Local

Proiectul imobiliar al afaceristului Bogdan Gheorghiu blochează traficul rutier! Haos pe stradela Caprelor din zona Sărărie – FOTO

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul imobiliar al afaceristului Bogdan Gheorghiu blochează traficul rutier Haos pe stradela Caprelor din zona Sărărie - FOTO
Proiectul imobiliar al afaceristului Bogdan Gheorghiu blochează traficul rutier!

Proiectul imobiliar al afaceristului Bogdan Gheorghiu blochează traficul rutier! Vecinii din zona Sărărie, mai precis de pe stradela Caprelor, se plâng ca în repetate rânduri zona este blocată de utilaje. Pe artera amintită, Bogdan Gheorghiu edifică un bloc de locuinţe colective prin societatea Concept SRL.

Stradela Caprelor a fost blocată de proiectul imobiliar al lui Bogdan Gheorghiu

În urmă cu o oră, o betonieră a blocat accesul prin stradela Caprelor, vecinii fiind nevoiţi să aştepte zeci de minute până la degajarea arterei. Poliţia Rutieră ar trebui să se autosesize şi să ia măsuri în astfel de situaţii.

În 2019, firma Concept SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 31,5 milioane lei, profit de 8,9 milioane lei, datorii de 50,7 milioane lei, cu un număr de opt angajaţi.

Cine este afaceristul Bogdan Gheorghiu, asociat la Afterhills SRL Iași

Patronul Bogdan Gheorghiu este unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Iași. Cătălin Gabriel Leahu deține 51,6 la sută din Hideaki SRL care administrează clubul Fratelli din Iași, restul acțiunilor aparținând lui Bogdan Gheorghiu. Cătălin Leahu mai controlează Bowling SRL, care deține clubul Viper din Tudor Vladimirescu, rețeaua Difpress, Canesony SRL sau Viva Grup Est SRL.

De cealaltă parte, Bogdan Mihai Gheorghiu face o mare parte din afaceri prin intermediul Concept SRL Iași, care a achiziționat cartierul rezidențial Newton din Tătărași și dezvoltă mai multe proiecte imobiliare în zone precum Primăverii, Agronomie, Valea Lupului sau Calea Chișinăului. Bogdan Gheorghiu este cunoscut ca fiind fostul patron al rețelei de amanet din Iași Express Credit Amanet, care a fost vândută fondului de investiții Dollar Financial din SUA.

Firma care administrează festivalul Afterhills din Iasi, îngropată în datorii

Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași este îngropată în datorii după ce patronii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au țepuit partenerii de afaceri și firmele care au ajutat la realizarea evenimentului. Afterhills SRL Iași, fosta Biberland Victory SRL, are datorii de aproape 12 milioane de lei pe motiv că nu a plătit mai nimic pentru organizarea festivalului de la marginea Iașului, aproape toate cheltuielile fiind suportate de către terți. Companii de renume precum Eventim, HTTPOOL, Artis IT Solutions sau Freta Spireli au dat în judecată firma controlată de asociații Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu și solicită încuviințarea executării silite în cazul firmei care are pierderi mai mari decât cifra de afaceri propriu-zisă

Festivalul Afterhills din Iași este îngropat în datorii după doar trei ediții organizate de către patronii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu. Cei doi sunt asociați în cadrul Afterhills SRL și nu au plătit datoriile firmei care au ajuns la 11.904.393, conform ultimelor raportări pe anul fiscal 2018. Asta se întâmplă în condițiile în care aproape niciun partener de afaceri sau firmă care a ajutat la realizarea festivalului de la marginea Iașului nu și-au primit banii cuveniți conform înțelegerilor sau contractelor încheiate cu reprezentanții SC Afterhills SRL.

Drept urmare, cei care și-au luat țeapă de la firma controlată de afaceriștii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au inițiat demersurile pentru recuperarea banilor în instanță. Astfel, au fost deschise mai multe dosare în instanță care au ca obiect „încuviințare executare silită” sau „respectare obligații contractuale” în cazul Afterhills SRL. Solicitările au fost făcute de firme sau parteneri care au colaborat pentru organizarea festivalului, printre aceștia fiind și vânzătorul de bilete SC Eventim RO SRL, compania de publicitate Httpool Online And Mobile Advertising, comerciantul Artis IT Solutions sau constructorul Freta Spireli.

Adauga un comentariu