Local

Polițiștii ieșeni, preocupați de siguranța copiilor în autoturisme! Mai mulți șoferi au fost „trași de urechi” de cei de la Rutieră cu ocazia unei acțiuni preventive – FOTO/VIDEO

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Polițiștii ieșeni preocupați de siguranța copiilor în autoturisme Mai mulți șoferi au fost trași de urechi de cei de la Rutieră cu ocazia unei acțiuni preventive  FOTOVIDEO
Polițiștii ieșeni au organizat o acțiune preventivă despre siguranța copiilor

Polițiștii ieșeni au desfășurat o acțiune preventivă ce i-a vizat pe părinții care sunt conducători auto. Aceștia au oprit în trafic mai mulți șoferi pentru a le reaminti despre măsurile de siguranță ce trebuie luate atunci când copiii lor sunt pasageri la bord. În urma accidentului recent de la Lețcani, aceste măsuri au fost bine-venite

Ieri, agenții din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat o activitate preventivă ce a avut ca scop informarea șoferilor în legătură cu siguranța copiilor în autoturisme, denumită „MISIUNEA ZERO – COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”. Fiind prezenți în zona stației de alimentare Petrom, din municipiul Iași, oamenii legii au oprit mai mulți șoferi care aveau copii pasageri și le-au atras atenția la măsurile de siguranță pe care trebuie să le ia.

Siguranța copiilor, o prioritate pentru Serviciul Rutier

Ieri, agenții din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat o activitate cu scop informativ și preventiv, în municipiul Iași. Oamenii legii au informat șoferii despre măsurile ce trebuie îndeplinite înainte de a se urca la volan pentru a le asigura copiilor siguranța în autoturisme.

Mai mulți conducători auto au fost opriți de agenți în zona stației de alimentare Petrom și li s-a amintit despre cum trebuie să le asigure copiilor pasageri un mediu cât mai sigur atunci când circulă cu mașina. Unora chiar li s-a atras atenția în legătură cu lipsa scaunului special pentru copii și cu lipsa centurii de siguranță. La eveniment a fost prezent și șeful Biroului Rutier, Mihai Șoric, ce a vorbit despre importanța vigilenței părinților atunci când conduc în prezența copiilor.

„Poliția Română, în colaborare cu Petrom, desfășoară campania „MISIUNEA ZERO – COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”. Campania își propune să le atragă atenția conducătorilor auto și pasagerilor din vehicule cu privire la importanța purtării centurii de siguranță. În cadrul acestei campanii, ne dorim ca șoferii, mai ales cei care sunt părinți, să conștientizeze cât de importantă este purtarea centurii de siguranță, în special de către copii. Ne dorim ca fiecare dintre copiii noștri să ajungă în siguranță acasă, la destinație, însă pentru aceasta trebuie să fim siguri că ei sunt asigurați corespunzător în vehicul”, a declarat Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier Iași.

Copiii, victime în accidentul recent de la Lețcani

Această acțiune preventivă organizată de polițiști este bine-venită, mai ales pe fondul accidentului ce a avut loc luni, 1 august 2022, pe DN28, în Lețcani. Impactul s-a soldat cu 7 victime, dintre care 4 adulți și 3 copii.

Din păcate, una dintre victime nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a decedat. Urmează să se stabilească de către medicii legiști cauza exactă a morții. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„La data de 1 august 2022, în jurul orei 20:00, am fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, produs pe DE 583. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate trei autovehicule. În urma accidentului, o persoană a decedat, iar alte 6 persoane au fost rănite. Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Astfel, în urma acestui eveniment, polițiștii au considerat oportună o acțiune preventivă ce vizează siguranța copiilor în trafic.

Comentarii
  • Până nu moare careva, nu se face nimic. Merg cocalarii și pițipoancele cu copiii stând în picioare, că nu vor dracii să stea în scăunel, lasă că vor sta în spitale, pentru că părinții ăștia moderni și cool habar nu au cum să-și crească copiii…..

  • Da, foarte mare preocupare. Praf in ochi pentru a nu se spune ca politistii stau degeaba. Din partea multor parinti, exista multa inconstienta si iresponsabilitate. In zilele de scoala, vezi, atit dimineata cit si dupa-amiaza ori seara, sute, mii de masini in oras , in care parintii isi duc copii la scoala. Rar
    am vazut ca acestia sa poarte centura. Ok, inteleg, parinti iresponsabili sau cum or fi. DAR ??????? Eu inteleg ca platim din banii nostri, mii de politisti locali si de la rutiera care trebuie sa faca 2 tipuri de actiuni : preventie si interventie. Va intreb eu acum : ATI VAZUT VREODATA in municipiul Iasi, dimineata, vreo masina oprita pentru ca in masina erau copii ce nu purtau centura de siguranta ? Nu se numeste acest lucru neglijenta in serviciu din partea politiei ? Ma poate lamuri cineva de ce nu se iau masuri, atit de preventie si interventie de catre politie cit si de sanctionare a politistilor ? DE CE ?

Adauga un comentariu