National

Premierul Nicolae Ciucă face o serie de anunţuri în legătură cu întâlnirea cu Guvernul din Polonia – LIVE TEXT/VIDEO

Publicat: 03 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Nicolae Ciucă face o serie de anunţuri în legătură cu întâlnirea cu Guvernul din Polonia - LIVE TEXTVIDEO

În aceste momente premierul Nicolae Ciucă face o serie de anunţuri în legătură cu întâlnirea pe care executivul a avut-o cu guvernul din Polonia. Premierul și-a început discursul transmițând condoleanțe familiilor militarilor care au murit ca urmare a prăbușirii avionului şi elicopterului.

Premierul vorbește despre conflictul din Ucraina și despre discuțiile pe această temă pe care le-a avut împreună cu omologul său polonez. BZI.RO va reda cele mai importante declarații făcute de premierul României și premierul Poloniei.

Cele mai importante declarații făcute de premierul Nicolae Ciucă:

Am avut o întâlnire între cele două guverne, o şedinţă comună care se desfăşoară într-o situaţie care nu speram să se mai întâmple vreodată în Europa. Un conflict de amploare care are loc în Europa, după cel de-al doilea război mondial. Am condamnat trupele armate ale Rusiei în Ucraina. În care nu s-au respectat legile internaţionale, nici integritatea unui stat independent.

Împreună ne-am exprimat susţinerea pentru Ucraina, pentru a putea ca împreună să ajutăm refugiaţii care vin în România şi Polonia. Am discutat despre mecanismele interne şi de asemenea şi de mecanismele UE pe care le putem accesa pentru a facilita şederea refugiaţilor.

Am avut discuţii despre toate măsurile care s-au luat. Vom întări apărea pe flancul estic. Am derulat măsuri. Avem o structură care face parte din grupul de luptă care este prezent pe teritoriul polonez.

Am discutat aspectele legate de ceea ce putem face împreună pentru a rezolva situaţia energetică şi cea a gazelor care afectează ambele tari. Am căutat soluţii să sprijin cele două ţări care pot fi afectate de această criză: Ucraina şi Republica Moldova.

Ne aflam în cea de-a treia rundă de consultări guvernamentale. Au fost discuţii care nu au putut lipsi din tot ceea ce întreprindem într-un plan bilateral.

Este important de subliniat că noi căutăm soluţii!

Ţinând cont de situaţia de securitate, vreau să reiterez că România şi Polonia sunt doi piloni de securitate pe flancul estic. Împreună vor găsi soluţii astfel încât siguranţa cetăţenilor să fie asigurată.

Adauga un comentariu