Stiri si curiozitati

Poze cu cea mai nocivă buruiană, ambrozia. Principalele simptome ce indică faptul că ești alergic la plantă

Publicat: 06 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poze cu cea mai nocivă buruiană ambrozia. Principalele simptome ce indică faptul că ești alergic la plantă
Dacă ați căutat poze cu buruiana ambrozia, trebuie să știți că de obicei aceasta este confundată cu pelinul, chiar dacă floarea plantei este destul de specifică din cauza formei pe care o are

În cazul în care erați curioși și ați căutat poze cu buruiana ambrozia, acum veți ști cum arată. Deseori planta este confundată cu pelinul, însă poate fi recunoscută după înălțimea, dispunerea frunzelor și floarea distinctivă.

Ambrozia este foarte dăunătoare, afectând peste 480.000 de persoane din populația României.

Buruiana ambrozia, poze. Cum recunoști cea mai nocivă plantă pentru sănătatea omului?

Ambrozia este cunoscută drept cea mai alergenică plantă din România. În popor, planta mai este denumită și iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei. Deseori, aceasta este confundată cu pelinul. Buruiana este răspândită în toată Europa și are o înălțime de 50-100 centimetri. Frunzele plantei sunt lobate, alungite și ascuțite la vârf. Acestea sunt așezate pe partea superioară și pe ramificații, în mod altern, iar la baza tulpinii sunt așezate în mod opus. Cea mai nocivă parte a ambroziei sunt florile. Acestea sunt purtătoare de polen, fiind foarte dăunătoare pentru persoanele alergice. 

Sunt formate din inflorescențe și sunt situate în vârful ramurilor, asemenea unui spic. Polenizarea se realizează cu ajutorul vântului, iar o singură buruiană poate elibera câteva miliare de grăunciori de polen. Planta se dezvoltă foarte repede, la orice condiție de mediu, fiind foarte rezistentă la arșiță și secetă. Perioada maximă de polenizare este în lunile august și septembrie. Cu toate acestea, ambrozia începe să producă cantități mari de polen de la mijlocul lunii iulie, până la sfârșitul lunii septembrie și chiar octombrie. 

Principalele simptome ce indică alergia la ambrozie

Conținând foarte multe fragmente alergizante, unele persoane mai sensibile pot fi afectate și de la 1-2 grăuncioare de polen. De obicei, alergia la ambrozie se manifestă prin rinoconjuctivită sau astm. Totodată, oamenii mai pot avea simptome cutanate, urticarie și angioedem, manifestându-se ca un șoc anafilactic. Persoanele sensibile la plantă pot avea secreții nazale apoase, prurit ocular, congestie oculară, strănut sau obstrucție nazală. În cazul în care semnele astmului sunt agravate, oamenii pot avea o respirație șuierătoare sau tuse intensă. În ceea ce privește șocul anafilactic, acesta poate duce la deces din cauza obstrucționării căilor respiratorii.

Tratamentul alergiei este prestabilit de către medicul alergolog și poate consta în antihistaminice. Pe lângă cel medicamentos, puteți urma în paralel și un tratament naturist. Spre exemplu, ceaiul de eucalipt este benefic pentru persoanele alergice la ambrozie având proprietăți decongestionante. Mai mult de atât, se pot utiliza și uleiuri esențiale, pastile, sirop de tuse și unguent pe bază de eucalipt. Un alt leac naturist este și vitamina C. Aceasta stimulează sistemul imunitar și are efect antihistaminic. De asemenea, consumul de apă este foarte important deoarece deshidratarea va înrăutăți simptomele alergiei. De aceea este recomandat să beți de la 8 la 10 pahare de apă pe zi. Ceaiul de turmeric este un alt remediu natural pentru combaterea alergiei. Băutura este un puternic antiinflamator și analgezic natural ce poate atenua simptomele. De asemenea, consumul de ananas poate fi benefic. Fructul conține o enzimă denumită bromelaină ce are efect antiinflamator. Aceasta poate fi asimilată și printr-un aport de suplimente.

Dacă ați căutat poze cu buruiana ambrozia, trebuie să știți că de obicei aceasta este confundată cu pelinul, chiar dacă floarea plantei este destul de specifică din cauza formei pe care o are.

Adauga un comentariu