Local

Proces fierbinte la Iași! Cele mai cunoscute case de modă, printre care Armani, Nina Ricci și Calvin Klein, s-au revoltat! Totul a izbucnit după ce un bolid BMW a fost tras pe dreapta în trafic! (Exclusiv)

Publicat: 19 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un bărbat de 32 de ani, prins cu parfumuri contrafăcute în portbagaj, a fost pedepsit de judecătorii ieșeni! Parfumurile aveau etichete de la marile case de modă din lume, printre care Giorgio Armani, Nina Ricci sau Calvin Klein. În dosarul lui Ionuț Dragnea, aceste case de modă de renume internațional s-au constituit părți civile

Un bărbat de 32 de ani, Ionuț Dragnea, a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost prins având în portbagaj 70 de sticle cu parfumuri contrafăcute. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat de Ionuț Dragnea cu procurorii.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu inculpatul Ionuț Dragnea,cercetat pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Îl condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3.200 de lei, sumă ce corespunde unui număr de 160 de zile-amendă, cu un cuantum de 20 de lei / zi-amendă. Lasă nesoluționată acțiunea exercitată de părțile civile Chanel, Hermes International, Hugo Boss Trademark Management, Chloe SAS, Calvin Klein Trademark Trust, Givenchy Societe Anonyme, Kenzo SA, Guerlain Societe Anonyme și Parfums Christian Dior”, au precizat judecătorii.

Aceștia au mai confiscat cele 70 de recipiente cu parfum mărcile Giorgio Armani, Lacoste, Chloé, Emporio Armani, Lancome, Christian Dior, Dior, Jean Paul Gaultier, Chanel, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne, Carolina Herrera, Givenchy, Hugo Boss, Terre d’Hermes, Diesel, Nina Ricci, Kenzo, Calvin Klein și Guerlain – contrafăcute.

Ionuț Dragnea, acuzat că avea parfumuri contrafăcute în portbagajul BMW-ului

Procesul lui Ionuț Dragnea a început pe 4 martie 2020. Acesta a recunoscut totul în fața anchetatorilor, iar procurorii au încheiat un acord cu Ionuț Dragnea, privind comiterea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

„Pe 14 noiembrie 2018, la ora 9:30, inculpatul a fost prins în trafic de agenții Poliției de Frontieră Țuțora, la intersecția DJ 249B cu DN 28, pe raza satului Osoi, conducând autoturismul marca BMW, înmatriculat în Germania, în al cărui portbagaj au fost găsite 70 de recipiente cu parfum de diferite mărci, contrafăcute, precum și mai multe autocolante din hârtie și material plastic, peste care erau aplicate coduri de bare”, au menționat procurorii.

Individul, dus la sediul Poliției de Frontieră, pentru a oferi lămuriri

Având în vedere că existau bănuieli că parfumurile găsite în BMW ar fi contrafăcute, Ionuț Dragnea a fost dus la sediul Poliției de Frontieră Țuțora, unde au fost numărate și inventariate parfumurile, rezultând 70 de bucăți. La audieri, Ionuț Dragnea a spus că a cumpărat sticluțele din centrul comercial „Europa”, din municipiul București, precum și că acestea nu sunt autentice.

„Le-am cumpărat din centrul comercial „Europa”. Voiam să le vând. Pe 13 noiembrie 2018 am plecat spre municipiul Iași, unde am vândut unele parfumuri unor persoane necunoscute. Pe 14 noiembrie 2018, la ora 8:30, am plecat spre casă, către municipiul Urziceni, din județul Ialomița, unde urma să mă mai opresc la diferite magazine, pentru a încerca să mai vând din parfumuri”, a spus acesta în fața anchetatorilor.

Judecătorii au considerat că acțiunea civilă formulată în dosar de către marile case de modă din lume trebuie lăsată nesoluționată, chiar dacă „urmarea imediată a infracțiunii constă în producerea unor prejudicii materiale și morale titularilor mărcilor originale”.

Adauga un comentariu