Economic Local

Primăria Iași pregătește reabilitarea mănăstirii „Galata”! Monumentul istoric are tâmplărie PVC

Publicat: 06 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași pregătește reabilitarea mănăstirii Galata Monumentul istoric are tâmplărie PVC
Mănăstirea "Galata" din Iași va fi reabilitată

Mănăstirea „Galata”, din Iași, ar urma să fie reabilitată. Deocamdată, Primăria Iași a anunțat achiziția serviciilor de proiectare, programată la finalul lunii septembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta proiectanților cu prețul cel mai mic

Municipalitatea ieșeană anunță noi investiții. Pe data de 27.09.2021 este programată licitația pentru realizarea serviciilor de proiectare în cadrul obiectivului „Reabilitarea ansamblului monument istoric Mănăstirea Galata”. Valoarea estimată a contractului este de 400.000 lei fără TVA, aproape 80.000 de euro. Ansamblul este format din Biserica „Înălțarea Domnului” (1582), Palatul Domnesc (1726), Turnul Clopotniță (1584), zidul de incintă (1584).

„În prezent se constată fisuri în zidăria anumitor pereți portanți și neportanți. Se pot observa infiltrații din apa subterană la nivelul solului, precum și unele zone afectate de biodegradare, Finisajele exterioare prezintă porțiuni degradate, cu desprinderi și fragmente lipsă, intervenții aparente cu mortar de ciment, instalații parazitare. Tâmplăria din lemn este uzată moral, iar tâmplăria, ce a fost înlocuită cu tâmplărie din PVC, nu este corespunzătoare monumentului”, se arată în descrierea actuală a bisericii.

Primăria Iași caută specialiști care să realizeze proiectarea

Municipalitatea ieșeană a impus și o serie de condiții participanților la licitație.

„Având în vedere că obiectivul instituției se încadrează în domeniul protejării și restaurării monumentelor istorice, personalul ce va realiza efectiv activitățile care fac obiectul contractului ce urmează a fi atribuit, trebuie să prezinte certificări specifice, fără de care aceștia nu au dreptul de a exercita activitatea în cauză, în acest fel fiind legați indisolubil de implementarea propriu-zisă a respectivului contract”, se arată în documentația procedurii.

Durata de realizare a proiectului este de 6 luni. Reabilitarea ar urma să fie realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de proiectare cu prețul cel mai mic. Primăria Iași a investit și în reabilitarea Palatului Braunstein, din centrul Iașului.

Obiective din județul Iași sunt reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri și pentru municipiul Pașcani, județul Iași. La începutul anului 2021 a fost demarată licitația pentru construirea unui bazin de înot didactic pe strada Stadionului, nr.3. Valoarea estimată a lucrărilor este de 8.921.231 lei fără TVA, aproximativ 2 milioane de euro. Terenul studiat are o suprafață de 3.000 de metri pătrați. La procedură au fost depuse oferte din partea mai multor societăți: Băiculescu Construct SRL, Antrepriza Construcții Edilitare SRL, asocierea Smeogal Construct SRL – Refconsteel SRL – Ilvea Buildings SRL – Stood Project SRL, Conest SA – Electro-Alfa International SRL – N.C.C. Proiect – Instal SRL – R.F.N. Proiect SRL, asocierea Intertrade Group LTD SRL – BB & Asociații Design SRL, asocierea SMB Steel Project Partnership SRL – Gendav SRL – Tudor Arhcons SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Regimul de înălțare a clădirii va fi de P+1.

Adauga un comentariu