National

Planifici să mergi cu mașina în vacanță în Grecia? Iată ce trebuie să știi înainte să te pornești la drum

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Planifici să mergi cu mașina în vacanță în Grecia Iată ce trebuie să știi înainte să te pornești la drum
Linie de feribot pentru TIR-uri, pe traseul Giurgiu - Ruse

Bulgaria începe lucrări de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse. Circulaţia rutieră pe podul peste Dunăre se va desfăşura pe o singură bandă, timp de doi ani, începând din iulie, din cauza unor reparaţii pe care le va face partea bulgară, transmite postul naţional de radio din Bulgaria, citat de Radio România Actualități. Cum va arăta drumul?

În încercarea de a atenua problemele de trafic, va apărea o linie de feribot, între Giurgiu și Ruse, care va transporta mașini. La podul de peste Dunăre, pe un tronson de 1,1 kilometri se vor înlocui placa podului, pavajul asfaltic şi toate elementele metalice legate de banda de circulaţie. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro.

Podul Giurgiu-Ruse reprezintă cea mai importantă legătură dintre Bulgaria și România, o structură peste care trec zilnic mii de automobile și 1.000 de TIR-uri, conform statisticilor autorităților române.

În același timp, pe timpul sezonului estival, peste 1 milion de români traversează Podul Prieteniei și Bulgaria pentru a ajunge în Grecia.

Linie de feribot pentru TIR-uri, pe traseul Giurgiu – Ruse

În paralel cu lucrările la Podul Prieteniei, pentru a diminua din ambuteiaje, autoritățile din Bulgaria au anunțat că reiau din luna iulie o linie de feribot între Giurgiu și Ruse, transmite publicația locală Jurnal Giurgiuvean.

Feribotul va transporta aproximativ 200 de camioane cu o capacitate de 40 până la 45 de tone pe zi într-un singur sens, iar timpul de transport de la granița cu Bulgaria până la granița cu România va fi de aproximativ o oră, în funcție de încărcătura acestuia.

Potrivit prefectului regional din Ruse, acest lucru va reduce la minimum inconvenientul traversării podului în timp ce se desfășoară lucrări de reparații, care includ înlocuirea completă a pavajului asfaltic, panourilor, hidroizolațiilor, precum și trasarea de marcaje.

România a reparat partea sa din Podul Giurgiu-Ruse încă din 2016

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse peste Dunăre are o lungime de peste 2 kilometri și a fost deschis în 1954. De atunci până în urmă cu câțiva ani nu au mai avut loc reparații la structura de rezistență.

Mai exact, lucrările de consolidare de pe jumătatea românească a Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse s-au executat în perioada 2015-2016. Contractul de reabilitare a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering pentru circa 11 milioane de euro la acea vreme.

Lucrările au vizat reabilitarea structurii podului: înlocuirea integrală a sistemului rutier format din plăci prefabricate, straturi asfaltice, sablarea şi vopsirea tablierului metalic.

Românii, pe primul loc cu mașina la vacanțele în Grecia

Ruta România-Bulgaria-Grecia, cu trecere pe Podul Prieteniei dintre Giurgiu și Ruse, este cea mai circulată dintre românii care merg vara în concediu pe plajele din Grecia. Pentru anul 2022, spre exemplu, primul an post-pandemic, numărul românilor sosiți în Grecia a fost de 1.478.000, un număr care a depășit cifrele din 2019, iar dintre aceștia circa 70% – 80% au venit cu mașina, a detaliat Giorgos Stafylakis, șeful Biroului Εlen de Turism pentru România și Bulgaria, citat într-un articol de Economedia.ro

Grecia, cea mai căutată destinaţie de vară de către turiştii români
Grecia, ca destinaţie turistică, fie că e vorba despre insule sau staţiunile de pe continent, s-a aflat anul trecut în topul preferinţelor turiştilor români, agenţii având în multe cazuri toate locurile vândute înainte de începutul verii, transmitea Agerpres.

„Grecia a mers foarte bine, dar Grecia e iubită de români. Şi au mers foarte bine toate destinaţiile pe Grecia, nu pot spune că a fost una care nu a mers. A fost un challenge vara aceasta să mai găseşti un loc undeva pe Grecia, oriunde, că a fost vorba de continent cu vacanţă mai ieftine, sau pe insule, unde sunt preţuri mai mari. Toată Grecia s-a vândut foarte bine. Eu în luna mai nu mai aveam niciun loc pentru luna septembrie, am vândut tot. Abia începuse sezonul şi aveam vândut 100%. Am suplimentat”, declara Claudia Simion director vânzări al agenţiei Mix Tour.

Adauga un comentariu