Titlurile zilei

Povestea sfâșietoare a unui bărbat din Iași care crește doi nepoți din mila oamenilor. Mama acestora a murit, iar tatăl lor nici nu vrea să audă de ei: „Vreau să le iau haine și rechizite pentru școală” – FOTO

Publicat: 12 aug. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Povestea sfâșietoare a unui bărbat din Iași care crește doi nepoți din mila oamenilor. Mama acestora a murit iar tatăl lor nici nu vrea să audă de ei Vreau să le iau haine și rechizite pentru școală - FOTO
Un bărbat din comuna ieșeană Voinești își crește cei doi nepoți din mila oamenilor

Un bărbat din comuna ieșeană Voinești crește doi nepoți din mila oamenilor. În fiecare zi face naveta cu autobuzul la Iași, pentru a reuși să strângă un ban din vânzarea unor buchete de busuioc

Mihai Bădărău are 65 de ani și, în urmă cu șapte ani, fiica lui s-a stins din viață după un stop cardiac, la vârsta de doar 26 de ani. Tatăl copiilor nu a fost niciodată prezent și, de atunci, bunicul are grijă de cei doi nepoți ai săi, îi hrănește, spală, îmbracă și îi trimite la școală.

Bărbatul crește doi nepoți din puținul lui din momentul în care au rămas orfani de mamă

o poză cu busuiocul pe care-l vinde Mihai Bădărău
De-a lungul anilor acesta a fost amendat de către Poliția Locală pentru evaziune fiscală

Mihai Bădărău locuiește în satul Slobozia, comuna Voinești din Iași, alături de soția lui și nepoții, unul în vârstă de 13 ani și celălalt de 14 ani. Bărbatul are zece copii, fiecare cu familia lui, iar, în urmă cu șapte ani, fiica lui a murit după un stop cardiac, la vârsta de doar 26 de ani. Femeia a lăsat doi copii într-o suferință greu de imaginat, iar tatăl nu a fost niciodată prezent în viața lor.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani a lucrat în construcții, însă nu are anii necesari pentru a putea primi pensie, iar din acest motiv, în fiecare zi face naveta din Slobozia până în Iași, pe bulevardul Ștefan cel Mare, pentru a vinde busuioc.

„Am zece copii, 40 de nepoți și 24 de strănepoți. Eu nu pot primi nimic de la copiii mei pentru că și ei au familiile lor și tuturor ne este greu. Acum șapte ani a murit fiica mea, a făcut un stop cardiac și acum eu am grijă de cei doi copii ai ei. Unul are vârsta de 13 ani și celălalt are 14 ani și tatăl lor nu vrea să audă de ei deloc, după ce s-a născut cel de-al doilea copil, el s-a făcut pierdut și niciodată nu a venit să îi vadă.

Îmi este greu pentru că eu nu am pensie, am muncit, dar nu am toții ani de vechime și nepoții mei au nevoie de hăinuțe și de rechizite pentru școală, căci acuși începe școala. Copiii ăștia nu au pe nimeni, fără părinți, normal că i-am luat în grijă și cât o să mă pot mișca o să fac tot posibilul să le fie bine”, spune Mihai Bădărău.

Amendat de Poliția Locală pentru evaziune fiscală

o poză cu Mihai Bădărău
Bărbatul are zece copii, fiecare cu familia lui, iar în urmă cu șapte ani, fiica lui a murit în urma unui stop cardiac la vârsta de doar 26 de ani

De-a lungul anilor, Poliția Locală din Iași a considerat că bărbatul comite o evaziune fiscală pentru că nu acordă bon fiscal celor care achiziționează de la el. În mai mulți ani, Mihai Bădărău a primit amenzi în valoare de aproape 20.000 de lei. Suma este una uriașă, pe care bărbatul nu o poate plăti. Acesta mărturisește faptul că în unele zile abia strânge banii pentru a-și plăti microbuzul.

„Nu știu câte amenzi am primit de la Poliția Locală pentru că vând busuioc. Ei își bat joc de oamenii necăjiți. Eu, uneori, abia strâng banii să îmi plătesc biletul la microbuz, apăi să plătesc amenzile de aproape 20.000 de lei. Eu nu am nevoie de nimic, vreau doar să reușesc să le iau haine nepoților și rechizite pentru școală”, mai spune Mihai Bădărău.

Persoanele care doresc să îl ajute pe bărbatul ce își crește cei doi nepoți fără mamă, donând haine, bani sau rechizite școlare, o pot face contactând redacția BZI sau o pot face personal. Mihai Bădărău se plimbă pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu buchete de busuioc și flori în brațe.

Comentarii
  • Voi vă mai documentați puțin înainte de a scrie un articol? Poate mai verificați și alte surse in afară de ce spune cetățeanul onest din Voinești care are monopol (el și toate neamurile) pe vânzarea de busuioc și flori in poarta Mitropoliei.

  • Noi vindem țigări de contrabanda la stradă în gura mare și de fața cu toți polițiștii ăștia ! , nu nea amendat nimeni niciodată deși suntem cîteva zeci de vînzatori înșirați dea lungul străzii strigînd țigări, țigări ! Știți de ce ?

Adauga un comentariu