Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica a intrat oficial în PNL! Toate detaliile de la culisele întâlnirii din acest weekend! Cum s-a derulat votul secret! Reacție necontrolată a lui Bodea!

Publicat: 09 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Mihai Chirica a intrat oficial în PNL Toate detaliile de la culisele întâlnirii din acest weekend Cum s-a derulat votul secret Reacție necontrolată a lui Bodea

PNL Iași și-a desemnat candidatul pentru alegerile locale din luna iunie. Primarul Mihai Chirica a intrat în formațiunea politică liberală, edilul fiind susținut de o majoritate covârșitoare a structurii Biroului Permanent Județean. Liderii organizației județene l-au desemnat și pe Costel Alexe pentru candidatura la șefia Consiliului Județean. Decizia va fi definitivată peste câteva zile în Comitetul Director Județean. Deputatul zero Marius Bodea a demisionat din PNL și caută un nou partid pentru a candida la primărie

Decizie istorică în politica ieșeană. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost desemnat oficial candidat pentru un nou mandat la Palatul Roznovanu, din partea organizației județene a PNL. La finalul săptămânii trecute, membrii Biroului Permanent Județean (BPJ) s-au reunit într-o ședință internă pentru a dezbate mai multe puncte. Cele mai importante au fost legate de desemnarea candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean.

Cu o majoritate covârșitoare de voturi, Mihai Chirica a fost desemnat drept candidatul formațiunii la Primăria municipiului Iași. 28 de membri BPJ au votat pentru susținerea lui Mihai Chirica, în vreme ce alte trei persoane s-au abținut, iar doar două au fost împotrivă. Votul a fost însă secret.

Susținere covârșitoare. Scandalagii au fugit de la ședință

Edilul municipiului Iași va reprezenta astfel formațiunea politică în alegerile locale din vara acestui an, susținerea pentru candidatura sa fiind una covârșitoare din partea liberalilor ieșeni.
De la ședința BPJ au lipsit deputatul zero Marius Bodea, dar și deputatul Dumitru Oprea sau Alexandru Muraru. Decizia luată de BPJ va fi avizată în data de 21 martie de către Comitetul Director Județean. Mihai Chirica ar urma să preia funcția de primvicepreședinte al organizației județene PNL Iași.
Aparent, printre cei care au votat împotrivă sau s-au abținut au fost doi aleși județeni, Romeo Vatră și Silviu Apostol.
Alți liberali care au fost alături de Bodea sunt Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, însă aceștia nu au drept de vot în Biroul Permanent Județean.

Care sunt noii pași pentru primărie?

Primarul Iașului a arătat că administrația ieșeană trebuie să continuie proiectele demarate, iar pentru acest lucru orașul are nevoie de susținere politică și administrativă.

„Ca primar ales al municipiului Iași, toate proiectele Iașului și ale Moldovei sunt permanent în atenția mea. Nu de fiecare dată am găsit sprijinul necesar pe plan național pentru realizarea acestor proiecte. În acest an, atât România, cât și Iașul se află într-un moment de răscruce, care este o oportunitate unică pentru schimbarea în bine a societății noastre! Și aici mă refer la alegerile locale și parlamentare. Nu de fiecare dată clasa politică a confirmat așteptările românilor, dar sunt convins că trebuie să adunăm toate energiile creatoare la un loc pentru a reuși așezarea societății românești pe calea normalității europene. Acesta este motivul pentru care, de mai bine de trei ani, am fost un partener constant al proiectelor președintelui României, garantul normalității acestei țări”, a arătat edilul Mihai Chirica.

Edilul a arătat că va continua colaborarea pentru sprijinirea marilor proiecte ale Iașului alături de colegii săi.

„Am luat act de invitația expresă a președintelui PNL, Ludovic Orban, șeful Guvernului României, de a fi susținut drept candidat la Primăria municipiului Iași de către PNL. Nu putem clădi o Românie normală fără o democrație reprezentată în Parlament de către partidele politice. Acum avem ocazia unică de a putea colabora pentru proiectele Iașului într-un mod coerent și unitar, plecând de la Președintele României, trecând prin Parlament și Guvern, până la nivel de administrație județeană și locală. Astfel, proiectele mari ale Iașului și ale Moldovei, precum Autostrada Unirii, Șoseaua de Centură a municipiului Iași, extinderea Aeroportului Internațional Iași, noul stadion și sala polivalentă, sau de interes public vital, precum Spitalul Regional de Urgență, sunt motivele pentru care susținerea candidaturii mele de către Partidul Național Liberal mă onorează și mă motivează în plus”, a mai menționat edilul municipiului Iași.

Reacția conducerii PNL: Iașul va avea primar liberal

Și Costel Alexe, ministrul Mediului și liderul PNL Iași, a fost confirmat drept candidat la Consiliul Județean. Alexe a primit 32 de voturi pentru și doar unul împotrivă.

„În momentul de față, după aceste alegeri, PNL își propune ca Iașul sau Constanța și județele din Moldova să fie liberale. Să avem proiecte care să reducă decalajele față de vestul țării. Suntem determinați să realizăm proiectele pe care ni le-am propus și vom continua pe acest drum împrepună”, a arătat Costel Alexe.

Decizie corectă: Bodea a plecat din partid

După întâlnirea BPJ, deputatul Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași, a anunțat că demisionează din formațiunea politică. Deși sondajele arătau realitatea, Bodea a sperat că va rămâne candidatul PNL la primărie și, astfel, în ultima vreme, a întețit atacurile la adresa conducerii organizației și a edilului Iașului. După decizia BPJ, Bodea a anunțat însă că pleacă din partid. Aparent, acesta se va reorienta către USR, în calcul fiind chiar și Partidul Împreună pentru Moldova. Deputatul zero al Iașului nu a înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme, faptul că ieșenii nu îi mai acordă sprijin, și vrea în continuare să candideze.

Alături de Bodea, din PNL a demisionat și Etienne Ignat, consilier local. Conform statutului, Ignat ar trebui să-și piardă calitatea de ales local. Cum însă mai sunt câteva luni până la alegerile locale, Ignat poate rămâne ales local până la finalul mandatului.

De asemenea, a mai demisionat și Eugen Caba, un alt apropiat al lui Marius Bodea. Rămâne de văzut dacă și junele Răzvan Timofciuc va demisiona din PNL și va fugi către USR.
Cel mai probabil, șefia organizației municipale va fi preluată de Eduard Boz, liderul grupului de consilieri locali PNL, până la organizarea alegerilor interne.

PNL nu comentează plecarea lui Bodea

Conducerea PNL Iași nu a vrut să comenteze demisia lui Bodea din partid.

„Nu comentez demisia niciunui coleg din partid care a ales să nu facă parte din acest proiect pentru ca să reușim după 30 de ani să dăm Iașului pentru prima dată o conducere liberală și la municipiu, și la județ, și la Guvern, în tandem, alături de președintele României. Asta pentru a elimina barierele între Estul și Vestul țării. Faptul că suntem astăzi împreună ne dă speranța să vom reuși să dăm românilor proiecte bune pentru ei”, a mai spus Costel Alexe.

Adauga un comentariu