WoW!

Planta bună pentru ficat

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Planta bună pentru ficat

Această plantă provine din zona Mediterană, iar oamenii au folosit-o pentru proprietățile sale medicinale încă din primul secol I d.H., iar un om de știință care a trăit în Anglia secolului al XVI-lea a spus că este cel mai puternic remediu care crește singur și ajută, printre altele, la tratarea simptomelor de melancolie.

Planta are proprietăți care protejează ficatul mai mult decât orice alt medicament și poate salva chiar viața cuiva, pentru că ajută și la întreținerea funcțiilor vezicii biliare și a rinichilor. Silimarina, căci despre ea este vorba, cunoscută şi drept ciulinul laptelui, are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antivirale apreciate chiar și de medici.

Beneficii pentru ficat

Multe studii au demonstrat că silimarina din acest tip de ciulini protejează ficatul blocând toxinele și îndepărtându-le din celule. Datorită proprietăților sale puternic antioxidante întreține sănătatea și rezervele de energie și acționează împotriva radicalilor liberi.

Silimarina conține flavonoizi care ajută la repararea celulelor din ficat ce sunt atacate de alcool și alte toxine, având abilitatea de a stimula sinteza proteinelor. În plus, armurariul (cum mai este numită planta) sau ciulinul-laptelui, nu numai că poate trata bolile de ficat ci și hepatitele acute virale, hepatitele cronice virale și orice ține de acumularea toxinelor acumulate de la radiații si chimioterapie.

Anti-cancer

Silimarina din armurariu acționează, printre altele, precum un agent anti-cancer, iar cercetătorii de la University of Maryland au descoperit că aceasta previne celulele canceroase să se înmulțească și reduce astfel alimentarea tumorilor, iar oamenii de știință de la University of Colorado Cancer Center au descoperit că are abilitatea de a preveni îmbătrânirea și cancerul de piele.

Contra ce tipuri de cancer protejează ciulinul laptelui:

  • de sân;
  • cervical;
  • ovarian;
  • de colon;
  • de proatată;
  • de plămâni;
  • de ficat;
  • de piele.
Adauga un comentariu