Titlurile zilei

Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani provoacă fiori pe șira spinării! Mama este la capătul puterilor când își vede puiul suferind de o boală cruntă! – GALERIE FOTO

Publicat: 26 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani provoacă fiori pe șira spinării Mama este la capătul puterilor când își vede puiul suferind de o boală cruntă  GALERIE FOTO
Giagu Ecaterina are numai 8 ani și luptă pentru viața ei. Fetița are nevoie urgent de tratamentul, care i-ar putea salva viața

Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani provoacă fiori pe șira spinării! Fetița a fost diagnosticată cu cancer. Mama este la capătul puterilor când își vede puiul suferind de o boală cruntă, iar costurile tratamentului ce i-ar putea salva viața sunt peste puterile financiare ale părinților! În acest moment, starea copilului nu este una favorabilă, motiv pentru care este internat la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria“, pe secția de oncologie, unde i se administrează constant trombocite

Neculai și Lenuța Giagu sunt părinții Ecaterinei Gabriela. Aceștia sunt din județul Vaslui, însă în ultimii ani și-au petrecut zilele în cadrul Spitalului „Sfânta Maria“ Iași. Fetița luptă pentru viața ei, dar durerea din sufletul părinților li se citește pe chip, fiind neputincioși în fața copilului lor, din cauza fondurilor insuficiente pentru tratamentul ce se poate efectua la o clinică privată din Turcia și care i-ar putea salva viața micuței.

o poza cu fetita și cu mama acesteia
Lenuța Giagu se află în pragul disperării, deoarece nu dispune de această sumă uriașă, pentru tratarea puiului ei

Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani, care de la o durere de măsea a ajuns la cruntul diagnostic!

o poza cu o fetita care are cancer
Ecaterina își dorește să învingă boala, pentru a se putea juca cu ceilalți copiii și să se bucure de copilăria, care i-a mai rămas

Totul a început în urmă cu 2 ani, când fetița a început să acuze o durere de măsea, care nu părea a fi ceva grav. Aceasta a fost dusă la un medic stomatolog care i-a făcut o radiografie și a observat un abces, pentru care a primit un tratament corespunzător. Însă lucrurile au început să se complice când mandibula a început să se umfle, în pofida medicamentelor pe care Ecaterina le lua. Ulterior s-au făcut investigații și i s-a dat cruntul diagnostic.

„Pe 9 octombrie 2020, m-am dus cu fetița la un dentist, pentru că avea dureri de măsea și de mandibulă pe partea stângă. Acolo a făcut o radiografie și i s-a descoperit un abces. Medicul i-a dat antibiotic și după 7 zile am mers din nou la control, însă lucrurile s-au complicat. Mandibula se umfla tot mai tare. În acel moment am fost trimisă direct la Spitalul «Sf. Spiridon». A făcut din nou o radiografie, o biopsie și s-a confirmat cancerul. Practic avea o tumoră care tot avansa. Diagnosticul principal este tumoră malignă a țesutului conjunctiv și ale țesuturilor moi ale corpului, în principal ale feței și gâtului”, povestește cu ochii plini de lacrimi mama fetiței, Lenuța Giagu.

Când au aflat diagnosticul, părinții au încercat să facă tot posibilul pentru a-și putea trata copilul și au ascultat cu atenție îndrumările medicilor, motiv pentru care, în luna noiembrie a aceluiași an, au început ședințele de chimioterapie, iar ulterior au efectuat o operație, care la acel moment s-a realizat cu succes.

„În noiembrie a început ședințele de chimioterapie pentru a micșora cancerul. Ulterior am operat-o pentru a scoate o parte din mandibulă, unde era tumora localizată. La acel moment, operația a fost cu succes și a continuat ședințele de chimioterapie. Anul acesta a făcut un PET CT și nu se mai vizualizau focare hipermatobolisme, însă la ceva timp au apărut durerile de oase și nu mai putea merge. Am ajuns de urgență în spital”, adaugă mama, cu sufletul sfâșiat de durere.

o poza cu o fetita intr-o masina
Bucuria fetiței vine din toate lucrurile mărunte și încearcă să privească acest crunt diagnostic cu mult optimism

Părinții se află în pragul disperării, din cauza costurilor uriașe de care depinde viața micuței Ecaterina

 o poza cu un copil intr-un spital din Iasi
Ecaterina se află la Spitalul Sfânta Maria din Iași, iar ultimii doi ani, acest spital i-a fost ca și o a doua casă

În ciuda tuturor încercărilor de tratare în România, rezultatele nu sunt favorabile, iar singura soluție care le-a mai rămas este efectuarea tratamentului și operațiilor din cadrul unei clinici private din Turcia, dar costurile depășesc suma de 90.000 de euro.

„Nu mi-a putut garanta nimeni că poate să o salveze, dar trebuie să luptăm și să îi dăm o șansă, deoarece ne rugăm la Bunul Dumnezeu să se facă bine. Tratamentul care include ședințele de chimioterapie, de imunoterapie și tratamentul propriu-zis pentru tratare depășesc 90.000 de euro, ce înseamnă foarte mult peste puterile noastre”, mărturisește Lenuța Giagu.

În acest moment, starea de sănătate a fetiței nu este una favorabilă. Se trezește și din somn, din cauza marilor dureri care o apasă pe corp și părinții încearcă din răsputeri să grăbească totul, pentru a ajunge în timp util în Turcia, unde i se oferă o șansă la viață.

„Acum, starea ei nu este prea bună. Se trezește și noaptea din somn, din cauza durerilor mari. O dor coloana și oasele, tot corpul. Încerc să apelez și să bat la toate ușile care m-ar putea ajuta să ajung cu copilul în Turcia, ca să-l fac bine. E foarte greu și sunt disperată când văd cât de mult se chinuie”, destăinuie mama fetiței de numai 8 ani.

Pornind de la povestea impresionantă a fetiței de numai 8 ani, care este diagnosticată cu cancer, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri. Cei care doresc să o ajute să învingă această boală nemiloasă o pot face contactând redacția BZI.

Comentarii
  • Bravo BZIasi.
    Eu va urez spor la colectat banii de la ieseni.
    Estimp, in BZVaslui scrie DOAR de noul pavilion la spitalul Barlad, scrie despre un sofer betiv din Husi, scrie despre 2 minori hoti din Vaslui, scrie ca a murit primarul din Arsura, etc.
    Asa se face treaba. Lasati banii iesenilor sa vina la voi !!!

Adauga un comentariu