Local

Povestea unui fost primar care la 73 de ani este student la Facultatea de Istorie și la Școala Populară de Arte – FOTO

Publicat: 15 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Povestea unui fost primar care la 73 de ani este student la Facultatea de Istorie și la Școala Populară de Arte - FOTO
După douăzeci de ani în care Neculai Ghețu a fost primar în trei comune din județul Bacău, acesta s-a întors la meseria lui de bază

Neculai Ghețu are 73 de ani, este originar din Târgu Ocna, student în primul an la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ia cursuri de canto la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași

Neculai Ghețu a fost, timp de 20 de ani, primar în Cașin, Pârgărești și Târgu Trotuș, trei comune din Bacău, iar de doi ani de zile este mutat în județul Iași, din motive medicale.

Fostul primar a început cursurile de canto în urmă cu doi ani

o poză cu Neculai Ghețu
În anul 2022, Neculai Ghețu s-a înscris la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, deoarece este pasionat de istorie și consideră că este modul perfect de a-și ocupa timpul

După 20 de ani în care Neculai Ghețu a fost primar în trei comune din județul Bacău, mai exact Cașin, Pârgărești și Târgu Trotuș, s-a întors la meseria lui de bază din momentul în care a început revoluția din 1989, mai exact cea de tehnician constructor proiectant construcții civile și industriale. Neculai este originar din Târgu Ocna, însă în urmă cu doi ani s-a mutat în județul Iași, din anumite motive medicale. Pentru a-și ocupa timpul într-un mod deosebit, acesta a început să ia cursuri de muzică ușoară în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași.

„Ca primar, era obligatoriu să am cor și așa am început să iubesc muzica. Pe acea vreme era Festivalul Național «Cântarea României», o mișcare de masă cu mii și zeci de mii de oameni care cântau, era foarte frumos. După ce am fost primar timp de 20 de ani, a venit revoluția din 1989 și m-am întors la meseria mea de bază, cea de tehnician constructor proiectant construcții civile și industriale. Mereu mi-au plăcut mișcarea, dansul, muzica și voia bună.

În urmă cu doi ani, m-am mutat în Iași, din anumite probleme de sănătate și, pentru că îmi doream să îmi petrec timpul liber într-un mod frumos, am început să iau cursuri de canto în cadrul Școlii Populare de Arte «Titel Popovici» din Iași, de la domnul profesor Maricel Maxim, un adevărat maestru. Este modul perfect de a petrece timpul, îmi place foarte mult și îmi face o deosebită plăcere să lucrez alături de domnul Maxim. Acum sunt în anul II în care studiez muzica, mai am un an și finalizez aceste studii”, declară Neculai Ghețu pentru reporterii BZI.

La 73 de ani, Neculai Ghețu este boboc la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În anul 2022, Neculai Ghețu s-a înscris la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, deoarece este pasionat de istorie și consideră că este modul perfect de a-și ocupa timpul. Frica lui principală a fost să nu râdă ceilalți studenți de el, însă, din contră, a fost primit cu brațele deschise și subliniază faptul că îi consideră nepoții lui.

„Acum sunt în primul an la Facultatea de Istorie din cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, sunt boboc, am dat și examene. Am ales această facultate, deoarece am mai făcut o facultate de Istorie în tinerețe, iar acum vreau să văd ce s-a mai schimbat.

Îmi place istoria și chiar îmi place la facultate, îmi fac proiectele pe care le am de făcut, sunt foarte atent la ore și ce mă bucură tare este faptul că am fost primit bine de către ceilalți studenți. Mie îmi era foarte frică să nu râdă ceilalți studenți de mine, dar chiar din contră, îmi sunt toți extrem de dragi și eu îi consider ca și nepoții mei”, adaugă Neculai Ghețu.

Maricel Maxim este profesor de muzică ușoară – jazz (canto-instrumental) la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași. De-a lungul carierei sale a format oameni în această industrie muzicală, mulți dintre ei participând la diferite concursuri naționale, internaționale, câștigând premii cu care se pot mândri. Profesorul a trimis mulți elevi la diferite show-uri de televiziune românești, elevi care au ajuns în semifinale și în finale. Neculai Ghețu ia cursuri de canto cu profesorul de muzică ușoară, iar acesta mărturisește faptul că este un elev foarte ambițios și îi face plăcere să lucreze cu el.

„Sunt încântat de genurile muzicale pe care le abordează elevul meu, Neculai Ghețu. Cântă toate melodiile consacrate de muzică ușoară în limba română, chiar și în alte limbi, muzică de petrecere, folclor. Mă încântă să lucrez cu el și este o persoană care îți transmite din energia lui bună”, mărturisește Maricel Maxim, profesor de muzică ușoară – jazz la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu