Actualitate

Președinta Ungariei revine în România: Simbolurile naționale sunt date jos, iar cele străine se ridică în locul lor

Publicat: 10 apr. 2023
_____ Vizualizări 53 Comentarii
Președinta Ungariei revine în România Simbolurile naționale sunt date jos iar cele străine se ridică în locul lor
Președinta Ungariei revine în România: Simbolurile naționale sunt date jos, iar cele străine se ridică în locul lor

Președinta Ungariei Novak Katalin va participa, la data de 12 aprilie, la un eveniment în orașul Carei, din Satu Mare. Oficialul maghiar va lua parte la dezvăluirea unui monument dedicat lui Kolcsey Ferenc, autorul imnului Ungariei. Statuia a fost realizată la inițiativa consilierilor locali ai UDMR, cu susținerea guvernului de la Budapesta.

La Carei, frați români, la Carei!

În statul de ocupație simbolurile naționale sunt date jos, iar cele străine se ridică în locul lor.

In fața primăriei Carei, miercuri ora 17, președintele Ungariei inaugurează statuia lui Kolcsey Ferenc, autorul imnului Ungariei, Aceeași doamnă Novák Katalin a inaugurat deja, la Alba Iulia, oras simbol al Marii Uniri de la 1918, statuia lui Bethlen Gabor, fostul principe maghiar al Transilvaniei. Declară că îi reprezintă pe maghiarii din România (este cumva și șeful statului român?) și se fotografiază în munții României lângă o fostă bornă de hotar în culorile steagului Ungariei. Președinta Ungariei completează astfel perfect ofensiva politică și economică de co-suveranitate în România a guvernului Viktor Orban. Cele două instituții ale statului ungar acționează coordonat în ceea ce privește politica iredentistă desfășurată în țara noastră, afirmă jurnalistul Mihai Tîrnoveanu.

Guvernul este tancul iar Președenția steagul, dar nu numai, funcția respectivă având nu doar un rol simbolic. Președintele Ungariei reprezintă țara, desemnează premierul și este autoritatea supremă a armatei. Are totodată puterea să anuleze prin Curtea Constituțională legile votate de parlament care nu corespund Constituției Ungariei, poate dizolva Parlamentul, confirma președintele Academiei. Așadar doamna Katalin Novak nu este doar o simplă prezență decorativă, ci un factor reprezentativ de putere în țara vecină și mai puțin prietenă.

Ungaria se pare că uită 1 Decembrie 1918, uită Armata Română în fața Parlamentului de la Budapesta din 1919, uită Trianon din 1920.

Ungaria se suprapune pe politica Uniunii Europene de fluidizare a granițelor și dictat al „drepturilor minorităților” în detrimentul majorității, impunând în mod practic din punct de vedere politic, economic, cultural-identitar, social și religios, politica co-suveranității în România, care tinde spre o suveranitate întreagă asupra unui areal larg din Transilvania care reconfigurareaza granițele Dictatului de la Viena.

În fața acestei ofensive statul român nu are nicio reacție la nivel politic. Declarațiile extrem de palide ale unor oficiali se rezumă ori la o retorică inepta globalistă ori la simple declaratii cu un limbaj de lemn putred.

De aceea trebuie să suplim noi rolul statului român și să avem o reacție, să fim vocea eroilor noștri care se întorc în pământ, când Pământul nostru este călcat din nou de inamici. Bethlen, Kolocsey și Brukenthal sus, Mihai Viteazu, Emanoil Gojdu, Avram Iancu jos, Crucile Eroilor Români de la Valea Uzului, urmează la fel a fi date jos! Până când mai răbdam umilința ca sângele luptătorilor noștri sa fie călcat în picioare?

Ei, cei care au luptat cu arma în mână pentru România au spus odată ,,Pe aici nu se trece”. Acesta este mesajul lor și al nostru totodată!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Venim la Carei! Întărim Granițele

Pe 12 aprilie, ora 17, în Miercurea Mare, președintele Ungariei ne sfidează inaugurând în centrul orașului Carei statuia autorului imnul Ungariei. O îndemnăm pe doamna președinte Novák Katalin să rămână acasă, să înceteze dezvelirea statuilor „co-suveranității” Ungariei în România (asa cum a făcut și la Alba-Iulia) și să întreprindă în România, exclusiv vizite oficiale, la fel cum ar trebui să facă și prim-ministrul țării sale, Viktor Orban.

Echipa comună Calea Neamului – Mișcarea Națională se alătură românilor din Carei, care în frunte cu buna noastră prietenă Ciută Daniela vor reafirma miercuri demnitatea și suveranitatea națională.

