International

Probleme pentru Germania. Sunt scurgeri la o centrală nucleară și necesită reparații

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Probleme pentru Germania. Sunt scurgeri la o centrală nucleară și necesită reparații
Sunt scurgeri la o centrală nucleară și necesită reparații

Aparatele au arătat că sunt scurgeri la o centrală nucleară din Germania și este nevoie de reparații, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, potrivit Reuters.

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității. Defecțiunea nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a anunțat luni ministerul.

Este nevoie de o perioadă de reparații, iar operațiunile vor fi oprite

Este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze și anul viitor, a adăugat ministerul.

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul țării, urma să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului Germaniei de eliminare treptată a energiei nucleare.

Războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.

Ministerul Mediului și Ministerul Economiei „examinează noua situație”

Ministerul Mediului a declarat că împreună cu Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a planului de rezervă”.

Operatorul centralei Isar 2 a anunțat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, potrivit Ministerului Mediului. Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala va funcționa și anul viitor, au stabilit specialiștii.

Germania trimite două lansatoare de rachete Mars-II în Ucraina

Germania va continua să ofere asistență Ucrainei cu sisteme de artilerie și apărare aeriană, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. Acesta susține că Germania se numără printre țările care oferă Ucrainei cel mai substanțial sprijin financiar, umanitar și de armament.

„Germania se numără printre țările care oferă Ucrainei cel mai substanțial sprijin financiar, umanitar și de armament. Am arătat întotdeauna deschis ceea ce i-am înmânat Ucrainei”, a declarat Scholz la o conferință de presă comună cu premierul georgian Irakli Garibashvili la Berlin, clarificând în același timp dacă Germania și-a schimbat poziția în ceea ce privește aprovizionarea Ucrainei cu tancuri și transportoare blindate de personal.

Adauga un comentariu