Razboi în Ucraina

Primele impresii ale lui Steven Seagal despre războiul din Ucraina: „Volodimir Zelenski este responsabil de crime împotriva umanității”

Publicat: 11 aug. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Primele impresii ale lui Steven Seagal despre războiul din Ucraina Volodimir Zelenski este responsabil de crime împotriva umanității
Steven Seagal despre războiul din Ucraina

Steven Seagal se află în mijlocul războiului din Ucraina. Actorul american filmează un documentar despre evenimentele din Donbas, a anunțat marți, 9 august, șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD), Denis Pușilin. Seagal a apărut inclusiv la un post de televiziune rusesc, unde îl acuză pe preşedintele Volodimir Zelenski de tortură.

Imaginile partajate de mass-media de stat rusești îl arată pe actorul în vârstă de 70 de ani stând în ceea ce pare a fi ruinele unei clădiri identificate ca fiind închisoarea ucraineană Olenivka din Donețk. Menţionăm că la finalul lunii iulie, mai mult de 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși în această unitate în circumstanțe controversate.

Steven Seagal
În documentar, starul american este identificat ca fiind un reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse

Steven Seagal despre războiul din Ucraina

Aflat într-o zonă afectată de războiul din Ucraina, Steven Seagal susţine în timpul unor imagini video ce aparţin unui documentar despre separatiştii din Donbas că, rachetele HIMARS ce au fost furnizate de SUA trupelor ucrainene au fost cauza dezastrului din regiune.

„Aici a lovit HIMARS, 50 de oameni au fost uciși, alți 70 au fost răniți. Cu siguranță arată ca o rachetă. Dacă vă uitați la ardere și la alte detalii, desigur, nu este o bombă. Ca să nu mai vorbim de faptul că Rusia are într-adevăr o mulțime de artefacte de la HIMARS”, a declarat Seagal în videoclipul postat marți pe site-ul de știri pro-Kremlin TVZVEZDA.

În documentar, starul american este identificat ca fiind un reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse pentru relațiile umanitare dintre Rusia și SUA.

De când a fost distrusă închisoarea de bombardamente, Rusia și Ucraina au încercat să arunce vina una pe cealaltă pentru atac.

În continuarea documentarului, Steven Seagal susține că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat bombardamentul pentru a reduce la tăcere un „nazist” deținut în închisoare.

„Lucrul interesant este că unul dintre naziștii uciși este un nazist care tocmai a început să vorbească mult despre Zelenski”, a adăugat Seagal, „și că Zelenski este responsabil pentru ordinele despre tortură și alte atrocități care încalcă nu numai Convenția de război de la Geneva, ci sunt și crime împotriva umanității”.

Preşedintele Volodimir Zelenski a fost ferm convins că atacul a fost o „crimă de război rusească” și a acuzat Moscova că a bombardat închisoarea pentru a acoperi uciderea și torturarea prizonierilor de război.

Steven Seagal consideră Rusia căminul său de suflet

Actorul Steven Seagal, care are origini rusești, a devenit din ce în ce mai legat de Rusia de-a lungul anilor. În 2016, el a primit un pașaport rusesc din partea președintelui Vladimir Putin, iar în anul 2021 s-a alăturat oficial unei coaliții politice care îl susține pe Putin, într-un efort de a adopta Rusia ca fiind casa sa.

În acest context, în anul 2017, Ucraina a luat măsura de a-i interzice actorului accesul în țara, catalogându-l drept o amenințare la adresa securității naționale.

Ucraina a apărat interdicția la momentul respectiv, spunând că era justificată pentru persoane precum Seagal, care „au comis acțiuni periculoase din punct de vedere social… care contravin intereselor de menținere a securității Ucrainei”.

Steven Seagal a devenit celebru la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 ca star al multor filme de acțiune și a legat o prietenie cu preşedintele Putin din cauza dragostei lor comune pentru artele marțiale, iar Putin l-a lăudat adesea pe Seagal în public.

Actorul s-a confruntat cu o serie de acuzații de comportament sexual neadecvat în 2018, pe fondul unei recunoașteri mai ample #MeToo la Hollywood. Cu toate acestea, biroul procurorului districtual din Los Angeles a respins în cele din urmă două potențiale cazuri împotriva să mai târziu în acel an, după ce a stabilit că termenul de prescripție a expirat în ambele cazuri.

Acum însă, Steven Seagal se află în Donbas, în mijlocul războiului din Ucraina și participă la realizarea unui documentar despre separatiștii proruși din regiune.

Comentarii
Adauga un comentariu