Prima pagină » Sanatate » Program de slăbit. Schimbări simple care te vor face mai aproape de silueta visurilor tale

Program de slăbit. Schimbări simple care te vor face mai aproape de silueta visurilor tale

06 dec. 2022, 10:00,
BZI.ro, în Sanatate

Înainte de a începe un program de slăbit timp de o lună, aflați de unde vă luați kilogramele în plus. Un jurnal alimentar poate fi de ajutor. Odată ce începi să notezi cu sinceritate tot ce mănânci în timpul zilei, te vei convinge singură că mănânci multă mâncare nesănătoasă.

Adesea, după primele zile de ținere a unui astfel de jurnal, întrebarea „Cum am devenit supraponderal?” dispare de la sine. Aceasta include ceaiul și gustarea de biscuiți cu colegii de serviciu. Da, da, de multe ori nu câștigi calorii în plus la mesele principale, ci din gustări. Dacă vrei să slăbești cel puțin 1 kg într-o lună, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să renunți la aceste mese neplanificate.

femeie care isi masoara talia cu un metru

Doza zilnică de omega-3 nu este ușor de obținut prin alimentație

Program de slăbit. Cum să scapi într-o lună de kilogramele în plus

Atunci când urmezi un program este important să vă cântăriți frecvent. În acest fel, puteți urmări schimbările de greutate. Veți reuși să vedeți cât ați pierdut într-o lună, să fiți încurajat de rezultat dacă greutatea a scăzut și să vă ajustați stilul de viață și dieta în cazul în care aceasta a crescut brusc. Faceți acest lucru în fiecare zi, de preferință dimineața, imediat după ce vă treziți.

Fiți conștienți de faptul că fluctuațiile puternice de greutate într-o perioadă scurtă de timp se datorează cel mai probabil acumulării de lichide. Dacă, pe de altă parte, ați luat în greutate timp de două săptămâni, fiți atenți la ceea ce mâncați și ajustați-vă meniul de slăbire pentru o lună.

femeie care isi masoara talia cu un metru

Atunci când urmezi un program este important să vă cântăriți frecvent

Adăugați în dieta dumneavoastră legume și grăsimi sănătoase. Nu vă vom plictisi cu rapoarte și calcule complicate despre ce și cât de mult trebuie să mâncați pentru a slăbi. Să subliniem doar ceea ce lipsește de cele mai multe ori din alimentația celor mai multe persoane care vor să slăbească. Aceste alimente constau în legume și produse cu grăsimi sănătoase.

Ce să mănânci pentru a slăbi 5 kg într-o lună. Ce să incluzi în regimul alimentar pentru a primi cantitatea necesară de calorii

Așadar, pentru a slăbi 5 kg într-o lună, trebuie să mănânci 450-700 de grame de legume fără amidon și verdețuri în fiecare zi. Da, nu e mult, dar trebuie să încerci. La urma urmei, fibrele ajută la eliminarea moleculelor de grăsime din organism, dau senzația de plenitudine. Pe lângă asta, acestea leagă excesul de apă și sunt hrană pentru bacteriile utile.

Desigur este foarte important să incluzi și grăsimile sănătoase în regimul tău. Acestea se găsesc în pește și în nuci. Nu le mâncăm foarte des și din motive întemeiate. Acestea conțin acizi grași omega-3, care reduc pofta de grăsimi săturate.

un mar si greutati pentru antrenament infasurate cu un metru

Adăugați în dieta dumneavoastră legume și grăsimi sănătoase

De asemenea, potrivit unor studii recente, acestea activează genele responsabile de descompunerea grăsimilor. Deci, acesta este răspunsul tău pentru a pierde în greutate într-o lună fără sport. Doza zilnică de omega-3 nu este ușor de obținut prin alimentație. De aceea, suplimentele sunt de mare ajutor.

Toate alimentele care au o valoare energetică ridicată, dar nu conțin substanțe care sunt bune pentru organismul nostru, precum vitamine, minerale, grăsimi și aminoacizi trebuie eliminate din regimul alimentar. Poți să slăbești într-o lună dacă dieta ta este dominată de astfel de alimente? Puțin probabil.

Așadar, atunci când urmezi un program de slăbit dați preferință unui sandviș cu legume și orice fel de carne fără grăsimi în locul unei bucăți de prăjitură. Vei fi surprinsă de cât de mult poți slăbi într-o lună făcând schimbări atât de simple în dieta ta.

femeie care face sport pe un covoras

Desigur este foarte important să incluzi și grăsimile sănătoase în regimul tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *