Prima pagină » Local » Procurorii DNA verifică concursurile de avansare în grad la Jandarmeria Iași și Vaslui
Procurorii DNA verifică concursurile de avansare în grad la Jandarmeria Iași și Vaslui

Procurorii DNA verifică concursurile de avansare în grad la Jandarmeria Iași și Vaslui

13 apr. 2021, 14:46,
George Cristian, în Local

Procurorii DNA verifică, în aceste momente mai multe documente referitoare la concursurile de avansare în grad la Jandarmeria Iași şi la Vaslui. Potrivit unor surse, procurorii caută probe într-un dosar ce vizează organizarea unui concurs de avansare în corpul de ofiţeri.

Totuşi, conform unor surse exclusive ale BZI.RO, la sediul jandarmeriei Iași nu are loc nicio percheziţie instrumentată de DNA.

DNA cercetează mai multe avansări în grad

Conform comunicatului oficial emis de DNA, mai multe unităţi de jandarmi sunt verificare de procurori. Aceștia instrumentează un dosar ce face referire la organizarea unor concursuri de avansare în corpul ofițerilor.

„Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor”, a transmis Jandarmeria Română, într-un comunicat.

„Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităților de Jandarmerie.

Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate” a precizat instituția.

Sursele au afirmat faptul că ancheta nu are niciun suspect ea fiind în rem, adică la acest moment se cercetează faptele. Totuşi, conform aceloraşi surse, vizate sunt jandarmeriile din Iași și Vaslui. Oficialii din cadrul Jandarmeriei Iași, contactaţi de BZI.RO nu au putut oferi niciun punct de vedere asupra comunicatului emis de DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *