Actualitate

Premierul Florin Cîțu i-ar fi amenințat, voalat, pe cei de la USR-PLUS cu DNA-ul! Iată declarațiile controversate

Publicat: 01 sept. 2021
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu a avut o reacție la acuzațiile lui Vlad Voiculescu legate de raportări eronate ale infectărilor cu COVID-19

Există un scandal fără precedent în coaliția de guvernare pe subiectul proiectului Anghel Saligny iar ultimele declaraţii făcute de premierul Florin Cîțu par a fi o amenințare cu DNA-ul pentru cei din USR-PLUS.

Vă aducem aminte că, pe o parte cei din USR-PLUS au ameninţat cu ieșirea de la guvernare, iar pe cealaltă parte, premierul Florin Cîțu vrea să adopte proiectul cu sau fără acordul primilor. De altfel, şedinţa de Guvern a fost suspendată din această perspectivă.

Premierul Florin Cîțu i-ar fi amenințat, voalat, pe cei de la USR-PLUS cu DNA-ul

Conform interpretării jurnaliştilor de la stiripesurse.ro, declaraţiile făcute de premierul României pot fi văzute ca o ameninţare directă a celor de la USR-PLUS. Altfel spus, premierul Florin Cîțu i-ar fi amenințat cu DNA-ul pe mai mulţi miniştri din USR. Public, Florin Cîțu a lansat o amenințare voalată la adresa miniștrilor USR și i-a atenționat că încalcă legea.

”Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României.”, a spus Florin Cîțu.

Surse apropiate premierului ne-au explicat substratul acestei declarații. Proiectul a fost depus în primă lectură în Guvern, iar premierul a constatat faptul că termenul de adoptare a fost depășit, deci ar putea fi adoptat tacit.

În opinia lui Cîțu, refuzul miniștrilor USR de a emite avizele necesare constituie o încălcare a legii și aceștia pot fi acuzați de abuz în serviciu, pentru că nu-și respectă atribuțiile legale.

Dan Barna l-ar fi ameninţat pe Florin Cîțu cu moţiunea de cenzură

O altă informaţie interesantă venită tot pe surse politice se referă la o discuţie pe care premierul Florin Cîțu ar fi avut-o cu Dan Barna, vicepremierul din partea celor de la USR-PLUS. Ultimul l-ar fi ameninţat pe premier că formaţiunea politică va vota o moţiune de cenzură. Informaţia nu este confirmată în mod oficicial iar, atât Dan Barna cât și Dacian Cioloș au dat de înţeles că ar ieși de la guvernare.

Este un moment de încălcare a protocolului. Am decis, în urma unei discuţii cu premierul Florin Cîțu, să suspendăm ședința de Guvern. Vom discuta cu colegii parlamentari din USR-PLUS. Deocamdată discutăm scenarii şi variante. Pentru noi rămâne foarte important respectarea protocolului. a declarat Dan Barna, lider USR și vicepremier.

Dacian Cioloș dorește să iasă de la guvernare pentru că părerile miniștrilor USR-PLUS nu sunt luate în seamă

Pe de altă parte, al doilea lider din USR-PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș a menționat faptul că miniștrii formațiunii politice nu sunt luați în seamă iar acest lucru nu poate fi acceptat:

Nu am luat o decizie în acest sens. Este clar că colegii noştri nu au ce să caute într-un Guvern în care punctul lor de vedere nu este respectat. Un premier care l-a demis pe Vlad Voiculescu, vrea din nou să decidă pe un subiect pe care noi nu am avut nicio discuţie. Nu este un premier constructiv. a declarat Dacian Cioloș.

Premierul Florin Cîțu nu crede că USR-PLUS va ieși de la guvernare

Pe de altă parte, premierul a declarat faptul că USR-PLUS nu va ieși de la guvernare. Acesta a menţionat faptul că în repetate rânduri cei din formaţiunea politică au declarat acest lucru dar în cele din urmă s-au răzgândit:

Adauga un comentariu