Titlurile zilei

Premoniția unei bătrâne de 104 ani dintr-un centru medico-social din Iași a făcut pielea de găină angajaților: „Când s-a trezit ne-a spus. Am sunat și chiar atunci murise”

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Premoniția unei bătrâne de 104 ani dintr-un centru medico-social din Iași a făcut pielea de găină angajaților Când s-a trezit ne-a spus. Am sunat și chiar atunci murise
Bunica Ana, o bătrână de 104 ani din Centrul Medico-Social din Bivolari oferă o lecție despre iubirea adevărată

O bătrână de 104 ani din Iași dă dovadă că iubirea adevărată există! A trăit alături de soțul său o frumoasă poveste de iubire, până când moartea i-a despărțit. Bărbatul s-a stins la vârsta de 100 de ani, iar ea a presimțit totul. De atunci, bătrâna locuiește la Centrul Medico-Social din Bivolari

Bunica Ana, așa cum este numită de întreg personalul Centrului de Asistență Medico-Socială Bivolari, a ajuns la frumoasa vârstă de 104 ani. Aceasta este cea mai vârstnică persoană dintre cei 60 de beneficiari ai centrului și a ajuns acolo în urmă cu un an. Familia nu a putut să o mai îngrijească. Angajații centrului sunt extrem de atașați de ea și au povestit cât de frumoasă a fost povestea de dragoste a bunicii Ana și a soțului său, o adevărată lecție de iubire.

„Bunica Ana este beneficiară a centrului nostru de un an. Aceasta a fost adusă de familie deoarece nu mai reușeau să o îngrijească, deoarece și soțul său, grav bolnav, avea mai multă nevoie de îngrijiri și au ales să nu o neglijeze și să o aducă la noi. Nu au părăsit-o, doar au ales cea mai bună variantă pentru ea. De la bunica Ana cu toții am avut șansa de a învăța ce înseamnă iubirea adevărată. Chiar dacă a despărțit-o fizic de iubirea vieții ei, ea a cerut mereu să-l vadă, iar de câte ori era posibil soțul ei era adus de familie în centru. El avea grave probleme psihice, nu știa unde vine și nici la cine vine, dar ea se bucura enorm când îl vedea. Îl lua în brațe, îl mângâia și îl alinta, parcă erau doi adolescenți la prima iubire. Erau atât de drăgălași. Nu-i mai dădea drumul, îl ținea de mână, ca în filmele de dragoste. Am avut multe de învățat de la ei. Și astăzi, cu ultimele puteri, încă îl mai strigă și spune că îi este dor de el”, a povestit Cristina Onofrei, asistenta șefă a Centrului de Asistență Medico-Socială Bivolari.

Bătrâna de la Centrul Medico-Social din Bivolari a presimțit moartea soțului ei

Povestea de iubire a celor doi bătrâni de peste 100 de ani nu s-a încheiat, chiar dacă bărbatul a murit la scurt timp după ce bunica Ana a fost internată în centru. Zi de zi, cât stă în pat, bătrâna se gândește la iubirea vieții ei. Momentul în care întreg personalul a fost șocat a fost dimineața în care bătrâna a simțit că soțul său a decedat.

„Avea ceva vreme de când era la noi în centru și devenise la un moment dat foarte agitată. Nu își mai văzuse soțul de câteva zile și era agitată. Spunea că ea simte că ceva nu e bine. Următoarea zi, când s-a trezit, plângea și ne spunea că soțul ei a murit. Noi am încercat să o liniștim, nu ne anunțase nimeni că s-ar fi întâmplat această tragedie, iar ea era convinsă că așa e. Am sunat imediat acasă, la familia ei și ei ne-au confirmat că bărbatul murise. Nu ne-a venit să credem cum presimțise tot, fiind agitată și neliniștită și a simțit chiar momentul în care soțul ei a decedat. Atunci am înțeles cât de profundă era legătura între ei. Ei s-au iubit sincer și cu adevărat”, a adăugat asistenta șefă a Centrului de Asistență Medico-Socială Bivolari.

Alți doi bătrâni din Iași s-au iubit până moartea i-a despărțit

Reporterii BZI au mai prezentat în edițiile anterioare o poveste asemănătoare. Doi soți din Iași sunt un exemplu de iubire. Doina și Vasile Popovici au trăit o frumoasă poveste de dragoste, care a durat peste 50 de ani. Cei doi s-au iubit până în ultima clipă. Neavând copii, au hotărât într-o zi să se mute într-un cămin de pensionari unde să își trăiască bătrânețea liniștiți.

Doina Popovici are 86 de ani și a rămas singură în căminul unde locuia alături de soțul său, Vasile Popovici, de 89 de ani, care a murit în urmă cu un an. Doina și Vasile s-au iubit până în ultima clipă. Povestea de dragoste a celor doi a început în biblioteca unde lucra Doina.

Comentarii
  • “Zoaia de Iași”, continua publicarea tâmpeniilor. Nu era firesc sa vorbească despre aceasta femeie normal ? Cum a trăit pana acum, cum gândește…

Adauga un comentariu