Titlurile zilei

Proiectul imobiliar al patronului de la Autocenter a fost blocat la Comisia de Monumente! Pe strada Zugravi ar urma să fie construit un hotel cu 5 etaje – FOTO

Publicat: 03 dec. 2022
Proiectul imobiliar al patronului de la Autocenter a fost blocat la Comisia de Monumente Pe strada Zugravi ar urma să fie construit un hotel cu 5 etaje  FOTO
Afaceristul Mihai Angel Lăzărescu mai are de așteptat la comisia de monumente pentru avizarea proiectului imobiliar

Afaceristul Mihai Angel Lăzărescu vrea să construiască un hotel în zona Zugravi – Arcu, dar proiectul nu a fost avizat de Comisia de Monumente. Beneficiarul trebuie să aducă mai multe modificări proiectului

Un nou proiect imobiliar a fost inițiat în apropierea zonei Gara de Nord, pe strada Zugravi, nr. 20, la câțiva metri de șoseaua Arcu. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) prevede construirea unui imobil cu funcțiunea de spații de cazare. Recent, proiectul a fost analizat în cadrul comisiei de monumente ce este organizată la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași.

Membrii comisiei nu au avizat favorabil proiectul și au cerut beneficiarului să revină cu o nouă variantă a documentației. PUZ-ul a fost inițiat prin Societatea Servicii Reabilitare Imobile SRL, din Vaslui, deținută de afaceristul Mihai Angel Lăzărescu, care controlează și firma Autocenter din Iași. Regimul de înălțime propus este S+P+4E+5R, cu un procent de ocupare a terenului de 40 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 2,35. Terenul disponibil are o suprafață de 1.080 de metri pătrați.

Proiectul imobiliar al patronului de la Autocenter a fost blocat la Comisia de Monumente după ce a încercat o tranzacție și în Copou

Totodată, Mihai Angel Lăzărescu a anunțat vânzarea unei suprafețe de 1.639 de metri pătrați ce se află în spatele Casei „Berthelot”, chiar în vecinătatea Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA). Omul de afaceri cerea pentru teren suma de 655.600 de euro, adică 400 de euro pe metru pătrat.

Asta, în condițiile în care un metru pătrat, la prețul actualizat, depășește 1.000 de euro. Unul dintre motivele pentru prețul scăzut este faptul că nu se pot construi blocuri, zona fiind plină de clădiri aflate pe lista monumentelor. Un aviz emis de Comisia de Monumente ar fi puțin probabil. În acest moment, terenul este împrejmuit cu un gard. În anunțul lui Lăzărescu este specificat că se poate construi un imobil cu o suprafață desfășurată de 1.770 de metri pătrați.

Se încearcă resuscitarea unui proiect imobiliar din centrul Iașului

Nu în ultimul rând, proiectul de pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33-35, a fost reactivat de afaceristul Cătălin Drăgan. Recent a obținut un certificat de urbanism pentru construirea unei locuințe colective pe terenul de la adresa amintită, cu o suprafață de doar 337 de metri pătrați. Documentul a fost obținut prin intermediul societății Teomalis SRL. Inițial, proiectul a fost inițiat în primăvara anului 2020. Beneficiarul a propus un PUZ pentru construirea unei locuințe individuale, cu regimul de înălțime D+P+2E. Terenul este situat în apropierea Palatului de Justiție Iași. La etapa de consultare publică a început și revolta proprietarilor din blocul 331, de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu.

Asta, pentru că locuința individuală a lui Drăgan, cu caracteristici de bloc de locuințe colective, ar fi fost mult mai aproape de apartamentele reclamanților. Totodată au fost invocate alte probleme legate de rețele de utilități, care treceau pe terenul afaceristului.

Afaceristul Mihai Angel Lăzărescu vrea să construiască un hotel în zona Zugravi – Arcu după ce a primit mai multe avize înainte de etapa de autorizare.

Tags:Comentarii
Adauga un comentariu