Razboi în Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, ar fi cerut soldaților ucraineni din Azovstal să predea armele

Publicat: 05 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele rus Vladimir Putin ar fi cerut soldaților ucraineni din Azovstal să predea armele
Președintele Rusiei a susținut astăzi că țara sa este pregătită să asigure evacuarea în siguranță a civililor care sunt adăpostiți în combinatul siderurgic

Astăzi, 5 mai, președintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi spun premierului israelian, Naftali Bennett, în cadrul unei discuții la telefon, că Ucraina ar trebui să le ordone soldaților care se află în oțelăria Azovstal să depună armele.

Președintele Rusiei a susținut astăzi că țara sa este pregătită să asigure evacuarea în siguranță a civililor care sunt adăpostiți în combinatul siderurgic, a transmis Kremlinul.

Rusia este gata să asigure evacuarea civililor din centrală

Putin i-ar fi comunicat premierului Bennett, în cadrul unui „schimb amănunțit de opinii cu privire la situația din Ucraina” că Kievul ar trebui să le ordone luptătorilor ucraineni aflați în fabrica Azovstal să se predea.

În cadrul apelului cu prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, Putin a susținut că Rusia ar fi pregătită să asigure evacuarea în siguranță a civililor din centrală, potrivit Kremlinului.

Putin și Bennett, nerăbdători cu privire la aniversarea din 9 mai

Kremlinul a mai transmis joi că Putin și Bennett, care ar aștepta „cu nerăbdare” aniversarea din 9 mai, când Rusia comemorează victoria asupra naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial, „au subliniat semnificația specială a acestei date pentru popoarele ambelor țări, care păstrează cu grijă adevărul istoric despre evenimentele acelor ani și onorează memoria tuturor celor căzuți, inclusiv victimele Holocaustului”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat astăzi că trupele ruse au intrat în Azovstal, contrazicând afirmațiile oficialilor și luptătorilor ucraineni conform cărora au loc lupte grele în interior.

Armata rusă a luat cu asalt combinatul Azovstal, dar s-a lovit de rezistența luptătorilor ucraineni

De două zile, armata rusă a pornit un asalt puternic asupra combinatului Azovstal, ba chiar ar fi primit și informații despre tunelurile subterane. Cu toate acestea, rușii s-au lovit de rezistența dârză a luptătorilor ucraineni care se mai află acolo. Mai mult, timp de trei zile, au permis o încetare a focului câteva ore pe zi pentru evacuarea civililor.

Soldaţii ruşi au intrat în combinatul Azovstal din Mariupol, dar s-au lovit de rezistenţa luptătorilor ucraineni. Sute de civili sunt încă blocaţi în subteran, alături de ultimii apărători ai oraşului-port de la marea Azov. Iar Moscova a anunţat o încetare a focului în zonă, între anumite ore, pentru a permite evacuarea civililor. Între timp, trupele rusești îşi continuă ofensiva și au bombardat mai multe oraşe în ultimele ore.

Adauga un comentariu