Razboi în Ucraina

Povestea lui Viacheslav, puştiul ucrainean de 14 ani care a murit încercând să îşi salveze vecinii pensionari

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea lui Viacheslav puştiul ucrainean de 14 ani care a murit încercând să îşi salveze vecinii pensionari
Adolescentul a făcut un gest uluitor pentru vecinii lui pensionari

Viacheslav Yalyshev, un adolescent în vârstă de 14 ani, şi-a salvat vecinii în vârstă cu preţul propriei vieţi, în timpul atacului cu rachete lansat luni de armata rusă la Odesa.

Adolescentul a făcut un gest uluitor pentru vecinii lui pensionari. De teamă că bătrânii nu aud sirenele şi nici nu au tehnologia necesară pentru a primi alerta în cazul unui atac, a traversat strada pentru a-i anunţa personal de bombardamente.

Puştiul ucrainean de 14 ani care a murit încercând să îşi salveze vecinii

Imediat ce s-a dat alarma, Viaceslav nu a fugit pentru a-şi salva propria viaţă, ci a mers să îi anunţe că ruşii vor bombarda cartierul în care locuiesc. Puştiul a fost ucis când două rachete au lovit un cămin și au demolat acoperișul unei biserici din apropiere, luni, la doar două zile după ce forțele ruse au distrus pista de pe aeroportul principal din Odessa.

Tatăl său, Yevhen Yalyshev, membru al forțelor aeriene ucrainene și veteran al conflictului din 2014 din estul Ucrainei, i-a adus un omagiu pe rețelele de socializare pentru actul său de curaj şi altruism.

„Ești eroul meu, ești eroul Ucrainei”, a scris acesta, potrivit Daily Mail.

Prietenii familiei l-au descris pe Viacheslav ca pe un băiat inteligent și dedicat invăţăturii, care se descurca foarte bine la școală, în ciuda războiului care dura de două luni. Adesea, în timpul ce se afla în adăpost, de bombardamente, el îşi făcea temele pentru şcoală.

Primarul Odesei, Gennadi Trukhanov, a numit moartea băiatului „o altă lovitură” pentru orașul din sudul Ucrainei, spunând: „Nu va exista niciodată iertare pentru cei care vărsă sângele unor oameni nevinovați, în special al copiilor”. Rusia a negat în mod repetat că a vizat zone civile, mai scrie sursa citată.

Moartea sa nu l-a lăsat indiferent nici pe Volodimir Zelenski.

„Un băiat de 14 ani a fost ucis. O fată de 17 ani a fost rănită, are o rană de șrapnel. Despre ce este vorba? Pentru ce? Care a fost amenințarea pentru statul rus din partea acestor copii și a căminului?”, a transmis preşedintele ucrainean.

Adauga un comentariu