Unirea în duh și acțiune dintre noi este vitală. Facem chemare către frații și surorile noastre din întreaga țară să vină la Carei, pe Graniță, să ridicăm Steagul Tricolor, să transmitem cu solemnitate, bineînțeles într-un mod exclusiv pașnic, că „Există ceva etern: Transilvania, pământ românesc”. Așa ne-am manifestat și la Băile Tușnad.

Sfidarea românilor trebuie să înceteze. Sfidarea eroilor noștri trebuie să fie oprită. Oficialii unguri nu au dreptul să calce peste Graniță pentru a trasa liniile autonomiei pe criteriu etnic, pentru a inaugura simboluri ale ocupației străine și nici pentru a ne da lecții de respectare a drepturilor minorităților. Acestea nu numai că au toate drepturile așa cum sunt prevăzute în Constituția României, ci au și privilegii.

Familia noastră, bunicii și străbunicii noștri, s-a dus la război. Bărbații au luptat pe front, iar femeile și copii si-au stors batistele de lacrimi cu gândul la cei din tranșeele jertfei care a configurat geografia identitară a României. Nu suntem chemați la Carei pentru război, ci „doar” pentru respectul față de familia noastră. Nu suntem chemați pentru jertfă de sânge, ci ne trebuie puțină jertfa de timp și de buget pentru combustibil. Este una incomparabil mai mică decât cea de care au dat dovadă cei bătrâni ai noștri. Să o facem!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

SURSA: gazetadecluj.ro

Comentarii
  • Sa nu fie primita presedinta ungariei daca vine cu pretentii si discordie sau sa fie fugarita cu ciomege ca sa se cace pe ea. Cine si de ce permitem toate mizeriile astea din partea maghiarilor?

  • Pampalaul este in DULAP si nu- l intereseaza ce se intampla in tara noastra. El termina mandatul peste un an si nu- l intereseaza si nu l – a interesat ce se intampla in tara. Nu avem presedinte si ne mananca toti porcii , mizerie si indiferenta totala asta avem in tara. Nu votam PNL – PSD !

  • Respectul fata de valorile cultutale trebuie sa fie reciproc pt a putea convietui in prosperitate, nici un maghiar din transilvania nu se opune cand vine vorba de inaugurari ale valorilor culturale romanesti, articolul acesta instiga la ura, sa va fie rusine.

  • Articolul nu instiga deloc la ură, ci arată realitatea. Nu mi se pare normal ca șeful unui stat, să facă numai vizite private și acelea exclusiv în interesul țării sale. Felul în care a acționat până acum, dovedește o lipsă crasă de respect pentru țara noastră.

  • Oare are voie sa vina și sa-si facă de cap aici la noi ? Pai atunci hai sa-i dam Ardealu și ce mai vor poate și pe needucați șefi ce-s bat joc de tara și popor !

  • Domnii mei Kölcsey este n născut la Săuca nu departe de Carei.Maghiarii foarte mulți oameni valoroși născuți în Transilvania. Sa nu uităm că aproape de 1000 de ani maghiarii au condus și dezvoltat Transilvania, Banatul, Bihorul, Maramureșului și au condus-o cu brio.
    Crd că merită să li se ridice statui.
    Eminescu, Gojdu și alții au statui în Ungaria.
    Nu vrem furtuni în lingura de lemn.
    Să auzim numai de bine.

  • La Carei există deja ,un monument , al soldatului romăn. Maghiarii n-au învățat nimic în 100 de ani… Românii sunt răbdători și mărinimoși , le mai acordăm 100.

  • Dacă nu facem nimic în acest sens, atunci riscam sa repetam istoria. Asa cum noi respectăm frontierele și nu ne amestecăm i treburile altor state cu toate că am avea acest drept la cat ne-au furat teritorii toti, asa vrem să fie și alții. Dacă nu se poate atunci o sa întoarcem foaia și nu cred ca o sa le convine. „Pe aici nu se trece !”. Sa va între bine în cap.

  • Ungurii fac ce vor in Romania noasträ din päcate.
    Nu trebuie sä ne läsäm.Dati jos statuile unguresti. AICI ESTE SI VA FI ROMANIA !!!!

  • Lasă să vină unguri că românii ne mint și ne subestimează doamne ajută să trecem la unguri să fim și noi reprezentați de un stat demn de trădători ne-am saturat Romania să-și ia neamțul și să meargă în Germania la cules de sparanghel.

  • Cum a facut hitler cu evreiii asa sa facem noi cu ungurii astia de kkt care traiesc in romania de zeci de ani dar nu vb limba romana

  • ” Pe aici nu se trece”, este doar in teorie.
    Asistăm neputincioși la proliferarea , cu mare frecvență, a statuilor maghiare și la pelerinajele anuale, de sărbătorire a ” bornei maghiare” in Romania.
    Ca fost diplomat român, nu am văzut în viața mea , și afirm responsabil, cel mai slab ministru de externe pe care îl avem, că de altfel președinte de țară.
    Când vom avea lideri adevărați, la conducerea poporului român?
    Când va înceta vânzarea de țară?
    Când vom vota pe corupții noștri politici cu vot UNINOMINAL, așa cum se procedează în SUA?
    Când se vor aplica regulile de democrație elementară in Romania?
    Când va înceta batjocura liderilor politici români, la adresa poporului român?

