Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, declarații despre incendiul de la Neamț. Pacienții în stare gravă, transportați la Spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani: „Suntem pregătiți să primim pacienții și să fim alături de cei afectați” – LIVE VIDEO

Publicat: 15 nov. 2020
Prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase Iași precizează care este situația la unitatea medicală
Prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase Iași

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au făcut declarații cu privire la incendiul de la Neamț.

„La secţia exterioară de la Leţcani suntem pregătiţi să primim cei şase pacienţi de la Spitalul de la Piatra Neamţ. Suntem alături de colegul nostru şi de cei zguduiţi de această tragedie. Avem tot ceea ce ne trebuie să îngrijim pacienţii cu Covid-19. Am adus personalul de acasă. De luni vor ajuta şi cei de la DSP.

Pacienţii aduşi nu pun probleme deosebite pe drum şi din cauza arsurilor. Primul deja a ajuns. Doar doi din cei şase sunt intubaţi. Personalul detaşat care prin noua modificare legislativă se poate realiza pentru o perioadă de 30 de zile şi ulterior se pot prelungi şi cu alte persoane.

De luni dorim să facem rost de 15 asistente, 15 infirmiere şi 2 doctori cu experienţa de ATI. Mâine de în nou vom chema de acasă, graficele s-au modificat. Dorim să reorganizăm. Avem 18 paturi care sunt date în momentul de faţă şi 9 paturi de ATI.

Avem staţia de oxigen cu butelie. De atâtea luni, aceste fabrici de oxigen lucrează la capacitate maximă. Aparatatura de la boli infecţioase este de dată recentă, multe dintre utilaje le-am schimbat în ultimii doi ani”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

UPDATE: „Cu prima ambulanță au fost aduși primii doi pacienți de la Piatra Neamț. Urmează alte două ambulanțe cu ceilalți patru”, a conchis prof. dr. Dorobăț.

„Sunt pacienți pozitivi cu Covid-19. Aceștia sunt critici de terapie intensivă. Vor și preluați direct în zonele de la Lețcani. Se mai deschide un salon, momentan din cele șase paturi, două locuri libere mai erau în urmă cu două ore. Se eliberează tot ce am socotit împreună cu cei care organizează cu toți pacienții cu probleme de la Neamț. Vom încerca să rezolvăm problemele de personal de aici încolo. Practic vorbim de încă un salon de terapie intensivă care se deschide la Lețcani. În total vor fi 18 locuri”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

*10 persoane decedate,
7 în stare critică, printre care și medicul de gardă.

Se așteaptă preluarea victimelor pentru transportul la spitalul județean Iaşi.

Resurse medicale implicate:

ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic

ISU ÎS : 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic

ISU BC – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

ISU SV – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

SAJ Neamț – 9 Ambulanțe tip B.

Pentru transportul pacienților, mijloacele de la ISU BC și ISU SV vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Județean Iași.

Comentarii
  • UN SISTEM CORUPT ,NICI INTR-O TARA DIN LUMEA ASTA NU E HAOSUL SI CORUPTIA DE LA NOI DIN SPITALE ,NU EXISTA TARA UNDE MEDICII LUCREAZA LA STAT SI PRIVAT , SUNT PLINI DE BANI LUCREAZALA CATE 2-3 CLINICI PRIVATE IAR LA STAT VIN ASA CA SUNT ANGAJATI

Adauga un comentariu