, completatã în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie sã cuprindã numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodãriei/locului activitãtii profesionale, motivul deplasãrii, data completãrii și semnătura. Vã amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numãrul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea mãsurilor stabilite în contextul COVID-19. Scopul forțelor de ordine care desfăsoarã activităti de verificare nu este aplicarea de sancțiuni. Ne dorim că toți cetătenii sã conștientizeze faptul cã sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem și vom fi prezenți permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a precizat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.