Titlurile zilei

Povestea profesorului Ioana Diaconu, de la o școală din mediul rural din Iași, care a impresionat-o personal pe Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării – EXCLUSIV/ FOTO/ UPDATE

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea profesorului Ioana Diaconu de la o școală din mediul rural din Iași care a impresionat-o personal pe Monica Anisie ministrul Educației și Cercetării - EXCLUSIV FOTO UPDATE
ministrul Monica Anisie si prof. Ioana Diaconu

Luni, 13 iulie 2020, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a venit într-o vizită oficială la Iaşi. Aceasta a oferit declaraţii privind scenariile pentru începerea noului an şcolar. De asemenea, Monica Anisie s-a întâlnit cu profesoară care a solicitat tablete pentru elevi. Povestea acestui cadru didactic a impresionat ministrul Educaţiei şi Cercetării.

UPDATE: În urma întâlnirii ministrului Monica Anisie și a profesorului Ioana Diaconu, cadrul didactic a declarat faptul că ministrul Anisie a fost impresionată de campania desfășurată în mediul online. Deși tabletele trebuiau trimise prin curierat, Monica Anisie s-a hotărât să vină să predea cele 100 de tablete personal.

„Doamna ministru a fost impresionată de campania desfășurată în mediul online și, deși inițial a vrut să trimită tabletele prin curier, a hotărât să vină personal. Tabletele au intrat în custodia școlii și vor fi puse la dispoziția elevilor care nu au acces la dispozitivele necesare învățării în spațiul online.”, a declarat prof. Ioana Diaconu.

Ministrul Monica Anisie s-a întâlnit cu profesorul Ioana Diaconu

Aflată în vizită în Iaşi, Monica Anisie a afirmat că, după conferinţa de presă, pleacă spre localitatea Ţibana pentru a vorbi despre solicitările doamnei Ioana Diaconu, cadru didactic la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana în legătură cu tabletele pentru elevii liceului la care preda, Monica Anisie a explicat că Ministerul a pregătit 100 de tablete care vor fi date copiilor din unitatea de învăţământ respectivă.

„Pe lângă întâlnirea pe care am avut la sediul ISJ Iaasi, am venit şi pentru a merge la o doamnă profesoară de la Liceul de Industrie Alimentară din localitatea Ţibana care a postat pe o reţea de socializare faptul că elevii dumneai nu aveau dispozitive pentru a desfăşura activitatea educaţionala online. Vorbim de 100 de tablete pe care le vom trimite acolo”, a menționat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Povestea profesorului Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana

Profesorul Ioana Diaconu, cadru didactic la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana a impresionat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. Aceasta a derulat o campanie pe o rețea de socializare. În trecut, prof. Diaconu a demarat multe campanii, printre care și una legată de carte. Erau necesare cărți pentru elevi. Cu ajutorul acestei necesități, profesorul i-a învățat pe copii ce înseamnă să dăruiești și mai apoi să primești.

„Campania noastră a pornit pe o reţea de socializare. Nu este prima campanie legată de ceea ce ne dorim pentru şcoala noastră. În trecut, prima dintre acestea a fost una legată de carte. Aveam nevoie de cărţi pentru ai noştri elevi şi am apelat la ajutorul tuturor celor care pot să facă acest lucru. Aş vrea să vă spun că, la început, noi i-am învăţat pe elevii noştri ce înseamnă să dăruieşti şi apoi să conştientizezi ceea ce înseamnă să primeşti. Când am făcut aceasta postare legată de necesitatea tabletelor nu ne-am gândit că va lua o asemenea amploare. Gestul doamnei ministru Monica Anisie este o surpriză plăcută şi nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva.”, a adăugat prof. Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana.

Campania a început pe o rețea de socializare

„Hristos a Înviat!

Au venit la poarta casei… Au venit la domnul și la doamna. Ieri, ea… Azi, el… Amândoi cu ochi albaștri ca un cer pe care s-au strâns câțiva nori, dar care n-au acoperit Lumina. Amândoi în clasa a cincea. Nu au telefon, însă au griji de oameni mari. Și sunt tare triști că lipsesc de la ore. I-am îmbrățișat și m-am gândit că n-o fi bună școala asta online, dar pe ei îi doare că nu sunt ca ceilalți copii.

