Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica schimbă planul după ce a fost înjurat de sute de ieșeni. De două luni, lucrările de pe bulevardul Socola creează haos în trafic – FOTO

Publicat: 25 apr. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Primarul Mihai Chirica schimbă planul după ce a fost înjurat de sute de ieșeni. De două luni lucrările de pe bulevardul Socola creează haos în trafic - FOTO
Proiectul primarului a fost contestat de toți ieșenii

Lucrările de asfaltare de pe bulevardul Socola au început de două luni, iar muncitorii sunt nevoiți să finalizeze totul cât mai repede. Ieșenii s-au revoltat după ce au rămas blocați în mașini în fiecare zi

Încă de la începutul proiectului, oamenii nu au înțeles ideea primarului, având în vedere că strada încă era într-o condiție bună, existând doar mici probleme. După două luni de șantier, cetățenii sunt convinși acum că lucrarea nu își avea rostul, iar asfaltul nu este de calitate mai mult în unele locuri.

Muncitorii trebuie să termine lucrările de pe bulevardul Socola în câteva zile

După ce a văzut haosul provocat pe o arteră importantă a Iașului, primarul încearcă să mai repare din greșeli și pune presiune pe echipele de muncitori să termine cât mai repede. Mai mult, pe unele porțiuni, lumea a acuzat faptul că asfaltul nu este turnat corespunzător, fiind plin de gropi și denivelări.

„Am reușit să terminăm cea mai mare parte bulevardul Socola, suntem la faza finală, la ridicarea la cotă a capacelor de pe axul drumului, facem și marcajul rutier. Nu pleacă nimeni în vacanță în sărbătorile pascale până nu mă cheamă la recepția lucrărilor”, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Proiectul va continua pe următorul segment

Dacă ieșenii credeau că au scăpat de șantierul de pe această stradă, s-au înșelat amarnic. Totuși, de data aceasta, lucrările vor fi făcute pe timp de noapte, pentru a nu încurca traficul. Timp de două luni, ieșenii au rămas blocați prin trafic în această zonă, iar mulți nu au mai rezistat și au început să înjure din mașini.

„Ne-am săturat de planurile mărețe ale primarului și din urmă nu se vede nimic. Am stat atâtea săptămâni cu strada blocată pentru ce? Vă spun eu, astfel de proiecte sunt făcute fără cap și se aruncă bani degeaba”, a spus un șofer revoltat.

Până și primarul a recunoscut faptul că lucrările au fost făcute ziua, deoarece vremea nu era potrivită pentru turnarea asfaltului, astfel că, în loc să aștepte câteva săptămâni, a luat o decizie care a afectat mii de oameni.

„În continuare, vom merge cu lucrările spre șoseaua Bucium, legătura cu Baza 3, unde stratul de uzură este complet compromis, în special de camioanele care vin dinspre Bucium sau urcă din viraj stânga înspre Pasajul Socola. Să repari nu ar însemna decât să cârpim. Lucrare care ar fi compromisă pe repede înainte. Nu schimbăm bordurile, doar dăm cu freza stratul compromis, faianțat și punem înapoi doar strat de uzură, astfel încât să terminăm mai repede. Vom lucra, în schimb, pe timp de noapte, pe bulevardul Socola nu am putut să facem acest lucru din cauza temperaturii. Este nevoie de o temperatură de 10 grade Celsius continuu. Pe Bucium, va fi mult mai bine și nu vom mai fi atât de vizibili”, a mai precizat Mihai Chirica.

Lucrările de pe Bulevardul Socola au creat un val de nemulțumiri din partea cetățenilor, iar muncitorii sunt nevoiți să finalizeze totul cât mai repede.

Comentarii
  • Chiar dacă ar pleca Chirica sau l-ar aresta, caracatița corupției și incompetenței din primărie și serviciile subordonate este prea mare. Dacă l-au arestat pe Nichita, s-a întâmplat ceva? Niște ordinari șpăgari şi incompetenţi. In Primarie şi peste tot trebuie schimbat tot de sus până jos.

  • De aproape 2 luni, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
    Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
    Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
    Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
    Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
    Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
    Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
    Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
    Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
    Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi. In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

  • Să vină Cosette să spargă buboiul corupției din primăria Iași! Restul au fost cu toții mânjiți. Numai un primar nou fără tinichele de coadă, cu viziune, studii, muncă și implicare, poate salva Iașul.

  • Cosette? Nu are studii. În Românica. Nu-i securistă. Nu-i mafioată. Cu dovezi sau cu dosare la DNA, DIICOT, şi alţii… Nu ştie limbi străine: nu ştie chineza lui Chichirica, nu ştie limba de lemn a lui Bodea, nu ştie limbajul comunist a lui ăsta de la PSD – Bălăşnicu parcă… Nu-i traseistă ca domnu doctor. Ştie el care. Cihodaru, se pare. Zic unii că-i mahalagioaică? Poftim? Vezi Şoşoaca rusoaica. Aia mahala. Cosette? Nu-i economistă. Nu practică la Termoservice, la Citadin, Salubris, Ecopiaţa şi alte drenuri de bani publici, graşi şi mafiotizaţi. Da . Nu trebuie aleasă ea ca Primăriţă. Nu-i bună. Buni sunt cei care ne mint de 35 de ani, care au pactizat cu imobiliarii veroşi, cei care au sărit din barca PSA în cea a PNL, apoi ALDE, sau USR. Care au făcut traficul inteligent, locuri de fumat sub geamul blocurilor, au betonat spaţiile verzi, care au dat parcări la marii comercianţi – nu la oamenii din Iaşi, care asfaltează când afară plouă, care dezăpezesc după o săptămâna, care se pişă în doleanţele oamenilor care locuiesc în oraş. Ăştia trebuie aleşi…

  • detin porsche cayenne 2020 si audi a5 2023 si merg la munca totusi cu trotineta electrica, adica la birou, deci se poate sau nu…. ??? copilul merge cu tramvaiul rar il duc cu masina cls 4a

Adauga un comentariu