Economic Local

Primăria Iași reabilitează locurile de joacă cu 100.000 de euro! Trei firme vor să se ocupe de lucrări

Publicat: 01 apr. 2021
Loc de joacă pentru copii, din municipiul Iași
Primăria Iași vrea să investească în siguranța copiilor care folosesc parcurile publice. Trei firme s-au prezentat la licitație

Pardoseala locurilor de joacă din Iași va fi schimbată acolo unde se impune. Servicii Publice Iași, societatea din subordinea Primăriei Iași, se va ocupa de organizarea achiziției. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic oferit de furnizori

Municipalitatea ieșeană a lansat prin Servicii Publice Iași (SPI) SA o licitație pentru achiziția serviciilor de reabilitare a locurilor de joacă. Recent, SPI a primit trei oferte pentru achiziția unui lot de dale de cauciuc, ce urmează să fie montate în incinta locurilor de joacă pentru copii. Valoarea estimată a contractului este de 462.600 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. La procedură s-au prezentat societățile Ischia SRL (Galați), Navoil Invest SRL (Sibiu), Sport Play Systems SRL (Turda). Ofertele au intrat în etapa de evaluare.

„Dalele din cauciuc trebuie să respecte pe cât posibil, fără abateri semnificative, forma, aspectul și dimensiunile menționate în caracteristicile tehnice; produsele neconforme sau cu abateri evidente, dimensiune, model, culoare, material, dau dreptul comisiei de evaluare de a respinge oferta după ședința de verificare a propunerilor tehnice, ca fiind neconformă. Totodată, pentru dalele din cauciuc se precizează următoarele: trebuie să fie fabricate din cauciuc EPDM (Etilen – Propilen – Dien – Monomer) cu grosimea de 1 cm, la partea superioară colorată roșu și SBR (Styrene -Butadiene – Rubber) de 4 cm la partea inferioară, dalele din cauciuc trebuie să aiba dimensiunile de 500 x 500 x 50 mm”, se arată în caietul de sarcini.

În anul 2020, SPI a organizat o licitație pentru achiziția de pavele și borduri.

Produsele furnizate trebuie să aibă o garanție de minimum 2 ani

Garanția produselor trebuie să fie de 24 de luni.

„Pentru siguranța și confortul copiilor în spațiile de joacă, precum și pentru respectarea legislației și a normelor europene în vigoare, Servicii Publice Iași SA intenționează să achiziționeze dale din cauciuc cu dimensiunile 50 x 50 x 5 cm conform cantităților și specificațiilor. Produsele livrate nu trebuie să reprezinte și să producă surse de: poluare a apelor, poluare a aerului, zgomot si vibrații, radiații, poluare a solului și subsolului, poluare a ecosistemelor terestre și acvatice, poluare a așezărilor umane și a altor obiective de interes public, substanțe toxice”, se mai arată în documentația procedurii.

Va fi comandată o cantitată maximă de 12.000 de dale din cauciuc și 48.000 de conectori de fixare.

Servicii Publice nu a reușit să adjudece licitația pentru achiziția de agregate

Săptămâna trecută, Servicii Publice Iași (SPI) SA a lansat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de agregate de balastieră. Contractul are o valoare estimată de 381.800 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. Procedura a fost anulată din cauză că nu s-au prezentat ofertanți.

„Produsele se vor livra, obligatoriu, în conformitate cu specificațiile tehnice. Produsele vor respecta toate prevederile legale și actele normative specifice aflate în vigoare la data expedierii la beneficiar. Produsele care nu respectă prevederile legilor și actelor normative specifice vor fi considerate neconforme. Transportul va fi efectuat pe costurile și pe răspunderea furnizorului, la depozitul autorității contractante din Iași. La descărcare va participa și un delegat din partea furnizorului”, se arată în caietul de sarcini.

Procedura va fi reluată în perioada următoare. Contractul urma să se desfășoare prin intermediul unui acord-cadru, în funcție de necesarul stabilit pentru susținerea activităților zilnice. Necesarul constă în 11.50 de metri cubi de pietriș, între 4 și 32 mm, nisip (0 – 4mm) – 3.000 metri cubi, balast – 1.500 metri cubi. Procedura va fi reluată în perioada următoare.
Adauga un comentariu