Sport

Probleme pentru Claudiu Barbu și Marius Lupu la Raliul Dakar 2021: „Am peticit noi cât am putut, dar a cedat din nou”

Publicat: 12 ian. 2021
Claudiu Barbu și Marius Lupu ar putea reintra de astăzi pe traseul de concurs, la Dakar Experience
Raliul Dakar

Claudiu Barbu și Marius Lupu ar putea reintra de astăzi pe traseul de concurs, la Dakar Experience, însă șansa să mai avanseze în clasament este nulă. Echipajul auto românesc prezent la Raliul Dakar nu a mai putut lua startul în a șaptea etapă a competiției care se desfășoară în Arabia Saudită din cauza unor probleme tehnice
După ce au ajuns cu bine la jumătatea faimoasei competiții de anduranță, cei doi sportivi români au plecat ieri spre cele două etape maraton. Cursa lor a fost oprită însă chiar pe etapa de legătură de 240 de kilometri.

„A apărut o fisură la rampă, care arunca benzina sub presiune. Nu am avut cum să o remediem în timp util pentru a lua startul. Am peticit noi cât am putut, am mai mers 60 de kilometri cu full gaz, dar a cedat din nou și ne-am oprit. Ne expirase și timpul de start pe proba specială”, a povestit pilotul Claudiu Barbu pentru www.fras.ro.

Claudiu și Marius, campioni naționali la rally raid, ar putea reveni în cursă de la etapa a noua, dar numai pentru a puncta în runda stagională.

„Cei doi băieți ai noștri de la tehnic fac imposibilul pentru ca RZR-ul să fie gata marți dimineață să ia startul pe PS9. Au făcut minuni până acum la Dakar, suntem optimiști că marți vom fi pe probă”, a mai spus Claudiu.

Faptul că nu a participat la cele două etape, a șaptea și a opta, a adus echipajului tricolor câte 66 de ore de penalizare pe zi.

„Practic, singurul obiectiv mai rămâne acela de a ajunge la finiș. Noi am fi vrut să fim la start de azi, dar fiind două etape legate, nu s-a putut. Tot ce mai contează acum este să ajungem totuși la final, folosindu-ne jokerul”, a conchis pilotul de la Transcarpatic Rally Team.

În total, Raliul Dakar 2021 are 12 probe speciale, care acoperă o distanță totală de peste 7.000 de kilometri. Finișul este programat pentru 15 ianuarie, iar singura zi liberă va fi pe 9 ianuarie.

Adauga un comentariu