  • Este jenant sa nu publicați un mesaj decent, românesc, fara obscenități sau radicalisme, in schimb publicați niste inepții ale unor habarniști. Nu vă înțeleg.

  • Generația lui „Pe -aici nu se trece” a apus. Nu mai este nimeni dispus să moară la Mărășești și Oituz. Așa că, atenție mare dragi ardeleni, la ce vă doriți…, sunteți pe persoană fizică.

  • Noi romani din Transilvani nu avem drepturi cit au ei , nu avem o slujba în limba romana , noi catolici și se canta imnul Secuiesc în biserica .M – Ciuc .

  • Acum 100 de ani nici măcar o cocioabă nu ați avut pe teritoriul Ardealului! Uitați-vă la clădirile istorice! Sunteți o gașcă de hoți. Istoria ne arată că orice alianță ați făcut, ați trădato! Asta spune totul despre caracter!

  • Care clădiri, boa , alea cu bulină de le-a dat Werner cu lavabilă când era primar ? Luați-vă dracu șandramalele și cărati-vă că ne- ați cocoșat de bani și ne vine să borăm de căte ifose de proști aveți în cap.

  • Mulți fasciști are România! Dacă unul dintre ei ar ajunge președinte în România ar începe războiul civil! Iar cei care se bat cu pumnul în piept ca aici e Romania: nu,nu este România este Transilvania! Iar geniile născute în Transilvania indiferent că sînt unguri romîni austrieci nemți sau orice naționalitate sînt TRANSILVĂNENI, iar dacă romînii din sud fac alergii la ei noi nu avem nimic de a face cu ei! Respect intelectualilor Ardeleni de orice neam!

  • Ce imperiali vă dați voi bă,
    adunătură de iobagi ce sunteț. Păi bine mă Niculae, ne lovești acum ,cu intulectualitatea ardeleană? Pe bune? Da ce crezi mă băiatule că in restul României sunt doar analfabeți.? Mai ieșiți și voi din cotețul ala muntos la
    soare, c-ati prins igrasie la creier și vă credeți ce nu sunteți.

  • De vină sunt hahalerele de la București, „ghiocei”de kkt ,atunci când vine vorba de ordine vestice.Cu ce drept vine această javră bozgorască, să ne sufle nouă,, românilor,in borș, la noi acasă??Fuck you,bitch!!

  • Cineva spunea mai sus că „ungurii din Transilvania nu se opun când vine vorba de inaugurări ale valorile românești „. Adică cum ?Cu ce drept să se opună? Trăiesc în România! Mulți nici nu știu limba română – e inadmisibil.Cei care gândesc așa ,ar fi de dorit să plece în Ungaria!

  • Pacat ca sunt si romani la noi in tara care sunt mandri ca au fost sub jugul Austro-Ungar si nu vor sa se identifice cu realitatile istorice si geografice. Intrebati un sucevean daca e moldovean si iti va spune ca el e bucovinean, de parca unul din maramures nu e transilvanean/ardelean. Aceeasi mentalitate de sclavete si neam de iobag cum a mentionat cineva mai sus. Prostia e la ea acasa de vreo 33 de ani in tara asta. Chiar si-n imnul national se aduc urale invadatorului si jefuitorului antic, Traian. Divide si cucereste este deviza occidentului pentru poporul roman. Ce au facut ungurii in Ardeal? Au lasat niste cladiri si niste opere scrise in „schimbul” a tone de aur si material lemnos pe care si le-au „insusit” in perioada relativ scurta de ocupatie a regiunii in comparatie cu lunga istorie a neamului sub aceeasi credinta si limba, stapan pe aceste pamanturi.
    Doamne ocroteste-i pe romani! Amin!

  • Dat cu pietre intr o nemernica ca asta oare poporul roman a uitat bajocora si crimele facute de ungurii profesorii ucisii si oamenii de rand (chiar si bunicii meii)batutii si bagatii in puscarii sub dominatie austro ungara!!!

  • Da, domnule au uitat, acum ii iubesc pe calăi și-i batjocoresc pe cei de același neam cu ei. Se numește sindromul Stockholm. Păcat de românii regățeni, multe mii, care și-au dat viața în primul razboi mondial, pentru întregirea țării. Străbunicul meu , a fost unul din ei. Nu a meritat efortul…

  • E dezastru pt.rominiea daca se continua. Cum a fost an 34ani.nu se mai poate.valabil cu zisa pe aici nu se trece.avem nevoie de conducători cu tecxticole nu batjocorind acest popor.

