Titlurile zilei

Principalele intersecții din Iași vor fi monitorizate video! Lista zonelor unde plăcuțele de înmatriculare vor fi detectate în trafic

Publicat: 24 sept. 2020
Primăria Iași cumpără sisteme de supraveghere video pentru un număr de 83 de intersecții din Iași
În această intersecție din Copou, proprietarii mașinilor pot fi identificați după plăcuțele de înmatriculare, printr-un sistem special de supraveghere video

Municipalitatea ieșeană vrea să identifice probleme de trafic în intersecții. Vor fi achiziționate 200 de camere de supraveghere pentru 83 de intersecții. Vor fi detectate și plăcuțele de înmatriculare. Probele video vor fi folosite și în cazul unor eventuale litigii

Primăria Iași va monta camere video în principalele intersecții din Iași. Pe data de 28.10.2020 este programată o licitație pentru achiziția unui număr de 200 camere de supraveghere a traficului și 16 camere de detectare a plăcuțelor de înmatriculare ale autovehiculelor. Valoarea estimată a contractului este de 1.029.411 lei, fără TVA, aproape 214.000 euro.

„Proiectul propune echiparea a 83 de intersecții semaforizate, nedotate cu camere de monitorizare video, însă echipate cu infrastructura de fibră optică. Astfel, în infrastructura de fibră optica existentă se vor adăuga, în sistemul de monitorizare video, încă 200 de camere de supraveghere a traficului și 16 camere de detectare a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismelor. Pe lângă aceste 216 camere, sistemul va cuprinde și dotarea a 88 de intersecții cu surse neîntreruptibile de tensiune electrică (UPS) pentru funcționarea optimă și continuă a echipamentelor din intersecții. Sistemul va include și servere (VRM si VSM), licențe și soft de administrare pentru managementul camerelor și al spațiului de stocare”, se arată în documentația procedurii.

Lista principalelor intersecții din Iași unde vor fi detectate plăcuțele de înmatriculare

Conform caietului de sarcini, plăcuțele de înmatriculare vor fi detectate în următoarele interesecții: Bucium – Poitiers – Trei Fântâni, Nicolina – Poitiers, Tudor Vladimirescu – Eternitate, Carol I – Gh. Asachi, Săhleanu – str. Bucium, Rond Păcurari, Nicolina – Rond CUG, Canta – Luca Arbore. Termenul de garanție a echipamentelor va fi de 36 luni.

„Sistemul actual de monitorizare a traficului din Municipiului Iași are în dotare 59 de camere de supraveghere rotative, situate în diverse intersecții. Datorită numărului mare de străzi și evenimente, aceste camere nu au posibilitatea de a surprinde toate incidentele petrecute în trafic. Adițional, la nivelul municipiului Iași există căderi frecvente de tensiune și riscul de avariere a echipamentelor de dirijare și monitorizare a traficului. Proiectul include înregistrarea permanentă a imaginilor și arhivarea acestora în vederea utilizării ulterioare ca mijloc de probațiune, precum și minimizarea timpului de transmitere a evenimentelor, după caz”, se arată în caietul de sarcini.

Termenul de implementare a proiectului este de 120 de zile de la semnarea contractului.

Primăria Iași pregătește construirea unei parcări supraterane în cartierul Alexandru cel Bun

Pe data de 29.09.2020, Primăria Iași organizează altă licitație pentru proiectarea și execuția unei parcări supraterane, pe strada Mușatini nr.57, cartierul Alexandru cel Bun. Investiția are o valoare estimată de 8.035.710 lei, fără TVA, aproximativ 1,7 milioane euro.

„În ultimii ani, a fost înregistrată o creștere semnificativă a numărului de autoturisme în municipiul Iași. Lipsa locurilor de parcare a devenit tot mai acută. În zonele rezidențiale din oraș nu există, la momentul de față, decât parcaje supraterane, la nivelul solului. Având în vedere numărul mare de locuitori ai cartierului Alexandru cel Bun, a apărut necesitatea executării unui parcaj etajat în acest cartier”, se arată în descrierea situației actuale.

Suprafața de teren disponibilă este de 2.475 metri pătrați. Aria construită desfășurată a clădirii va fi de 5.095 metri pătrați. Regimul de înălțime a construcției este D+P+3. La demisol vor fi amenajate 21 de locuri, parter- 42 locuri, etaj1 – 48 locuri, etaj 2 – 48 locuri, etaj 3 – 48 locuri.

Comentarii
  • Alta bătaie de joc la adresa șoferilor din Iasi. ati scos semafoarele cu cronometru si ati bagat o groaza de bani in „sistemul inteligent” ce a blocat la propriu traficul din oras. Gigel e la racoare de la sistem. Il asteapta si pe Mihaita? Ceva UTIL SI PRACTIC sa fluidizati traficul, nu va trece prin neuron?

  • Cat a fost capacul lui Mihaita ? Cu Elba si noile corpuri de iluminat au dat-o nasol. Nu ies 2 milioane de euro. Asta da tun si culmea, pe fonduri europene. Mihaita Mihaita, daca mai iei tu prin absolut inca un mandat de primar, sigur nu mai rezisti patru ani de zile la butoane.

Adauga un comentariu