Economic Local

Primăria Miroslava asfaltează drumul spre Parcul Industrial! Intervenția va costa 1 milion de euro

Publicat: 24 sept. 2021
Parcul Industrial din Miroslava
Primăria Miroslava asigură accesul în parcurile industriale din localitate. A fost semnat contractul cu firma de lucrări

Drumul care asigură accesul spre parcurile industriale din comuna Miroslava, județul Iași, va fi asfaltat. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, a finalizat o nouă achiziție. Astfel, autoritatea contractantă a încheiat licitația privind furnizarea lucrărilor de execuție pentru modernizarea și reabilitarea drumului comunal DC25. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 5,6 milioane lei, puțin peste 1 milion de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Enviro Construct SRL. Valoarea finală a contractului a ajuns la 4.261.931 lei, fără TVA. Societatea câștigătoare este deținută în proporție de sută la sută de Irina Sîrghi. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 27,3 milioane lei, profit de 588.569 lei, datorii de 45,4 milioane lei, cu un număr de 58 de angajați. În comuna Miroslava a anunțat investiții și fiul magnatului Silviu Prigoană.

Constructorul trebuie să se ocupe și de marcajele rutiere

Conform procedurii, Primăria Miroslava intenționează să modernizeze un tronson de drum cu o lungime de 1,1 kilometri. Constructorul va asigura șantierul și va realiza mai multe lucrări suplimentare.

„Se vor executa lucrări de modernizare drumuri cu îmbrăcăminte din betonasfalt, lucrări pentru scurgerea apelor – canal betonat, podețe tip P2, podețe tubulare corugate Di 10.000 mm, lucrări de siguranță a circulației și semnalizare rutieră (parapeți tip semigreu, marcaje rutiere, indicatoare rutiere). Segmentul de drum propus modernizării va asigura accesul la societățile din Parcul Industrial Miroslava II. Accesul la obiectivul de investiții se face din Rond Delphi – Centura Iași – E58”, se mai arată în documentația procedurii.

Totodată, Primăria Miroslava a anulat procedura ce viza racordarea la rețeaua de energie electrică a Parcului Industrial II, sat Brătuleni. Procedura a fost deschisă pe data de 20.07.2021 și a trezit interesul mai multor participanți. Însă, a intervenit o problemă semnalată de compania Delgaz Grid SA. Nu s-a luat în calcul că postul de transformare este subdimensionat, deoarece la rețea este racordată și fabrica BorgWarner, fosta Delphi. Investiția era de 500.000 de euro.

Primăria Miroslava investește și în rețeaua de canalizare din localitate

La începutul anului 2020, Primăria Miroslava a încheiat alt contract pentru extinderea canalizării la Parc Industrial I și Parc Industrial II. Lucrarea a fost câștigată de către societatea Casrep SRL, care a depus o ofertă financiară de 2,7 milioane lei, fără TVA, adică 500.000 de euro. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 2.940 metri. Conductele de refulare vor fi dispuse pe o lungime de 1.302 metri. Vor fi montate și două stații de pompare ape uzate. Lucrările presupun și montarea unor conducte de alimentare cu apă, pe o lungime de 2.015 metri. Compania Națională de Investiții a alocat fonduri și pentru construirea unui cămin cultural în localitate.

Comentarii
  • Bravo Danut! Alegatorii tai au strazi unde le fuge pietrisul la vale cand ploua, merg stresati sa nu-i calce masinile ca nu au trotuare, nu sunt canalizari,iar ‘mneata faci asfaltari si canalizari la nu stiu cui. Vorba lui Alexe; se dezvolta comuna, se dezvolta judetul. De fapt niste baeti foarte destepti au dibuit alti baieti „disperati sa dezvolte comuna”, si hai la afaceri pentru bani ce se duc nu stim unde.

Adauga un comentariu