Prăjitura „Furtună în Deșert” este populară încă din anii ’90. Aceasta are un gust minunat, alături de o textură cel puțin interesantă! Aromele desertului se vor juca cu papilele noastre gustative. Pentru unii, această prăjitură va readuce la viață unele amintiri din copilărie sau adolescență.
Poate fi servită oricând, la o adunare de familie sau pur și simplu la o întâlnire cu grupul de prieteni. Este perfectă pentru orice ocazie datorită gustului minunat.
Ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert
Deși, această prăjitură delicioasă necesită destul de multe ingrediente, veți vedea că merită!
Pentru primul blat, vom avea nevoie de aproximativ 200 de grame de zahăr și de 150 de grame de făină albă de grâu. Pe lângă acestea, ne vom folosi și de șase ouă, câteva linguri de apă clocotită (în jur de patru), un plic de praf de copt și vreo două lingurițe de cacao.
Pentru al doilea blat, ne vom folosi doar de albușuri, cinci la număr. Ne va mai trebui încă 200 de grame de zahăr și cam trei linguri de făină albă de grâu. În plus față de primul blat, acesta va avea în compoziția sa și 250 de grame de miez de nucă.
Dacă există două tipuri diferite de blat, vor exista și două tipuri diferite de cremă. Pentru prima dintre ele vom avea nevoie de cinci gălbenușuri, alături de 200 de grame de zahăr și 300 de grame de unt.
Cât pentru a doua cremă, vom folosi ingrediente puțin mai diferite. Trebuie să pregătim aproximativ 350 de ml de lapte, alături de câteva linguri de zahăr (trei sau patru sunt suficiente) și trei pliculețe de zahăr vanilat. Pe lângă acestea, ne va mai trebui și un singur plic de praf de budincă.
Acestea sunt ingredientele necesare pentru un desert de neuitat împărțit cu prietenii, familia sau partenerul!
Prăjitura „Furtună în Deșert” – Cum se prepară aceasta
Chiar dacă avem foarte multe ingrediente pentru această rețetă, veți vedea că nu este atât de greu de preparat. Dacă ținem cont de categoria lor, și împărțim ingredientele corect, restul este floare la ureche! Majoritatea celor pregătite trebuie mixate corespunzător, apoi așezate straturile corect.
Ca prim pas, vom începe să mixăm cele necesare pentru primul blat. Cel mai simplu este să folosim un mixer. Vom începe prin a amesteca bine ouăle cu zahărul alb. Putem adăuga tot acum și apa clocotită deja pregătită. Treptat, adăugăm și făina albă. După aceea putem pune și cacao cu plicul de praf de copt. Trebuie să amestecăm foarte bine până ce acestea se omogenizează. Dacă nu avem deja pregătită o tavă tapetată cu hârtie de copt, o putem face acum. În aceasta turnăm compoziția obținută și o punem la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute. După ce îl scoate de la cuptor, îl lăsăm la răcit și îl înjumătățim în două straturi.
Pentru al doilea blat, vom mixa albușurile până se formează o spumă, după care adăugăm zahărul și amestecăm din nou foarte bine. Peste compoziție turnăm și făina alături de nuca mărunțită și prăjită deja. Amestecul se va pune la cuptor într-o tavă de aceleași dimensiuni ca cea anterioară, la același timp de coacere.
Este timpul să trecem la prepararea cremelor. Pentru prima cremă vom amesteca gălbenușurile împreună cu zahărul pe o baie de aburi până ce obținem un amestec cremos. După aceea, va trebui lăsată la răcit. Următorul pas constă în a mixa untul topit cu amestecul de gălbenușuri.
Pentru a doua cremă, budinca trebuie pregătită după instrucțiunile afișate pe plic. După aceea, adăugăm prima cremă și le amestecăm bine.
Atunci când aranjăm prăjitura, vom pune primul strat din primul blat, jumătate din cremă, apoi al doilea blat pregătit, crema care a rămas și al doilea strat din primul blat. Dacă doriți puteți face și o glazură pe care o aplicați pe deasupra.
Prăjitura „Furtună în Deșert” este delicioasă și potrivită unei adunări mici și intime de familie sau a unui grup de prieteni.