Sunt mulți ca ei. Mai știu eu sigur o copilă frumoasă și silitoare din clasa a VII-a și o mamă îngrijorată care mă sună seara târziu, probabil la rugămințile fetei… „Doamna, Denisa mea mai trece clasa dacă n-are telefon?…”

Aș plânge dacă n-aș avea credința că Dumnezeu îi vede și că El mi-a dat gândul cel bun de a vă scrie… Iar.
E-o vreme tulbure și oamenilor le e greu, dar haideți să îi ajutăm!…

Dacă aveți telefoane sau tablete pe care nu le mai folosiți, însă în stare de funcționare, vă rog să îmi scrieți și să încercăm împreună să găsim o soluție pentru ca aceste dispozitive să ajungă la copiii din Țibana!…

În fotografii, copii ai locului…

Le mulțumim celor care ni s-au alăturat demersului de sprijinire a copiilor dornici de a învăța și vă rugăm să distribuiți în continuare postarea, pentru ca aceasta să ajungă la cei care pot ajuta! Avem deja două donații. Însă avem și alți copii care au nevoie de un telefon sau o tabletă, precum și de cartele care să le asigure conectarea la internet.”,  potrivit postării pe contul de socializare Facebook, publicată pe 7 mai 2020.

Alte campanii demarate de profesorul Ioana Diaconu

Alte postări publicate de profesorul de Limba și Literatura Română pe rețeaua de socializare fac referire tot la nevoile elevilor întâmpinate în unitatea de învățământ.

„Într-o vreme în care reușitele copiilor sunt adesea recompensate cu vacanțe frumoase, gadget-uri și haine la modă, noi vă rugăm să ne sprijiniți să răsplătim cu O CARTE talentul, dăruirea, implicarea și efortul depuse de copii ai Școlii Profesionale de Industrie Alimentară Țibana, pe parcursul anului școlar ce se încheie în curând.

Premiați la diferite concursuri județene, naționale și internaționale de creație literară, artă plastică și artă fotografică, având rezultate bune și foarte bune și la școală, elevilor noștri le place mult să citească, iar noi suntem alături de ei. Ne ajutați și voi?

Pentru donații de carte nouă pentru fondul de premiere, vă rog să mă contactați în privat! Mici și mari vă mulțumesc!”, publica prof. Ioana Diaconu.

100 de tablete pentru o școală ieșeană din mediul rural

Ministrul Monica Anisie va aduce în unitatea de învățământ circa 100 de tablete, prin care se va acoperi parțial nevoile acestei școli. Necesarul ar fi de 500, însă, prof. Ioana Diaconu este extrem de recunoscătoare pentru donațiile făcute.

„Din ce am înţeles, domnia sa va veni cu 100 de tablete. Acestea acoperă parţial nevoile noastre având în vedere că şcoala noastră are mai multe spaţii în care funcţionează în satele comunei Ţibana. Necesarul ar fi de 500 de tablete, dar, pentru noi şi o tabletă dacă primim este o victorie. Doamna ministru ne-a spus că pentru a completa şi cu restul din necesarul de care avem nevoie pentru o bună desfăşurare a învăţământului online putem apela la programul „Școala de Acasă” care se derulează la nivel naţional. De-a lungul activităţilor pe care le-am derulat vreau să vă spun că am primit foarte multe donaţii atât de la persoane fizice, cât şi din străinătate, lucru care ne-a impresionat foarte mult.”, a declarat prof. Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana.

Mesajul transmis ministrului Monica Anisie şi autorităților

Prof. Ioana Diaconu a ținut să transmită un mesaj ministrul Monica Anisie, dar și autorităților. Cadrul didactic menționează că nu dorește ca noul an școlar să găsească această unitate de învățământ într-o stare de provizorat. Deciziile se vor lua cu consultarea profesorilor, părinților și elevilor, dar din timp.

„Ca mesaj, aş vrea să transmit faptul că în primul rând, noi profesorii, elevii şi părinţii, ne dorim ca noul an şcolar să ne găsească pregătiţi şi să nu începem scoala într-o stare de provizorat. Deciziile trebuie luate din timp cu consultarea părinţilor, profesiorilor şi elevilor. Ministrul Educației și Cercetării trebuie să suspună toate măsurile pe care urmează a le lua în spaţiul public şi din timp. Să nu uităm că suntem la mijlocul lunii iulie şi nu mai este mult până va trebui să înceapă şcoala.”, a conchis sursa citată anterior.

Adauga un comentariu