  • Treziți l pe domnul.iohanis din somnul cel de noapte și trimite ti l la granița tarii cum făceau odată vitejii noștri conducători de tara sa întrebe ce caută pe pământul tarii noastre picior străin care nu vine în semn de pace ci sa instiga la ura și dezbinare poporul român. Ungurii sa și ridice statui la ei în țară ca noi avem destui eroi pe care sa I cinstim ca s au jertfit dar intii trebuie puși pe soclu dar nu avem timp pentru asta ca parlamentarii noștri au grija sa își voteze legi pentru corupție nu sint in stare sa își elogieze eroii lasă să fim al ati în picioare de toate cotoarele care vor sa arate ca știu sa își spună punctul de vedere .rușine. ii e o sa mai reduce o statuie în față casei poporului și v a pus pumnul în gură dragi conducatori

  • Unii unguri (romani),sau romani de nationalitate ungara si nu sunt putini sunt paraleli cu toata politica asta de cacat pe care o promoveaza o fufa din Ungaria ,iar referitor la guvernantii tarii, astia se concentreaza pe ce sa mai fure.

  • Să-i cerem lui Werner să apere interesele romănilor? Păi cum s-o oprească el pe președinta Ungariei să-și pună statuia unde dorește ,când însuși domnul președinte a dezvelit la Sibiu, ditamai statuia lui Samuel Von Brukenthal. Ăsta la 1784, tocmai înăbușea răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan din postura de Guvernator al Transilvaniei. Rebelii au fost executați.Era de origine sas, domnu’ Guvernator. Despre ce vorbim, oameni buni?

  • Este un gest de o mare nesimțire la adresa României din partea acestei coțofeni, dar și un gest de indolență din partea unui președinte absent. Această duduie poate sa între pe teritoriul României numai cu aprobare diplomatica. Poate a uitat domnia ei ce crime odioase au comis în anii de ocupație din cel de al 2 Lea în zona de nord a Transilvaniei comparabile cu holocaustul din punct de vedere al gravitatii. Ar trebui sa vina și sa își ceara întâi scuze! Maghiari au foarte multe drepturi pentru o etnie cu doar 1.0022 milioane de locuitori! Noi ii respectam pe ei, au toate drepturile noastre + niște mofturi în plus! Nu putem permite bătaia de joc la adresa constituției tarii noastre! Decidenți politici de la Budapesta nu fac altceva decât sa atate spiritele asa cum le-a trasat Putin.

  • Lăsații să vedeți unde ajungeți??!!!!
    Au uitat românii toată batjocura maghiarilor și austriecilor
    Au uitat toți morții și femeile violate in vremea ocupației
    Și acum aruncați cu aur spre ei
    Aici se vede naivitatea unui popor și prostia românilor
    Vindem țara pe nimic
    Noi ne facem statui la ei in țară ?
    Avem partid în guvern la ei ?
    Avem drapeluri pe la ei ?
    Avem drepturi în Ungaria lor ?
    Prostia și idioțenia nu are margini !!!!
    La noi la Români totul este posibil !!!
    Mai retrocedați vreo 3000 de hectare mulțumire batjocurei lor !!!

  • Noi suntem proști ca popor că nu facem nimic că nu ieșim în stradă că nu mergem peste ei să le dăm drapelurile jos statuile stricate și să le amintim că sub ocupația lor a fost batjocorit și călcați în picioare și că aici este România !!!!!!!!!

  • Anul 1940: peste 43 000 km², peste 2 600 000 locuitori dintre care mai mult de 50% români. Pretenţiile vecinilor noştri au fost atunci împlinite. Basarabia şi Bucovina nordică au intrat în graniţele Uniunii Sovietice (28 iunie), Cadrilaterul a fost încorporat Bulgariei (7 septembrie), iar nord-vestul Transilvaniei atribuit Ungariei (30 august). Pierdeam atunci, în august, Oradea, spre nord Maramureşul, apoi Clujul, până aproape de Braşov – mai puţin Blajul, Mediaşul, Sighişoara, zone care ne rămâneau. Remember: Ciumărna, Treznea, Ip etc. etc.

  • Pentru eliberarea Transilvaniei de Nord au murit la Oarba de Mureș 11000 de soldați și
    ofițeri români , e plin pămăntul Ardealului de osemintele românilor și se găsește câte un șobolan să ne spună cu tupeu că Transilvania nu e Romănia. Ba da , este doar Romănia, să vă între bine de tot în glăvănțele alea de slugoi nemernici. Toată viața voastră de rahat nu veți putea plăti datoria pe care o aveți la urmașii celor uciși la Oarba de Mureș , Katynul nostru romănesc, secăturilor!!!!

Adauga un comentariu